11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii, ineficienți la Mediaș

Fotbal / Alb-albaștrii, ineficienți la Mediaș

Exact când toată lumea credea că alb-albaștrii au încheiat cu evoluțiile oscilante și cu punctele pierdute aiurea, Universitatea Craiova i-a contrazis. Elevii lui Devis Mangia nu au reușit să plece cu vreun punct din deplasarea din Ardeal, pierzând cu scorul de 3-2 întâlnirea susținută sâmbătă seară, din etapa a 8-a a Ligii I, în fața lui Gaz Metan Mediaș. Un „merit“ pentru rezultatul final l-a avut și arbitrul central Florin Chivulete, care l-a eliminat gratuit pe Fedele și a pierdut în câteva rânduri contactul cu realitatea din teren. Golurile gazdelor au fost marcate de Marius Constantin (’12 – penalti), Fortes (’26) și Cristea (’82). Pentru gruparea din Bănie au înscris Alex Mitriță (’8-penalti) și Koljic (’75 – penalti). Mitriță a irosit și un penalti obținut de Bărbuț, în minutul 62.

Mediaș: Pleșca – Crețu, Cristea, Constantin, Trif – Fofana, Aurelio – Caiado (’90+1, Romeo), Olaru, Lopes Fernandes (’57, Chamed) – Fortes. Antrenor: Mihai Teja.

Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira, Briceag (’54, Bancu) – Fedele, Mateiu (’54, Cicâldău), Mihăilă (’69, Rocha) – Bărbuț, Koljic, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Crețu ’5, Fortes ’7, Cristea ’41, Pleșca ’70, Chamed ’72, Fofana ’76 / Mitriță ’7, Bărbuț ’35, Bancu ’60, Kelic ’64.

Cartonaș roșu: Fedele ’90.

Au arbitrat: Florin Chivulete – Alexandru Cerei, Bogdan Mihai Gheorghe.

Statistica meciului: posesie 45%-55%, ocazii de gol: 11-9, șuturi pe poartă: 4-5, șuturi pelângă poartă: 7-4, lovituri libere: 20-22, cornere: 6-5, ofsideuri: 5-5, aruncări de la margine: 6-19, intervenții portar: 3-1, faulturi: 17-15.

Teja: Am jucat cu inima

Tehnicianul echipei Gaz Metan Mediaș, Mihai Teja, a fost entuziasmat de reușita ardelenilor și nu s-a împăunat după acest succes obținut în fața Craiovei.

„Craiova are o echipă foarte bună, vreau să-i felicit, dar cu atât mai mare este meritul băieților mei că am câștigat. Am jucat cu inima astăzi și mă bucur pentru victorie. Suntem acolo, în față, luăm fiecare meci în parte și încercăm să stăm sus cât mai mult. N-am văzut nici un penalti, de pe margine e greu să te pronunți, dar cei care au văzut reluările la tv pot să-și dea cu părerea. Au fost multe cartonașe, dar a fost un meci cu miză. Nu ne-am uitat în clasament și nu trebuie să o facem. La sfârșit tragem linie și vedem unde suntem. Cred că este un campionat echilibrat, toate echipele sunt bune, deci bătălia pentru play-off va fi mare“, a declarat Mihai Teja, la Digi Sport.

Mangia: Am făcut multe greșeli

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Devis Mangia, s-a arătat dezamăgit de modul cum au tratat elevii săi anumite faze, ce au condus la înfrângere.

„Am făcut multe greșeli. Am avut multe ocazii, am fost de cele mai multe ori în jumătatea lor de teren, dar au fost multe greșeli. Având atâția jucători la dispoziție m-am gândit că este mai bine să-i menajez pe Bancu și Cicâldău, pentru că au jucat 90 de minute acum trei zile și erau obosiți. Nu sunt supărat pe arbitraj și dacă eu nu sunt, nu trebuie să fie nici altcineva. Echipa a fost completată înainte de plecare, eu joi am avut tot lotul și… Trebuie să lucrăm foarte mult. O echipă care pierde trei partide nu trebuie să se gândească la ce fac ceilalți, ci să se gândească la ce trebuie să facă mai departe. Nu cred că poate fi considerat Donkor iresponsabil (referitor la intrarea din care s-a acordat penalti pentru Media; – n.r.). Întotdeauna când pierdem vorbim despre toată echipa și de antrenor, nu despre un singur jucător. Cei tineri trebuie să lucreze mai mult, dar, din punctul meu de vedere, Mihăilă a făcut o partidă foarte bună, pe un teren atât de greu“, a declarat Devis Mangia.

Bărbuț: Nu știu ce ne-a lipsit

Mijlocașul Cristi Bărbuț, fotbalistul care a obținut penaltiul al doilea al Craiovei, a afirmat că este supărat pentru ineficiența de care a dat dovadă echipa sa și nu a dorit să vorbeasc ă pe tema arbitrajului.

„Nu știu ce ne-a lipsit, dar vom analiza meciul și la jocul cu Viitorul sper să obținem cele trei puncte, nu să pierdem ca în seara aceasta. Golul trei nu a venit pe un contraatac, ca să zicem că ne-au surprins. Pur și simplu a fost o greșeală colectivă, dar trebuie să ridicăm capul și să mergem mai departe. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj. Mă bucur că marcăm goluri multe, dar sunt supărat că acum am pierdut cele trei puncte. Știam importanța jocului, dar am făcut greșeli și am pierdut“, a spus Cristi Bărbuț.

Bancu: Parcă e un blestem

Menajat de Mangia în prima repriză, Nicușor Bancu a explicat decizia și consideră că nu ar fi putut schimba soarta jocului.

„Cred că ei au avut trei sau patru șuturi și ne-au dat trei goluri. Ne-am creat multe ocazii, dar, din păcate, iarăși am ajuns să ratăm din poziții foarte bune, mai ales din penalti. Și ultima dată când am venit aici am ratat penalti. Suntem dezamăgiți că nu am obținut nici măcar un egal. Am avut meciul în mână, am dominat, dar așa este în fotbal“, a spus internaționalul Științei.
„Am vorbit cu Devis Mangia după ce am venit de la lot, am făcut două antrenamente înainte de acest meci și vineri am stabilit ca eu să nu încep titular. Și dacă eram din primul minut nu puteam să fac mai mult. Anul trecut de câte ori am avut posibilitatea să urcăm pe podium nu am reușit, și acum la fel. Parcă este un blestem. Suntem dezamăgiți că nu am reușit să scoatem măcar un punct. Cred că arbitrul a pierdut la un moment dat controlul jocului și acest lucru a iritat pe toată lumea“, a completat Nicușor Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS