Santos a părăsit-o oficial pe Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Așa cum Gazeta de Sud anunța încă de săptămâna trecută, Andre Santos s-a despățit de Universitatea Craiova. Plecarea mijlocaului portughez a fost oficializată astăzi de către site-ul oficial al clubului din Bănie.

„Finalul aventurii la Știința și pentru mijlocașul Andre Santos, datorită contractului încheiat la termen. Clubul Universitatea Craiova îi mulțumește lui Andre pentru profesionalismul de care a dat dovadă și îi dorește mult succes mai departe!
Ajuns la Universitatea Craiova în luna februarie a acestui an de la formația Arouca, Andre Santos a evoluat în șapte meciuri, toate în Play-Off-ul Ligii I Betano. Portughezul a bifat, în total, 462 de minute.
Născut pe data de 2 martie 1989 în localitatea portugheză Sobreiro Curvo, Antre Santos are 1,80 m. și este fotbalist de picior drept. Andre Santos a petrecut tot junioratul la Sporting Lisabona (perioada 2002 – 2008), echipă la care a jucat în cele mai multe meciuri: 67, dintre care 19 în UEFA Europa League.
Puțin cunoscut este faptul că nu a fost prima oară când Santos a venit în România. Pe data de 3 noiembrie 2011, Sporting a jucat în deplasare, cu FC Vaslui, portughezul fiind pe teren timp de 78 de minute. Ulterior a fost împrumutat, pe rând, la Fatima și Leiria. A fost împrumutat de Sporting și în Spania, la Deportivo De La Coruna (15 meciuri), apoi a fost transferat la Vitoria Guimaraes (35 de meciuri). A mai jucat în Turcia la Balikesirspor (11 meciuri) și în Franța la FC Metz (30 de meciuri). În actualul sezon competițional, a mai evoluat înainte de a veni la Știința la formația portugheză FC Arouca, echipă la care a jucat în 21 de partide și a izbutit să ofere o pasă decisivă.
Santos are, de asemenea, multe prezențe și în cadrul selecționatelor Portugaliei (Under-18, Under-19 și Under-21). A debutat în Naționala mare pe data de 29 martie 2011, într-un amical cu Finlanda câștigat de portughezi cu scorul de 2 – 0. Santos a mai evoluat, de asemenea, și în amicalul contra selecționatei din Luxemburg, punând umărul la victoria cu 5 – 0 a țării sale, alături de Cristiano Ronaldo”, se arată în comunicatul postat pe ucv1948.ro.