14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinele de la CS Universitatea, vicecampioane la echipe

Spadasinele de la CS Universitatea, vicecampioane la echipe

Echipa feminină de spadă a clubului CS Universitatea Craiova, pregătită de Dorian Pârvan, a obţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, medalia de argint la Campionatul Naţional pe echipe (senioare), desfăşurat în Sala „Ana Pascu“ (Floreasca) din Bucureşti. La cel mai important concurs intern au participat şase echipe, CSA Steaua 1, CSA Steaua 2, CS Dinamo, CS Universitatea Craiova, CS UNEFS și LPS “Petrache Trişcu“ Craiova.
Sistemul de concurs a fost „fiecare cu fiecare“, iar la final s-a alcătuit clasamentul. Campioane naţionale au ieşit spadasinele de la Steaua Bucureşti 1, care au câştigat toate cele cinci partide disputate. CS Universitatea Craiova şi Dinamo au completat podiumul. Al doilea club craiovean din concurs, LPS „Petrache Trişcu“, a terminat pe locul 5.
Pentru echipa CS Universitatea Craiova au tras spadasinele Adela Danciu, Sabina Ecobici, Cristina Matache și Claudia Năboiu. Trebuie precizat că cea mai experimentată spadasină de la clubul condus de Pavel Badea, Raluca Sbârcia, s-a transferat înaintea acestei competiţii la clubul Dinamo Bucureşti. „Am obţinut un rezultat surprinzător de bun, argintul la echipe, în condiţiile în care nu am mai avut-o pe Raluca Sbârcia, sportiva noastră experimentată, care făcea diferenţa. Acum, fetele au avut-o ca adversară deja. A fost un sentiment ciudat, dar s-au mobilizat şi au avut o prestaţie bună“, a concluzionat antrenorul Dorian Pârvan.
În întrecerea individuală, reprezentantele Craiovei nu au prins podiumul. Cea mai bună clasare a avut-o Claudia Năboiu (CS Universitatea) – locul şase, Claudia Durău (LPS) s-a clasat pe 8, iar Adela Danciu (CS Universitatea) – pe 9.

Loredana Dinu, învinsă de Florea la alegerile de la Federaţie

Marius Florea este noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, în urma votului exprimat în Adunarea Generală desfăşurată vineri, în Bucureşti. Secretarul general al forului în ultimii cinci ani a câştigat alegerile pentru postul rămas vacant după demisia Laurei Badea încă din primul tur. Din cele 56 de voturi valabil exprimate, Florea a primit 37 de voturi. Craioveanca Loredana Dinu, campioană olimpică cu echipa României în 2016, a adunat 16 voturi, iar Ioana Ionescu – 3 voturi.
Spre deosebire de alte federaţii, la scrimă alegerile au decurs într-o atmosferă relaxantă, în prezenţa a peste 95% din structurile cu drept de vot. Craioveanca Loredana Dinu a încercat să convingă electoratul că va fi un preşedinte pentru toată lumea şi i-a îndemnat pe oameni să voteze aşa cum le dictează propria conştiinţă, dar aceştia i-au acordat votul secretarului general din ultimii ani, Marius Florea. „Nu privesc ca pe o înfrângere acest rezultat, ci ca pe o victorie. Chiar dacă eu am considerat că sunt cea mai bună variantă, s-a dovedit că electoratul are o altă opţiune şi o respect. Îi voi susţine pe oamenii din lumea scrimei prin toate proiectele pe care le desfăşurăm şi de acum înainte. Ca sportivă, primul lucru pe care l-am învăţat a fost să ştiu să pierd, iar acest lucru mă ajută cumva să merg înainte orice s-ar întâmpla“, a declarat Loredana Dinu, care va rămâne membru în Comitetul Executiv al FRS. Campioana olimpică s-a aşteptat să primească mai multe voturi: „Eram mai optimistă, dar nu sunt supărăcioasă şi mergem înainte“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS