11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea, mulțumit de determinarea jucătoarelor sale

Burcea, mulțumit de determinarea jucătoarelor sale

Ediția a 12-a a turneului amical de handbal feminin „Cupa Craiovei“ a fost dominată de echipa SCM Craiova, împărțită în două. Astfel, SCM 1 a câștigat turneul desfășurat vineri și sâmbătă în Sala Polivalentă, SCM 2 Craiova s-a clasat pe locul doi, CSM Slatina a ocupat locul trei, iar HC Zalău a încheiat competiția de verificare pe ultimul loc.

Pentru că nu s-a reușit aducerea a mai mult de două echipe la „Cupa Craiovei“, CSM Slatina și HC Zalău, competiția a fost un adevărat tur de forță pentru handbalistele clubului gazdă, SCM, care au fost împărțite în două garnituri și au jucat cinci meciuri în două zile.
Cum o parte din jucătoarele vicecampioanei României și câștigătoarei Cupei EHF au fost indisponibile, din cauza accidentărilor (Vizitiu, Țicu, Stanciu, Seric), antrenorii Bogdan Burcea, Grigore Albici și Costin Dumitrescu au apelat pentru acest turneu la patru junioare de la clubul HCM Craiova (Valentina Ion, Andreea Marinaș, Patricia Ghețu și Andreea Chiciroiu).
SCM Craiova a reușit să se impună în fața formațiilor vizitatoare, cu ambele garnituri, ocupând astfel primele două locuri în clasament. Slatina, antrenată de craioveanca Victorina Bora, și HC Zalău (antrenor Gheorghe Tadici) și-au împărțit locurile trei și patru, contabilizând în Bănie câte un punct, după ce au remizat în confruntarea directă, de vineri dimineață.

Au fost conduse de Slatina, dar au revenit

Sâmbătă, în ultima partidă a turneului, SCM Craiova 2 a depășit CSM Slatina (scor 27-26), la capătul unui joc în care formația din județul Olt a condus și la cinci-șase goluri diferență. Nikolic și colegele sale au revenit și au câștigat, iar pentru antrenorul Bogdan Burcea acest lucru este un mare plus, mai ales că jucătoarele erau obosite. „Dacă stăm să ne gândim, am acoperit aproape jumate din meciurile pe care le-am desfășurat în cupele europene, în numai două zile. Din punctul ăsta de vedere, efortul specific, ca obiectiv, a fost atins la maxim. Mă bucură că deși s-a instalat o stare de oboseală foarte mare, atitudinea și încrederea în sine le-a făcut pe jucătoarele mele să revină de la cinci-șase goluri în partida cu Slatina. E un aspect foarte important pentru perioada care urmează. Au fost momente în care au cedat fizic, însă schimbarea atitudinii din repriza a doua, autorespectul, au reglat anumite situații în favoarea echipei și am reușit pe final, cu emoții, așa cum suntem obișnuiți, să câștigăm și ultimul meci“, a spus principalul formației din Bănie.


Întrebat despre jocul celor două echipe oaspete, Zalău și Slatina, la turneul din Bănie, tehnicianul a spus că nu sunt prea multe de spus în această perioadă a pregătirii: „Sunt meciuri de pregătire, nu sunt prea multe de zis. Fiecare avem obiectivele noastre în aceste amicale, de cele mai multe ori diferite. În mod sigur va fi un campionat disputat, foarte multe echipe s-au întărit pe posturi unde au avut de suferit sezonul trecut“.

Seric a jucat puțin

Pivotul croat Andrea Seric a jucat doar în primul meci, apoi a fost menajată. „A fost lovită, are o problemă la coastă și trebuie să facă investigații. Sper să nu fie ceva grav, decât o contuzie, pentru că ne apropiem cu pași mărunți și repezi de debutul sezonului și avem nevoie de toate sportivele. Mă bucur că majoritatea fetelor au ieșit sănătoase de la acest turneu. Au fost indisponibile câteva jucătoare cu probleme medicale, Țicu, Seric, Flori Stanciu și Vizitiu“, a completat Burcea.

Valentina Ion, pe placul celor din tribune

Junioara Valentina Ion (în tricou alb) a surprins plăcut (foto: Claudiu Tudor)
Junioara Valentina Ion (în tricou alb) a surprins plăcut (foto: Claudiu Tudor)

La numai 16 ani, tânăra Valentina Ion a surprins plăcut. Spectatorii au apreciat calitățile acesteia, curajul și inteligența în joc. Antrenorul Bogdan Burcea, cel care a trimis-o în teren, a spus că îi știa calitățile și speră că în viitor atât ea, cât și alte jucătoare talentate produse de HCM Craiova să facă pasul la SCM: „Nu m-a suprins. O știam, așa cum le știu și pe celelalte. Este o fată de viitor, acela este viitorul. Important este ca ele să crească sănătos, să fie îndrumate să facă pașii corecți, asta apropo de parcurs, pentru că au fost mai multe fete produse de HCM, însă niciodată nu am putut să beneficiem de aportul lor“.

S-a jucat cu sala aproape goală

După un sezon de excepție, în care a devenit în premieră vicecampioana României și a câștigat Cupa EHF, echipa SCM Craiova a fost urmărită la Cupa Craiovei de foarte puțini spectatori. Nu a fost joc în care în Polivalentă să fie mai mult de 100 de oameni. Asta în condițiile în care în meciurile din Cupa EHF din sezonul trecut oamenii se băteau pe bilete, iar mulți au fost nemulțumiți că nu au prins un tichet pentru finală. „Noi trebuie să fim conștienți că am umplut această sală și spațiul din jurul ei cu oameni, performând. E primul nostru obiectiv, nu trebuie să lăsăm garda jos. Trebuie să încercăm, în primul rând, să calificăm echipa în grupele Ligii Campionilor“, a concluzionat antrenorul Bogdan Burcea.

Bianca Curmenț, bucuroasă pentru primul trofeu individual

Clubul SCM a oferit și premii individuale. Trei dintre ele au rămas la jucătoarele de la SCM. Bianca Curmenț a fost desemnată cel mai bun portar, Jelena Trifunovic – cea mai bună apărătoare, iar Zeljka Nikolic – cea mai bună jucătoare. Raluca Kelemen (HC Zalău) a primit diplomă pentru cea mai bună jucătoare, iar Alexandra Andrei (CSM Slatina) a primit distincția de cea mai tehnică jucătoare.
Sosită vara aceasta la SCM Craiova, tânăra Bianca Curmenț s-a arătat bucuroasă după ce a câștigat primul său trofeu individual, chiar dacă a fost vorba de un turneu amical. „A fost o experiență unică. Nu am mai jucat într-o cupă și m-am bucurat să ajut Craiova. E primul trofeu individual pe care îl iau și sper să fie cât mai multe. Mă bucur foarte mult că m-am transferat aici, acasă, și sper să avem rezultate cât mai bune. Intervențiile mele de la acest turneu mă ajută foarte mult“, a spus jucătoarea de 21 de ani, născută în Filiași și venită de la SCM Timișoara, echipă din liga a doua.

Alexandra Andrei (CSM Slatina) a primit distincția de cea mai tehnică jucătoare
Alexandra Andrei (CSM Slatina) a primit distincția de cea mai tehnică jucătoare

Urmează amicale cu Cisnădie și Zalău

SCM Craiova va susține, tot acasă, o dublă confruntare cu Măgura Cisnădie, pe 16 și 17 august, apoi va merge la Zalău, pentru un ultim turneu, pe 24 și 25 august. Liga Florilor va începe pe 2 septembrie, atunci când SCM va primi vizita celor de la Dunărea Brăila, iar câteva zile mai târziu vicecampioanele României vor merge în Croația, unde vor participa la turneul preliminar de accedere în grupele Ligii Campionilor.

Rezultate Cupa Craiovei

VINERI:
SCM Craiova 1 – SCM Craiova 2 32-24
SCM 1: Curmenț – Tătar 11 goluri, Zamfir 7, Șelaru 6, Nikolic 5, Gjorgjevska 3, Rădoi 2, Marinaș, Ghețu.
SCM 2: Dzukeva – Trifunovic 9, Seric 6, Tănăsie 5, Colac 2, Stoican, Ion, Chiciroiu.
HC Zalău – CSM Slatina 23-23 (14-11)
ZALĂU: Kelemen, Lung – Rob 8, Pricop 5, Berbece 3, Trif 3, Irimia 2, Severin 2, Popescu, Abed, Nica, Nichitean, Panici.
SLATINA: S. Abed, Stan, Nagy – Vădineanu 5, Dăscălete 4, Ostase 4, Fulgoi 2, A.Andrei 2, Rusu 2, I. Andrei 2, Lazăr, Constantinescu, Todorovska, Drăghici.
SCM Craiova 2 – HC Zalău 27-18 (12-8)
CRAIOVA: Curmenț, Dzhukeva – Zamfir 5, Tătar 5, Trifunovic 4, Rădoi 3, Gjorgjevska 3, Șelaru 2, Țicu 1, Nikolic 1, Ion 1, Colac 1, Stoican 1, Tănăsie, Chiciroiu.
ZALĂU: Kelemen, Lung – Nichitean 6, Severin 3, Nica 2, Berbece 2, Irimia 2, Rob 1, D. Abed 1, Pricop 1, Mihart, Stângă.
SCM CRAIOVA 2 – CSM Slatina 29-24 (18-15)
CRAIOVA: Curmenţ, Dhukeva – Zamfir 9, Nikolic 6, Gjorgjevska 4, Tătar 4, Rădoi 3, Trifunovic 2, Tănăsie 1, Stoican, Colac.
SLATINA: S. Abed, Stan, Nagy – A. Andrei 7, Ostase 7, Fulgoi 3, Stoicănescu 2, Dăscălete 2, Cârligeanu 1, Lazăr 1, Vădineanu, Todorovska, Andrei.

SÂMBĂTĂ:
SCM Craiova 1 – HC ZALĂU 26-24 (11-13)
CRAIOVA: Curmenț, Dzhukeva – Gjorgjevska 5, Nikolic 5, Trifunovic 5, Șelaru 5, Ion 2, Tătar 2, Stoican 2, Tănăsie, Ghețu, Colac.
ZALĂU: Kelemen, Lung – Rob 12, Mihart 4, Trif 2, Severin 1, D.Abed 1, Pricop 1, Berbece 1, Stângă 1, Popescu, Nichitean.
SCM Craiova 2 – CSM Slatina 27-26 (10-16)
CRAIOVA: Curmenț, Dzhukeva – Trifunovic 6, Zamfir 5, Nikolic 5, Șelaru 3, Gjorgjevska 3, Tănăsie 2, Tătar 2, Stoican 1, Rădoi.
SLATINA: S. Abed, Stan, Nagy – Fulgoi 6, Stoicănescu 5, Cârligeanu 5, A.Andrei 4, Ostase 4, Lazăr 1, I. Andrei 1, Drăghici, Constantinescu, Todorovska.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS