27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova, la ultimele teste înainte de startul sezonului

SCM Craiova, la ultimele teste înainte de startul sezonului

Jucătoarele şi staff-ul tehnic au participat ieri la şedinţa foto pentru noul sezon (Foto: Lucian Anghel)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va pleca astăzi spre Zalău, acolo unde va disputa ultimele meciuri amicale din presezon. Vicecampioanele României vor întâlni vineri și sâmbătă formațiile HC Zalău, CSM Slatina și U Cluj, iar azi după-amiază au programat un joc de verificare în compania unei formații din liga a doua franceză.
Ieri-dimineață, jucătoarele craiovene au participat la Sala Polivalentă la tradiționala ședință foto dinainte de startul sezonului. Cu zâmbetul pe buze, Cristina Zamfir și colegele sale au demonstrat că sunt profesioniste și în fața aparatului de fotografiat. Cei mai fideli suporteri ai echipei au venit să le vadă pe fete și la ședința foto. „Le mulțumim din suflet că sunt alături de noi mereu. Îi așteptăm în continuare să fie aproape de noi, pentru că avem mare nevoie de ei. Fără suporterii noștri minunați nu am fi reușit performanțele de sezonul trecut“, a fost mesajul căpitanului Cristina Zamfir pentru fani.

Cristina Zamfir: „Calificarea în grupele Ligii este visul nostru“

Întrebată despre noile colege, Cristina a spus că „sunt super“. „Avem un grup frumos și anul acesta. Fetele s-au integrat foarte bine. Le-am așteptat cu brațele deschise și ne dorim să avem rezultate cât mai bune. Primul nostru obiectiv e să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Este visul nostru! Mai avem câteva lucruri de pus la punct la acest ultim turneu amical de la Zalău, pentru că ne dorim ca la startul campionatului să fim în cea mai bună formă“, a completat jucătoarea de 28 de ani.
În ceea ce privește starea sa de sănătate, golghetera Craiovei, care sezonul trecut nu a fost ferită deloc de accidentări, a spus că în prezent urmează un tratament: „Sunt mult mai bine decât când s-a terminat campionatul. Urmez un tratament, când îl voi termina voi vedea dacă este nevoie de altul sau de o intervenție chirurgicală“, a completat handbalista.
SCM Craiova va disputa primul meci oficial din noul sezon pe 2 septembrie, în Liga Florilor, acasă, cu Dunărea Brăila, iar în intervalul 8-9 septembrie va participa, la Koprivnica (Croația), la turneul de calificare pentru grupele Ligii Campionilor.

„Încercăm să sudăm echipa“

Antrenorul principal al echipei, Bogdan Burcea, spune că la turneul amical de la Zalău va pune la punct ultimele detalii: „Suntem pe ultima sută de metri, iar aceste jocuri o să ne arate detaliile pe care trebuie să le mai punem la punct până la debutul în campionat și în special a turneului de calificare de la Koprivnica. Încercăm, pe cât posibil, să sudăm echipa, spre deosebire de anul trecut, când înaintea dublei cu Debrecen disputasem deja 10 etape din campionat și 16 partide amicale. În acest sezon ne apropiem de 11 amicale, plus o etapă de campionat înaintea barajului de calificare în Liga Campionilor“.
Antrenorul a vorbit și despre jucătoarele nou venite, menționând că unele mai au nevoie de timp să se acomodeze. „Ceea ce am observat și cred că nu numai eu, ci și un suporter obișnuit, este, cu mici excepții, faptul că cele două portărițe, Dzukeva și Curmenț, se află la un nivel foarte bun, Seric și Tătar au performat încă de la început și sunt aproape de dorințele noastre, și aici vorbim de tactică, iar restul mai durează până se vor acomoda. Cu toate acestea, sunt satisfăcut și optimist în privința debutului de campionat și a turneului de calificare“, a mai spus tehnicianul câștigătoarei Cupei EHF.

Burcea: Dacă nu va juca la noi, Tsakalou nu va evolua nici la Krim

La ședința foto nu a participat jucătoarea greacă Lamprini Tsakalou, care în prezent se pregătește cu echipa Krim Ljubljana, dar care a semnat și cu SCM Craiova. Despre situația lui Tsakalou, Burcea a oferit ultimele detalii, punctând faptul că dacă nu va juca la Craiova, grecoaica nu va evolua nici la Ljubljana: „Despre Tsakalou pot spune un singur lucru: încă lupt, zilnic păstrez legătura. Asigur suporterii de un singur lucru: dacă Tsakalou nu va juca la Craiova, nu va evolua nici la Krim“, a încheiat tehnicianul.

Ana Maria Țicu: Ne așteaptă un campionat puternic

Ana Maria Țicu a spus ieri, după ședința foto, că ea și colegele sale abia așteaptă primul meci oficial și că sunt pregătite pentru startul sezonului. „Am reglat ce nu a mers și cred că vom fi pregătite în 2 septembrie. Au venit multe fete noi, altele au plecat. Am reușit să omogenizăm echipa. Cred că de la meci la meci va fi mai bine. Ne așteaptă un campionat destul de puternic, va fi bătaie mare pentru primele locuri, vom avea din nou foarte multe meciuri.
Ne dorim foarte mult să mai facem un pas înainte, să ne calificăm în Liga Campionilor“, a spus îndrăgita jucătoare a formației oltene.

Vor fi prezentate în centrul orașului

Jucătoarele și staff-ul vicecampioanei României vor avea parte de o prezentare oficială în centrul Craiovei, conform spuselor reprezentanților clubului SCM. Acest lucru ar urma să se întâmple cu câteva zile înainte de debutul Ligii Florilor. „Atât suporterii, cât și noi merităm o prezentare a echipei. Am înțeles că se va întâmpla acest lucru, aștept cu nerăbdare“, a explicat antrenorul Bogdan Burcea.

Programul turneului de la Zalău

Vineri: 9.30: HC Zalău – CSM Slatina; 11.15: SCM Craiova – U Cluj; 17:30: U Cluj – CSM Slatina; 19:15: SCM Craiova – HC. Zalău;
Sâmbătă: ora 9:30: SCM Craiova – CSM Slatina; 11:15: HC Zalău – U Cluj.

Alexandra Andrei, suspendată șase luni

Alexandra Andrei, interul stânga de la CSM Slatina, jucătoare care a avut un rol important în salvarea echipei de la retrogradare în sezonul trecut, a fost suspendată pentru o perioadă de șase luni de Comisia Centrală de Disciplină (CCD). Decizia a fost luată după ce handbalista a semnat două contracte valabile în ultimele luni, cu Măgura Cisnădie şi CSM Slatina, după cum informează ProSport. „În legătură cu sesizarea clubului Măgura Cisnădie privind încheierea contractului nr. 1915/27.03.2018 cu sportiva Andrei Oana Alexandra, Comisia, constatând prevederile art. 25 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de handbal, CCD este competentă să judece prezenţa sesizării. Văzând contractul de activitate sportivă nr. 1915 din 27/03/2018, înregistrat sub nr. 780 din 23/05/2018, cât şi contractul de activitate sportivă nr. 14 din 17/07/2018, precum şi notificările CSM Slatina, Comisia decide: sancţionarea sportivei Andrei Oana Alexandra de la clubul CSM Slatina cu penalitate 5.000 de lei, termen de achitare: 31/08/2018 şi suspendare pentru șase luni, începând cu data de 22/08/2018, conform art. 5.8 lit. B din RPSTJM“, se arată într-un comunicat al Comisiei de Disciplină.
Sursa mai sus citată menționează că într-o situaţie oarecum similară se află şi Raluca Dăscălete, în prezent jucătoare la CSM Slatina. CSM Roman a sesizat FRH că jucătoarea a semnat şi cu respectivul club un contract, astfel că handbalista trebuie să dea o explicaţie pe 28 august la Comisia de Disciplină, înainte să fie adoptată o decizie şi în acest caz.

Noul sezon, exclusiv la TVR?

Sezonul intern de handbal începe peste câteva zile, iar Federaţia Română de Handbal nu a anunţat încă unde se vor vedea meciurile din Ligile Naţionale. Potrivit informaţiilor ProSport, ediţia de campionat 2018-2019 (feminin şi masculin) va putea fi urmărită exclusiv la TVR. Postul public, DigiSport şi Telekom Sport au fost posturile tv care s-au arătat interesate de difuzarea meciurilor din Ligile Naţionale în următorul sezon. Aşadar, handbalul românesc se va vedea şi în sezonul următor la TV, dar foarte probabil numărul meciurilor transmise în direct va fi diminuat. Dacă, în sezonul trecut, pe cele trei canale TV s-au văzut în medie câte șase-opt meciuri pe etapă (feminin şi masculin), acum discuţiile sunt pentru a fi transmise măcar două jocuri la feminin şi două la masculin în fiecare etapă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS