15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Coman, campion național la U14

Alex Coman, campion național la U14

Alexandru Mihai Coman (stânga) şi Andrei Voican au făcut pereche bună, cucerind aurul

Jucătorul craiovean de tenis de câmp Alexandru Mihai Coman, legitimat la CSM Craiova, a realizat la sfârșitul săptămânii trecute o nouă performanță. Elevul lui Alexandru Banciu a cucerit al șaselea său titlu de campion național, la categoria de vârstă U14, în cadrul turneului desfășurat la Cluj-Napoca.
Victoria craioveanului a venit la dublu, unde a făcut pereche cu Andrei Voican (legitimat la CS Târgoviște). În întrecerea de simplu, Alex Coman a ajuns până în finală, dar nu a reușit să-și adjudece trofeul și acolo.

A fost mai mic ca adversarii, dar i-a depășit

Rezultatele de la Cluj l-au bucurat pe sportiv și pe părinții acestuia. „Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât Alex este cu un an mai mic decât principalii săi adversari. În ciuda acestui lucru, el a învins în semifinalele la simplu pe liderul clasamentului național și câștigătorul selecției naționale U14 din urmă cu mai puțin de o lună, iar la dublu, unde a cucerit trofeul, a învins în semifinală și finală pe vicecampionii și campionii naționali en-titre de la această categorie. Alex Coman și Alex Banciu fac o echipă de succes pe care Craiova nu a avut-o niciodată în tenisul de câmp. Datele statistice ale Federației Române de Tenis consemnează faptul că este prima dată în ultimul deceniu când un junior mai mic cu un an ajunge în finalele ambelor probe, simplu și dublu, și câștigă una dintre ele“, a spus cu mândrie mama campionului craiovean.

Câștigător și la Sliven

Performanțele lui Alex Coman de la Cluj vin după o altă săptămână senzațională a sportivului legitimat la CSM Craiova. Alex a ajuns în orașul ardelean direct din Bulgaria, acolo unde a participat, la Sliven, la un turneu internațional de categoria a 3-a, pentru juniorii sub 14 ani, și a câștigat, în premieră, competiția.
Desemnat exact acum un an drept cel mai bun junior din generațiile născute în 2003, 2004 și 2005, și premiat de marele Ilie Năstase, fost lider ATP, cu trofeul „Tinere Talente“, Alexandru Coman va participa acum la cel mai important turneu internațional de juniori U14 organizat în România, „Dr. Oetker Junior Tour“, la Centrul Național de Tenis din București, iar elevul lui Alex Banciu este cotat cu șansa a șasea la cucerirea trofeului.

Are nevoie de susținere financiară

Tenisul este un sport în care pentru a obține performanțe remarcabile este nevoie de investiții considerabile. Alexandru Coman primește de la clubul CSM indemnizație și i se asigură participarea la campionatele naționale, dar nu este suficient, pentru că sportivul trebuie să participe la multe turnee în țară și străinătate, pentru a putea acumula puncte în clasament. Astfel, grosul finanțării vine de la părinții săi. „Deși în alte zone ale țării, Constanța, Timișoara, Cluj, autoritățile investesc în juniorii reprezentativi ai orașului, care au performanțe la nivel național și internațional, în Craiova, tenisul de câmp este privit în continuare ca o Cenușăreasă, iar performanțele obținute de Alex și antrenorul său depășesc cu mult interesul arătat de autorități pentru susținerea și dezvoltarea unor sportivi care fac cinste peste hotare acestui oraș. Alex și antrenorul său se pregătesc zilnic pe terenurile de tenis amenajate în incinta Facultății de Educație Fizică și Sport, deoarece clubul CSM nu are bază sportivă proprie“, a spus cu regret Delia Coman, mama lui Alex Coman.
Revenind la Campionatul Național U14, acolo a mai participat un tenisman de la CSM Craiova, Robert Gună. La simplu, a fost eliminat în turul al doilea de câștigătorul trofeului, Alin Fatu, iar la dublu a făcut pereche cu Matei Onofrei (Bracău) și au fost eliminați în primul meci de pe tabloul principal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS