15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Tricolorii s-au descurcat mai bine în Serbia. Mitriță putea aduce victoria României

Fotbal / Tricolorii s-au descurcat mai bine în Serbia. Mitriță putea aduce victoria României

Naționala României nu a rupt gura târgului nici ieri seară, la Belgrad, asta după ce vineri, la Ploiești, a înregistrat doar un 0-0 cu Muntenegru. Tricolorii au obținut un egal, scor 2-2, în compania Serbiei, în etapa a doua din grupa C a Ligii Națiunilor, la capătul unui joc cu fluctuații. Reprezentativa noastră s-a mișcat mult mai bine în partea a doua a întâlnirii, mai ales după introducerea în teren a craioveanului Alex Mitriță, care a irosit pe final o mare ocazie de a înscrie. Golurile gazdelor au fost marcate de Mitrovic (’26, ’63), în timp ce trupa lui Cosmin Contra a replicat prin Nicușor Stanciu (’48 – penalti) și George Țucudean (’68).

Serbia: Dmitrovic – Rukavina, Spajic, Veljkovic, Kolarov – Maksimovic, Lukic (’71, Matic) – Ljajic (’78, Prijovic), Milinkovic (’64, Kostic), Tadic – Mitrovic. Selecționer: Mladen Krstajic.

România: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Bălașa, Bancu – Anton, Marin – Chipciu (’90+3, Rotariu), Stanciu, Drăguș (’60, Mitriță) – Țucudean (’82, Keșeru). Selecționer: Cosmin Contra.

Cartonașe galbene: Kolarov ’47 / Chipciu ’42, Tătărușanu ’82.

Au arbitrat: Vladislav Bezborodov – Valeri Danchenko, Maksim Gavrilin.

Statistica jocului: posesie: 62%-38%, ocazii de gol: 14-11, șuturi pe poartă: 5-3, șuturi pe lângă poartă: 6-5, șuturi blocate: 3-3, lovituri libere: 13-8, cornere: 10-4, ofsideuri: 0-2, aruncări de la margine: 21-20, intervenții portar: 2-4, faulturi: 9-11, cartonașe galbene: 1-2, pase în total: 634-328, pase reușite: 564-259.

În celălalt meci al grupei C, Muntenegru a învins Lituania cu 2-0.

Clasamentul grupei arată astfel după primele două etape: 1. Muntenegru 4 puncte (golaveraj 2-0), 2. Serbia 4 (3-2), 3. România 2 (2-2), 4. Lituania 0 (0-3).

România va juca următoarele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, cu Lituania în deplasare (11 octombrie) şi cu Serbia acasă (14 octombrie).

Declarații după meci:

Cosmin Contra, selecționer România:

„Sunt mulţumit şi fericit. Cu puţină şansă, în ultimele zece minute cu acţiunile pe care le-am avut, ne puteam întoarce cu cele trei puncte. Am demonstrat că suntem o echipă în ascensiune, jucăm fotbal când vrem să jucăm fotbal. Astăzi, împotriva unui adversar puternic, ne-am ridicat la nivelul lor. Am revenit de la 0-1 şi 1-2 şi am dovedit că avem caracter. E clar nu că nu mă mulţumeşte numărul de puncte după primele două partide. Mi-aş fi dorit să avem patru puncte după primele două meciuri“.

George Țucudean, atacant România / CFR Cluj:

„Dacă era inspirat Mitriță, puteam să și câștigăm. Serbia e net superioară Muntenegrului. Ne-am închis destul de bine, știam că vor veni cu multe centrări ale fundașilor laterali. Știam că vor veni peste noi. Nu e vorba că nu am avut spirit de luptă cu Muntenegru, dar cu ei am riscat mai mult. Avem o generație bună și sper să câștigăm următoarele meciuri. Vom beneficia și de publicul nostru și cred că vom câștiga cu siguranță următoarele două meciuri. Trebuie să ne concentrăm pe meciurile acestea, să prindem o grupă bună la calificările în sine“.

Răzvan Marin, mijlocaș România / Standard Liege:

„Cred că am făcut o repriză a doua foarte bună. I-am surprins pe contraatac și până la urmă a ieșit bine. Probabil domnul Contra ne-a spus mai bine la pauză ce avem de făcut, în prima repriză ne-au surprins puțin. În a doua repriză s-a văzut că am intrat mai motivați, am știut mai bine ce avem de făcut. Puteam să câștigăm dacă intra ocazia lui Mitriță, dar per total cred că e un rezultat echitabil, pentru că și ei au avut ocazii destul de mari“.

Denis Drăguș, mijlocaș România / FC Viitorul:

„A fost un meci special, îi mulţumesc lui Mister (Cosmin Contra – n.r.) pentru debut şi pentru că mi l-a oferit atât de devreme (19 ani). Sper ca în continuare să nu dezamăgesc şi să mai vin la naţională. Am fost puţin emoţionat când mi-a spus Mister că voi juca, dar e doar un meci de fotbal Mi-a dat încredere, mi-a spus să am curaj şi să fac ce ştiu, pentru că am calitate. A fost un vis de când m-am apucat de fotbal. Mă bucur că l-am împlinit şi sper să-l trăiesc în continuare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS