17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova - cu fotbalul, Dinamo – cu petardele. Koljic și Mitriță au făcut Oltenia fericită

„U“ Craiova – cu fotbalul, Dinamo – cu petardele. Koljic și Mitriță au făcut Oltenia fericită

Alex Mitriță a reușit să aducă de două ori suflarea alb-albastră în culmea fericirii

„U“ Craiova – Dinamo 3-0

Au marcat: E. Koljic ’45+2, Mitriță ’69, ’76.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Borța, Kelic, Ferreira – Briceag, Cicâldău (’59, Mateiu), Fedele, Bancu – Bărbuț, Koljic (’88, Mihăilă), Mitriță (’79, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

Dinamo: Penedo – Delorge, Popescu, Katsikas, Grigore – Nistor, Gomelt, Cooper – Pesic (’72, Popovici), D. Popa (’65, Axente), Salomao (’77, Hanca). Antrenor: Florin Bratu.

Cartonașe galbene: Fedele ’32, Mitriță ’42, Bancu ’45, Briceag ’81 / Cooper ’38.

Au arbitrat: Marcel Bârsan – Ciprian Florin Danșa, Marius Nicoară; Iulian Dima.

Observatori: Marian Salomir, Ion Cățoi.

Statistică: posesie: 50%-50%, ocazii de gol: 15-12, șuturi pe poartă: 8-9, șuturi pe lângă poartă: 7-3, lovituri libere: 13-18, cornere: 5-5, ofsideuri: 2-1, aruncări de la margine: 22-40, intervenții portar: 9-5, faulturi: 16-12, cartonașe galbene: 4-1.

O victorie contra lui Dinamo, cu 3-0, este neprețuită, iar ce a reușit să facă sâmbătă seară, pe „Ion Oblemenco“, trupa lui Devis Mangia a depășit orice așteptare. Universitatea Craiova și-a călcat rivala în picioare și a oferit o lecție de fotbal „câinilor“. Victoria frumoasă a „leilor“ a venit în urma reușitelor lui Elvir Koljic (’45+2), atacantul bosniac ce abia a semnat cu Știința reluând cu capul o centrare venită de la Cicâldău, și Alex Mitriță, care și-a arătat clasa în două acțiuni în postura de față-n față cu portarul (’69, ’76). A fost o seară în care alb-albaștrilor le-a ieșit jocul, în special în repriza secundă.

Craiova ocupă locul trei după runda a șaptea, cu 11 puncte, iar în etapa viitoare va evolua pe terenul formației Gaz Metan Mediaș.

Suporterii lui Dinamo au fost controlați?

Înainte ca echipele să intre pe gazon suporterii dinamoviști s-au dat în spectacol, aruncând cu zeci de pedarde puternice și câteva torțe aprinse spre galeria Craiovei, care s-a inflamat tare. Cele două grupuri de suporteri au fost la un pas de bătaie, însă, în cele din urmă, forțele de ordine au refăcut distanța și au evitat ciocnirea. Dinamoviștii au aruncat apoi minute bune cu petarde și în timpul meciului, ignorând somările de evacuare din stadion, spre indignarea suporterilor olteni, care nu au înțeles cum au introdus „câinii“ atâtea petarde, în timp ce ei au fost controlați la sânge și nu au putut trece nici măcar cu o sticlă de apă.

Coregrafie de nota 10

Suporterii Universității Craiova au fost din nou la înălțime oferind o coregrafie de zile mari, ce s-a întins peste cele două peluze și tribuna a doua. La Peluza Nord a fost ridicată o pânză ce reprezenta un bărbat în vârstă ce ținea o poză cu fiul său ce purta fularul alb-albastru la gât și ținea la rândul său un tablou cu fiul său ce arbora culorile Științei, ultimul ținând și el o altă ilustrație cu fiul lui cu însemnele Universității. Sub acesta a fost expus mesajul: „De patru generații încoace, în acest loc de pe pământ, s-o dai pe Știința mai departe e cel mai de preț legământ“. În tot acest timp, tribuna a doua și Peluza Sud au devenit o mare alb-albastră, „vulcanul“ din Bănie răsunând minute bune „Știința, Știința“.

Înaintea primului fluier s-a ținut și un moment de reculegere în memoria lui Ion Oblemenco, sâmbătă împlinindu-se 22 de ani de la decesul „Tunarului“.

Au revenit Păsărin și Pieleanu

De salutat revenirea lui Dan Păsărin în postura de crainic al stadionului, după ce în primele meciuri de acasă rolul de amfitrion l-au „jucat” Adrian Dobre și Edi Nicola.

O altă revenire la Universitatea este cea a lui Emil Pieleanu pe banca tehnică, team-managerul fiind delegat din diverse motive să îndeplinească alte sarcini în etapele trecute de campionat.

Handbalistele, prezentate la pauză

Pauza întâlnirii de pe „Ion Oblemenco“ a fost acaparată de handbalistele de la SCM Craiova, care sâmbătă au debutat în noul sezon competițional, învingând pe teren propriu, cu 30-22, pe Dunărea Brăila. Elevele lui Bogdan Burcea au fost prezentate cu fast, iar după ropotul de aplauze primit au făcut un tur al stadionului și s-au oprit pentru câteva minute în dreptul Peluzei Nord și au cântat împreună cu galeria, așa cum s-a întâmplat și când le-au prezentat fanilor trofeul Cupei EHF.

Bratu: Calitatea individuală a făcut diferența

La finalul întâlnirii, antrenorul lui Dinamo, Florin Bratu, a recunoscut superioritatea Universității Craiova, dar consideră că diferența de pe tabelă nu reflectă întocmai fotbalul din teren.

„Am făcut o primă repriză bună, dar nu e suficient acest lucru. Nu am reușit să înscriem, am avut o bară. Am primit acel gol la ultima fază din prima repriză mult prea ușor. Mă deranjează că jucătorii mei sunt iresponsabili la fazele defensive și nu vorbesc numai de fundași. Trebuie să ne trezim. Dinamo joacă, dar nu e de ajuns. Sper ca jucătorii să își dea seama că nu așa funcționează lucrurile și că trebuie să facă mai mult pe teren. E binevenită pauza. Adversarii nu m-au surprins neapărat. Craiova a făcut un joc de așteptare, are jucători buni și calitatea individuală a făcut diferența. Scorul este destul de mare pentru ce s-a realizat pe teren. O să o vedeți pe Dinamo în play-off“, a declarat Florin Bratu.

Mangia, entuziasmat de evoluțiile lui Koljic și Mitriță

La rândul său, tehnicianul Științei, Devis Mangia, a apreciat jocul elevilor săi, în special pe cel al marcatorilor.

Am jucat foarte bine. Am făcut și câteva greșeli, însă e un rezultat bun. Sunt mulțumit de felul cum a jucat Koljic, de Mitriță, de cum a jucat toată echipa. E important, cu siguranță. Prima repriză a fost una echilibrată. Am avut ocazii și noi, au avut și ei, însă a doua repriză am controlat-o noi“, a spus Devis Mangia, care consideră că pauza competițională îi va prinde bine echipei sale.

Mitriță: Echipa a început să meargă

Căpitanul Universității Craiova, Alex Mitriță, a fost foarte fericit pentru cele două reușite în poarta lui Dinamo, dar și pentru debutul excelent al noului coleg din atac, Elvir Koljic.

Suntem foarte fericiți, am câștigat contra lui Dinamo, rivala noastră. Ușor-ușor se vede că echipa a început să meargă. Este incredibil ce a fost și în teren, dar și în tribune. Contra lui Dinamo să câștigi cu 3-0, pentru noi este fantastic. Ambele goluri au fost frumoase, Nicu a dat o pasă foarte bună. Aveam nevoie de un pivot (Koljic – n.r.), să pot să intru în combinații, tot ce aveam nevoie era de un vârf masiv“, a spus Mitriță, vorbind puțin și despre meciurile naționalei cu Muntengru și Serbia din Liga Națiunilor: „Ne vor aștepta două meciuri foarte grele. Vă dați seama că îmi doresc să fiu titular pentru echipa națională, dar cel care decide este selecționerul“.

Koljic: Cred că nu mă voi opri aici

Surpriza plăcută din lotul Universității, Elvir Koljic, ajutat de Renato Kelic cu traducerea, a afirmat că est încântat de ce a găsit în Bănie și că își dorește să marcheze meci de meci.

E normal că m-am simțit bine, am dat gol și am dat pasă de gol. Cred că nu aici mă voi opri. Foarte frumoasă atmosfera, nu m-am așteptat la așa ceva. Cred că am meritat să câștigăm și mă bucur pentru suporterii noștri, pentru că ne-au susținut în acest fel. Înainte să ajung la Craiova am avut oferte, dar nu concrete. Mă bucur că am ajuns la Craiova și că pot crește aici. Voi sărbători această prestație aici, nu în Bosnia“, a declarat atacantul de 23 de ani, pentru care conducerea olteană a plătit 500.000 de euro.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS