17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFabulos! Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat Cupa EHF. Portarul Yulia Dumanska, eroina din ultimele secunde. (galerie foto)

Fabulos! Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat Cupa EHF. Portarul Yulia Dumanska, eroina din ultimele secunde. (galerie foto)

Handbalistele craiovene au cucerit, în premieră, Cupa EHF (foto: Claudiu Tudor)
Handbalistele craiovene au cucerit, în premieră, Cupa EHF (foto: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova scriu istorie! Formaţia din Bănie a reuşit să câştige aseară, în premieră, Cupa EHF, a doua ca valoare în Europa.

În returul finalei cu norvegiencele de la Vipers Kristiansand, disputat în Sala Polivalentă din Bănie, elevele lui Bogdan Burcea s-au impus cu scorul de 30-25, după ce în tur fuseseră învinse la patru goluri diferenţă (26-22).

Polivalenta a fost ca un vulcan aseară. Aproape 5.000 de oameni, care au venit cu steaguri, fulare, vuvuzele şi tobe, au cântat şi au aplaudat tot meciul, ajutând fetele să oprească trofeul acasă.

Înainte de startul partidei, Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, a interpretat imnul Universităţii Craiova.

SCM Craiova conducea la pauză cu un uluitor 19-12, a avut şi nouă goluri avans pe parcursul meciului, dar finalul a fost dramatic. Oaspetele au revenit puternic, dar în ultimul minut al partidei portarul craiovean Yulia Dumanska a avut două intervenţii fabuloase, la scorul 30-25.

Finalul jocului a declanşat sărbătoarea pe teren şi în tribune. După ce şi-au primit medaliile de aur şi trofeul mult visat, Cristina Zamfir Florianu şi colegele sale au cântat alături de public, au făcut  poze, s-au bătut cu tort, apoi, la fel ca în semifinale, au ieşit pe esplanada Polivalentei, acolo unde un număr mare de suporteri, care au văzut meciul pe un ecran uriaş, le aşteptau. Bucuria jucătoarelor şi a antrenorilor de la SCM a fost fără margini. Valentina Ardean Elisei, cea mai experimentată handbalistă din lotul oltean, a izbucnit în lacrimi după ultimul fluier al arbitrelor, la fel şi Yulia Dumanska.

SCM Craiova – Vipers Kristiansand 30-25 (19-12)

Dumanska, Stanciu – Ţicu 11, Klikovac 5, Nikolic 5, Florianu 4, Ardean 2, Pricopi 2, Trifunovic 1, Lung, Popescu, Rădoi, Şelaru, Stoican, Vizitiu, Tudor.

Pentru Kristiansand au marcat Sulland 10, Bratset 4, Krtistiansen 3, Johanssen 2, Borgesen 2, Skaug 2, Larsen Aune 1, Tomac 1

Declaraţii la finalul partidei:

Ana Maria Ţicu: Nu am cuvinte să descriu această bucurie. Le mulțumim acestor oameni minunați, care ne-au împins de la spate spre victorie. Este un vis devenit realitate. De obicei așa câștigăm, la limită. Ne cerem scuze pentru emoțiile create! Este un mare pas înainte pentru noi și pentru acest oraș minunat.

Yulia Dumanska: Este un lucru extraordinar pentru mine. Mă bucur foarte mult, a fost visul nostru. Mulțumim tututor celor care ne-au susținut. Oamenii au fost superbi. În repriza secundă a intervenit oboseala, dar am fost unite. Sunt foarte, foarte mândră de echipa noastră. Sunt fericită că fac parte din această mare familie.

Bogdan Burcea: Emoţii am avut pe parcursul întregului sezon, vorbesc de Cupa EHF, pentru că am întâlnit echipe foarte puternice. Mă bucur că am reuşit să câştigăm această cupă şi să dovedim ca handbal românesc există, alături de CSM Bucureşti, care joacă la cel mai înalt nivel. Le doresc să ne urmeze, şi lor, şi băietii de la Potaissa Turda şi să punem handbalul românesc acolo unde îi este locul. Mă bucur pentru oraş, pentru toţi suporterii minunaţi care ne-au susţinut. Pentru mine este ceva minunat, este munca noastră, sudoarea noastră,. Avem jucătoare valoroase, care au reuşit să păstreze cupa la Craiova.

Patricia Vizitiu: Am avut încredere că putem câştiga această cupă. În zilele dinaintea meciului ne-am gândit doar la faptul că putem învinge la cinci goluri diferenţă. Am fost o echipă frumoasă, unită, la bine şi la rău. Diferenta s-a făcut la atitudine, la dorinţă. Nu puteam distruge această seara în Craiova. Ne-am fi bucurat să fie alături de noi în sala 21.000 de oameni. Sunt bucuroasă ca am ridicat cupa deasupra capului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS