6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCrosul „Ziua Olimpică“, în centrul Băniei

Crosul „Ziua Olimpică“, în centrul Băniei

Ediția din acest an a Crosului „Ziua Olimpică“ va avea loc la Craiova pe 2 iunie, în centrul orașului, pe strada A.I. Cuza între orele 8.00-13.00. Patru dintre probe vor purta numele unor foste mari atlete ale orașului, care au reprezentat România la Jocurile Olimpice, dar și la alte competiții internaționale de anvergură. Este vorba despre Cristieana Cojocaru, Claudia Ștef, Petra Iacob Văidean și Mihaela Neacșu, în prezent antrenoare.
„Vreau ca acest eveniment să fie ca o invitație pentru craioveni să iasă la mișcare, pentru că, în primul rând, mișcarea înseamnă sănătate. Nu trebuie să facem toți sport de performanță. Mișcarea ne ajută să fim sănătoși, să dăm randament la locul de muncă“, a spus Cristieana Cojocaru, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 1984, în cadrul unei conferințe de presă.
„Mulțumesc pentru onoarea acordată, de a-mi purta o cursă numele, mai ales că este cea care îmi place cel mai mult, cursa Family. Mă bucur că voi da startul și voi și participa. Așa cum festivalurile de street food au parte de o reclamă agresivă, așa trebuie să facem și noi dacă vrem să avem copii sănătoși. Felicit DJST că a adus competiția în centru, au venit către oameni“, a menționat Claudia Ștef.
Înscrierile online pentru participarea la cros au început încă din 17 mai, pe Facebook sau pe site-ul oficial al DJST Dolj, dar doritorii pot să se înscrie și în ziua competiției, la fața locului. Cei care s-au înscris online vor primi automat un tricou, iar toți copiii care vor alerga vor primi medalii de participare din partea DJST Dolj și Academiei Olimpice Române – Filiala Dolj.
În paralel cu Crosul „Ziua Olimpică“, tot în centrul Băniei va avea loc pe 1 și 2 iunie, de dimineața până seara, evenimentul „Bucurie în mișcare“, organizat de DJST Dolj și Asociația 11even. În Piața „Mihai Viteazul“ vor fi amenajate terenuri de baschet, fotbal, handbal, vor fi corturi cu pictură, hand-made, demonstrații de karate, aerobic, kango-jumps, dans sportiv etc. Craiova este unul din cele 12 orașe care au câștigat o competiție națională „Alege mișcarea azi“, cu mii de participanți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS