16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGustavo, Mitriță și Băluță au fost inima petrecerii

Gustavo, Mitriță și Băluță au fost inima petrecerii

Atacanții Universității Craiova, Gustavo, Mitriță și Băluță, au făcut multă risipă de energie atât în timpul meciului, cât și după ultimul fluier, când au cântat cu galeria, s-au pozat cu fanii și au făcut sute de poze cu trofeul mult râvnit. Când s-au mai liniștit puțin, au reușit să ofere și scurte declarații presei, apoi și-au continuat petrecerea pe teren și în vestiar.

„Toată familia mea a văzut meciul pe stream (video, pe internet – n.r.). A fost o atmosferă superbă, clubul şi oraşul meritau acest trofeu. Am făcut un meci foarte bun. Noi am avut un an foarte bun, eu cu Mitriţă şi Băluţă suntem prieteni foarte buni atât pe teren, cât şi în afara lui. Eu mai am un an de contract, dar nu se ştie niciodată ce se va întâmpla“, a spus Gustavo. „Să aducem la Craiova un trofeu după 25 de ani reprezintă o bucurie imensă. Eu, când am venit la Craiova, am spus că vreau să câştig un trofeu în primul an și mi s-a îndeplinit un vis“, a declarat Alex Mitriţă.

Foto: Alex Vîrtosu

„E un sentiment de nedescris. Am muncit mult și merităm acest trofeu. Trebuie să continuăm pe aceeaşi linie dacă vrem să mai câştigăm trofee. Nu ne gândim acum la titlu, mai avem mult de muncit“, a punctat Alex Băluță.

Mangia: Am repetat des cuvântul calm

Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a fost fericit la finalul meciului cu Hermannstadt de realizarea echipei sale, s-a pozat cu trofeul cu întreg staff-ul său și s-a declarat foarte mulțumit că a oprit „seceta“ de trofee. Italianul a explicat și jocul mai puțin bun de la începutul confruntării, dar a vorbit și despre ce înseamnă viitorul său la Craiova.

Foto: Alex Vîrtosu

 

„Sunt foarte fericit (în română – n.r.). Este normal. Am urcat pe podium în campionat după 23 de ani, iar după 25 de ani am cucerit Cupa României. Am venit la echipă vara trecută și să iei un trofeu după un an pot spune că este un lucru extraordinar. Era o finală, nu avem jucători care să fi jucat frecvent o finală, de aceea consider că emoțiile lor au fost normale, umane. Au fost emoții la început, dar pe parcurs ne-am reintrat în ritm și am făcut jocul nostru. De asemenea, nu este ușor să joci când auzi mereu că ești favorit, că trebuie să câștigi. Astfel, au avut o mică presiune. Jucătorii mei știau că Hermannstatd este o echipă bună și nu s-au relaxat. Săptămâna aceasta (trecută – n.r.) am repetat des cuvântul calm, la fel ca la startul sezonului. Acum vreau să fiu fericit pentru nu știu câte zile, am nevoie de odihnă ceva timp, apoi vom vorbi despre sezonul viitor. Nu am zis vreodată că voi pleca. Mi-amintesc că la prima conferință m-a întrebat cineva dacă mă va prinde paltonul și iată-ne la final de sezon cu un trofeu câștigat. Mulțumesc staff-ului și jucătorilor mei, pentru că nu este simplu să lucreze cu mine. Pun multă presiune pe ei. Vom juca și Supercupa României, știm unde, dar nu și când. E bine că scăpăm și de un tur preliminar în Europa League. Este bine că jucăm pe 9 și 16 august și avem timp să jucăm trei meciuri în campionat“, a declarat Devis Mangia, la conferința de presă.

Pelici: Valoarea individuală și-a spus cuvântul

Antrenorul formației AFC Hermannstadt, Alexandru Pelici, a fost afectat de înfrângerea suferită în fața Universității Craiova în finala Cupei României și a punctat că diferența a făcut-o valoarea individuală a oltenilor.

Alex Pelici (centru, în alb-roșu) a acceptat înfrângerea cu greu (Foto: Lucian Anghel)

„A fost un an bun pentru noi. Am promovat cu patru etape înainte de finalul campionatului şi am jucat o finală de Cupă. Din păcate, Craiova a speculat greşelile noastre, atunci când au apărut. Pentru mulţi dintre jucătorii noştri a fost pentru prima dată când au evoluat în faţa unui public atât de numeros. Dacă am fi înscris, poate că am fi avut un meci mai bun. Aşa s-a scris istoria acestei finale. Nu-mi rămâne decât să-mi felicit jucătorii şi să le mulţumesc suporterilor care au venit de la Sibiu. La prima greşeală, valoarea individuală şi-a spus cuvântul. Sperăm să facem faţă cu brio Ligii I. Vom vedea ce va fi“, a spus Alexandru Pelici.

Marcel Popescu: Ne trebuia un trofeu

Președintele Universității Craiova, Marcel Popescu, a fost în al nouălea cer duminică seară, fiind încântat de atmosfera creată de oltenii din tribune și de performanța realizată de cei din teren.

Foto: Alex Vîrtosu

„Cred că e cea mai frumoasă finală de Cupă pe care am văzut-o în ultimii zece ani. Ce s-a întâmplat astăzi (duminică – n.r.) demonstrează fără echivoc că Universitatea Craiova e cea mai iubită echipă din provincie. Fanii au creat o atmosferă de senzaţie! Ne trebuia un trofeu. Regret că am obţinut doar locul trei. Trofeul ne obligă. Dacă reuşim să ne şi calificăm în grupele Ligii Europa…“, a spus Marcel Popescu.

Ivan a sărbătorit cu „leii“

Fostul golgheter al Universității Craiova, în prezent la FC Krasnodar, Andrei Ivan, a fost prezent duminică seară pe Arena Națională ca să-i susțină pe „lei“ în tentativa lor de a cuceri Cupa României. La final, Ivan a coborât pe teren și și-a felicitat foștii colegi, apoi a cântat împreună cu ei în fața galeriei.

Foto: Alex Vîrtosu

Întrebat de GdS dacă este tentat să revină în Bănie, fiind dorit și în iarna trecută sub formă de împrumut, Andrei a spus că inima sa este mereu aici și orice se poate întâmpla, dar că își dorește să răzbească în Rusia, pentru că are ceva de demonstrat atât lui, cât și celor de la Krasnodar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS