21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii craioveni, cei mai tari la Cupa României

Pugiliștii craioveni, cei mai tari la Cupa României

Ion Joiţa, Vidu Jr. Miclescu, Cosmin Toboșaru şi Petre Ștoiu

Pugiliștii de la cluburile din Craiova şi-au demonstrat încă o dată valoarea şi potenţialul talentului lor la Cupa României pentru juniori, desfășurată recent la Câmpulung. În Bănie au ajuns patru medalii de aur și au dus orașul pe primul loc în clasament.
SCM Craiova a avut trei câștigători ai Cupei, Cosmin Toboşaru (57 kg), Vidu Jr. Miclescu (+80 kg) – din grupa antrenorilor Ion Joița și Petre Ștoiu, și Bogdan Dumitru (66 kg) – din grupa antrenorilor Ion Dragomir și Dora Mustățea.

Ion Joița a avut doi medaliați cu aur

Antrenorul Ion Joița a vorbit despre prestația elevilor săi la Câmpulung, spunând că ambii se vor antrena acum pentru a participa la Campionatele Europene.
„Cosmin Toboșaru, dublu campion național la cadeți și la juniori, medaliat cu bronz la Europene, a câștigat acum Cupa fără probleme. A avut trei meciuri, dar nu sunt mulțumit, nu mi-a boxat cum trebuie. Acum trebuie să plece la pregătire la lotul național. Până acum nu a putut pentru că are nevoie de împuternicire, ca să iasă la turnee de pregătire în străinătate, iar mama sa e în Franța și nu i-a făcut încă. În ceea ce-l privește pe Vidu Jr. Miclescu, acesta a revenit în box după o absență de un an și jumătate, fiind plecat cu părinții în străinătate. Este un mare câștig, pentru că în România este un singur sportiv la categoria grea care dă cu dreapta cum dă el. A avut patru meciuri și a câștigat Cupa. O mai câștigase și în trecut și a fost și campion la cadeți. Ambii medaliați cu aur vor merge la lotul național“, a explicat Joița. Fost campion european și balcanic, antrenorul de la SCM Craiova a spus că nivelul actual al boxului nu se compară cu perioada în care el era sportiv. „Au fost 140 de participanți, foarte mulți începători. Au fost și cinci-șase categorii cu sportivi foarte buni. Boxul care a fost odată nu va mai fi“, a spus cu regret Joița.

Estera Parpală, la selecție pentru Europene

Zilele acestea, antrenorul o va însoți pe sportiva sa, Estera Parpală, la o selecție la București pentru Campionatul Eurpean de cadeți, programat la finalul lunii acesteia. „A câștigat cupa, dar nu este suficient, pentru că s-au schimbat categoriile. Era la 46 de kilograme, iar acum la Europene categoria va fi 45 de kilograme. A slăbit pentru această selecție, care va fi între 3-5 mai. La Europene voi merge și cu Florin Camen, care a ieșit campion. Am colaborare cu Călărași pentru el și vor plăti ei cheltuielile. Chiar dacă mă împrumut, tot mă duc cu ei. Am așteptări. Estera muncește mult. Sper să iau medalie cu amândoi și cu ea, și cu Camen. Cu el sper să iau chiar titlul european“, a mai spus Ion Joița.

Bogdan Dumitru, bun la box, premiant la școală, talentat la muzică

Ion Dragomir, Bogdan Dumitru şi Dora Mustăţea (FOTO: Claudiu Tudor)

Bogdan Dumitru a făcut senzație la Câmpulung, fiind alintat de antrenorii prezenți la competiție „Mister KO“. „A fost o performanță așteptată, deoarece a confirmat în ultimii trei ani. A avut trei meciuri disputate și a lăsat o impresie frumoasă. Antrenorii l-au alintat «Mister KO», deoarece în primul meci cu un constănțean în primele 10-15 secunde l-a făcut KO, prinzându-l cu un croșeu de dreapta, iar a doua zi constănțeanul și-a băgat și piciorul în ghips din cauza căzăturii. În al doilea meci, Bogdan a învins un sportiv din Timișoara, prin abandon în prima repriză, iar în finală a trecut tot de un timișorean, de la LPS Banatul, cu scorul de 5-0. Îi mulțumim și lui Sorin «Pantera» Tănasie că a contribuit la acest rezultat. Ține la sportiv, îl simpatizează, iar când am fost noi plecați la un alt concurs, băiatul s-a pregătit cu Sorin“, a spus ieri antrenorul Ion Dragomir. Medaliatul cu aur este printre premianți și la școală, fiind elev al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, în clasa a noua. Acesta are înclinații și spre artă. „Este premiant de mic la școală. A cântat și la pian, și la chitară, a făcut și înot“, a spus Dragomir. La rândul său, Bogdan Dumitru are ambiția să nu coboare de pe prima treaptă a podiumului în box. „Am boxat la o categorie cu 14 sportivi. A fost o competiție tare, cu sportivi buni, dar m-am pregătit bine și am câștigat. Anii trecuți am luat locul doi, după o finală disputată. Mă ambiționează și mai mult să rămân acolo. De patru ani fac box, am mai multe medalii“, a spus pugilistul, care la școală este pasionat de istorie și limba română.
Colegul său de grupă, Minuș Miclescu, a concurat la categoria 46 de kilograme, a câștigat primul meci, apoi l-a pierdut pe al doilea în fața unui sportiv care a încheiat competiția pe locul doi.
Alt sportiv din grupa antrenorilor Ion Dragomir și Dora Mustățea, Rafael Rafailă, a ratat șansa de a merge la Europene pentru că ieri, la expirarea termenului limită pentru înscriere, nu a avut toate actele necesare. „La Europene se fac înscrieri pe bază de pașaport și a fost prea din scurt, de când a fost Cupa României, unde Rafael a luat aurul, până la termenul limită de înscriere la Europene. Ieri era ultima zi de înscriere, dar nu i-a ajuns procura la timp, pentru că tatăl său este în America, locuia la distanță mare de ambasadă și în plus durează ceva vreme să vină acte de peste ocean“, a explicat Dora Mustățea.

Daniel Dumitru a câştigat două meciuri adjudecându-şi Cupa

CSM Craiova a avut un câștigător al Cupei României la Câmpulung. Este vorba despre Daniel Dumitru, elevul lui Marcel Sîrba, care s-a impus la categoria 80 kilograme. „Daniel a avut două meciuri și le-a câștigat înainte de limită. Sunt mulțumit, acum trebuie să plece la lotul național. Acum, băieții de la lot sunt prin Moldova la turneu. Este un băiat talentat, are calități, de aceea a ieșit anul trecut campion european. Am mai avut un sportiv acum, pe Alberto Florescu, la +80 kilograme, care a câștigat un meci, iar pe al doilea l-a pierdut în fața altui craiovean, Vidu Jr., elevul lui Ion Joița“, a explicat maestrul Sârba, cel care este ajutat în pregătirea sportivilor de Marin Ștefanovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS