10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Zlotea, la primul test adevărat

Trupa lui Zlotea, la primul test adevărat

Echipa feminină de volei a SCM „U“ Craiova a avut un debut de vis în noul sezon, înregistrând trei victorii din tot atâtea meciuri, toate în deplasare, dar în runda din acest weekend din Divizia A2 Seria Vest va fi supusă unui adevărat test. Elevele lui Lucian Zlotea întâlnesc sâmbătă, de la ora 13.00, în Sala „Ion Constantinescu“, pe FC Argeş Piteşti, una dintre aspirantele la promovare.
„Au avut loc foarte multe schimbări în rândul jucătoarelor, am avut şapte transferuri. Majoritatea sunt junioare provenite de la Liceul «Nicolae Titulescu», plus două fete care anul trecut s-au pregătit cu noi, Mihaela Truţă şi Iulia Zlotea, dar au venit la sfârşitul campionatului şi practic acum am început şi cu ele. În acest sezon continuăm proiectul demarat anul trecut, acela de a creşte jucătoare de perspectivă şi să le ridicăm valoarea şi celorlalte senioare. Ca şi clasament, nu avem un obiectiv impus de conducere. Obiectivul meu personal ar fi să ajungem în acel turneu de play-off, ceea ce înseamnă că la sfârşitul campionatului trebuie să fim în primele patru echipe. Rezultatele care au venit acum, la început de sezon, vin pe fondul unor meciuri cu adversare din partea a doua a clasamentului. Acum ne aşteaptă un meci foarte dificil, cu Piteşti, o echipă care a anunţat că vrea să promoveze, dar asta nu ne sperie şi considerăm că rezultatul depinde de noi. O să jucăm şi, dacă reuşim să ne mobilizăm cum trebuie, se poate întâmpla orice“, a declarat antrenorul Lucian Zlotea.

Andreea Matei: Până acum ne-am descurcat foarte bine

La rândul său, căpitanul echipei, Andreea Matei, a admis că în meciul cu Piteştiul presiunea va fi mare pe tinerele sale colege, dar speră ca acestea să facă faţă şi să lupte pentru victorie.
„Nu am făcut poză cu clasamentul, dar mai avem timp până sâmbătă, când vom vedea dacă este albă sau neagră. Până acum ne-am descurcat foarte bine, au putut să joace toate fetele şi am susţinut inclusiv două meciuri consecutive. Acum suntem trei senioare la echipă şi e un pic mai uşor să le ajutăm pe fetele mai tinere, dar ca idee acestea sunt mai receptive decât cele de anul trecut. Cred că va fi o presiune puţin mai mare asupra noastră la acest meci, pentru că jucăm acasă, iar în tribune vor fi spectatorii care vor să câştigi, plus prietenii, familia. Ne dorim victoria, dar depinde ce zi prindem“, a explicat Andreea Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS