16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCursuri de natație, noutate la Summer Sport

Cursuri de natație, noutate la Summer Sport

Proiectul „Summer Sport“, inițiat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, a ajuns la ediția a șasea, iar de joi, de la ora 14.00, au început înscrierile. Copii și tinerii până în 18 ani se pot iniția gratuit în diverse ramuri sportive, în serii care durează două săptămâni, în intervalul luni – vineri.
Este vorba de șapte sporturi: natație, volei, baschet, fotbal (vârsta minimă 7 ani), karate, șah, dans (vârsta minimă 5 ani). Volei, baschet, karate și fotbal vor fi la „Voința“, în Sala „Matei Basarab“ și pe terenul sintetic de lângă sală, șah se va face la Facultatea de Educație Fizică și Sport, de pe strada Brestei, natația va fi la Water Park, iar dansurile – la sala de dans de la Schmidt (Katamis).
Înscrierea se face completând formularul de pe site-ul DJST Dolj, www.djst.ro, până joi, 26 iunie, ora 14.00, și se va aplica principiul primul venit, primul servit. Fiecare grupă va fi formată din maximum 14 participanți. Fiecare participant poate bifa două ramuri sportive, urmând ca, în funcție de numărul de locuri disponibile, să fie repartizat la un singur curs de inițiere. La primul antrenament, părintele va semna formularul de înscriere și va prezenta o adeverință medicală pentru copil. „Față de anul trecut, am scos handbalul, pentru că nu au fost prea multe cereri, și am introdus natația, pentru că avem Water Park. Cred că va fi un curs extrem de solicitat. Cursurile vor fi gratuite, DJST Dolj urmând să suporte costurile desfășurării activităților sportive. Am făcut acest proiect în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și cu cluburile sportive din județ și dorim să le ocupăm copiilor o parte din timpul liber din vacanță cu activități sportive“, a spus Origen Staicu, directorul DJST Dolj.
Prima serie va fi între 2 și 13 iulie, a doua între 16 – 27 iulie, a treia între 30 iulie – 10 august, iar ultima, între 13 – 24 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS