10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Craiova a dat de pământ cu Botoșaniul. Universitatea – echipă mare, victorie mare (galerie foto)

Fotbal / Craiova a dat de pământ cu Botoșaniul. Universitatea – echipă mare, victorie mare (galerie foto)

După o serie de meciuri neconvingătoare din play-off, exceptând cea cu Iașiul, de data trecută, câștigată cu 4-1, Universitatea Craiova a reușit mai concludentă și frumoasă victorie din mandatul lui Devis Mangia. Gruparea din Bănie s-a impus cu 5-1 în partida disputată joi seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania echipei FC Botoșani, contând pentru prima manșă a semifinalelor Cupei României. A fost mult mai ușor decât se aștepta toată lumea și pentru că tot amintim de public, putem spune că fanii, care au fost cam 20.000, au oferit cea mai frumoasă reprezentație de până acum, atmosfera uluindu-i pe oaspeți.

La această partidă au fost prezente și handbalistele de la SCM Craiova, care au primit aplauze și felicitări din partea publicului pentru calificarea în finala Cupei EHF. Antrenorul Bogdan Burcea a dat lovitura de începere, nu înainte de un tur de stadion făcut alături de elevele sale.

 

Băluță i-a răspuns într-un mare stil lui Mangia

 

Cel mai bun jucător al Craiovei a fost Alexandru Băluță, fotbalist care a marcat trei goluri frumoase și i-a răspuns lui Devis Mangia, pe teren, așa cum solicita, după etapa în care a fost scos din lot ca urmare a declarațiilor făcute după meciul cu FCSB.

Alb-albaștrii au deschis scorul rapid, prin Băluță, care a șutat imparabil din mijlocul careului mare, după un assist al lui Gustavo (’13, 1-0).

Craiova a scuturat plasa lui Pap din nou, prin Gardoș, care a reluat cu capul o centrare venită din corner, de la Gustavo, însă arbitrul Horațiu Fesnic a anulat golul pentru un presupus fault în atac comis de Ferreira (’28).

Știința și-a majorat avantajul tot grație „rebelului“ Băluță, care a reluat de la 14 metri o pasă excelentă a lui Mitriță (’30, 2-0).

Oaspeții au redus din diferență prin Acsinte, care a nimerit vinclul lui Calancea din marginea careului mare, după o greșeală a lui Dimitrov (’35, 2-1).

Prima repriză nu s-a încheiat decât după ce Gustavo a transformat un penalti obținut tot de el, după un fault comis de Burcă (’45+2, 3-1).

Universitatea a continuat să preseze și a marcat și golul patru, Alex Mitriță deviind cu finețe la colțul din stânga al porții o pasă venită de pe dreapta, de la Dimitrov (’65, 4-1).

Alex Băluță a bifat hat-tricul în minutul 82, când a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, obținută de Burlacu, moment în care a mers și i-a sărit în brațe antrenorului său (’82, 5-1).

După meci, Alex Băluță a copiat gestul făcut de Alex Mitriță după hat-trickul din meciul cu Iași și i-a oferit mingea iubitei sale să o pună la păstrare.

„U“ Craiova: Calancea – R. Popa (’69, Screciu), Gardoș, Ferreira – Dimitrov (’87, Briceag), Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (’76, Burlacu), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

FC Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Acsinte – Oaidă, Tincu (’58, Plămadă) – M. Roman (’86, Moruțan), Achim, Golofca – Golubovic. Antrenor: Costel Enache.

Cartonașe galbene: Băluță ’83 / Tincu ’44, Roman ’66.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Vodă; Horia Mladinovic.

Observatori: Romeo Malac, Silviu Crîngașu.

Partida retur se va disputa pe 9 mai.

 

Costel Enache, uluit de ce a văzut la Craiova

 

La flash interviurile de după meci, antrenorul oaspeților, Costel Enache, a declarat că FC Botoșani are șanse minime pentru a prinde finala.

„Venisem cu gânduri pozitive, ne-am fi dorit să ne facem şanse bune pentru retur. Adversarul a fost unul bun, cu un joc agresiv, dar am făcut şi greşeli. Vreau să-mi felicit jucătorii, ne-am creat situaţii în acest meci, mai multe decât în alte meciuri. Momentele controversate nu aş vrea să le discutăm, nici nu am văzut, nici nu sunt în gestiunea mea. Poate puteam limita proporţia jocului. E foarte greu de întors scorul, dar nebunia asta fotbalistică ne face să ne gândim. Ar trebui să avem cea mai bună zi, iar adversarul cea mai proastă zi“, a spus Costel Enache, punctând la conferința de presă că „atmosfera a fost senzațională, iar stadionul superb“.

 

Băluță: Vreau să-i mulţumesc lui Mister că a avut încredere în mine

 

MVP-ul meciului cu FC Botoșani, Alexandru Băluţă a spus că îi mulțumește lui Devis Mangia pentru că l-a reprimit în lotul echipei și speră să continue să marcheze.

„Ştiam că nu ne va aştepta un meci uşor, mă bucur că am tratat serios meciul şi mă simt bine că am făcut fericită lumea. Pe mine nu m-a doborât această perioadă, m-am pregătit suplimentar şi foarte bine la antrenamente. Trebuia să mă liniştesc, să-mi pun ordine în gânduri, eram dator faţă de mine. Vreau să-i mulţumesc lui Mister că a avut încredere în mine. E bine că a venit şi această perioadă grea. Mereu când greşesc şi învăţ. Sunt conştient că am greşit, aşa suntem noi oltenii, iuţi la mânie, pentru că îmi doream să fac un meci bun contra Stelei. Pe viitor, sper să joc bine. Trebuie să mă refac şi să mă pregătesc bine în continuare“a declarat Băluţă, la Digi Sport.

 

Mangia: Începem să jucăm din nou ca o echipă

 

La rândul său, tehnicianul Universității Craiova, Devis Mangia, a declarat că aceasta a fost cea mai frumoasă victorie, dar că elevii săi nu trebuie să se vadă deja în finală.

„Suntem pregătiţi pentru retur şi pentru meciul de la Giurgiu, de luni. Am făcut un meci foarte bun, toată echipa a jucat bine. Trebuie să continuăm pe această linie, am avut o perioadă nu foarte bună, trei meciuri. Începem să jucăm din nou ca o echipă, e foarte important. Avem un avantaj, dar aţi văzut ce se poate întâmpla. Trebuie să fim pregătiţi pentru retur. Cineva mi-a spus că a fost penalti în chiar primul minut, dar trebuie să mergem mai departe. Câteodată se întâmplă lucruri la care ne gândim, dar trebuie să ne facem treaba în continuare la fel. Cred că am gestionat foarte bine situaţia. Nu doar eu, ci şi jucătorul. E adevărat că jucătorii au insistat, mi-au arătat că sunt o echipă şi asta e foarte bine. Alex a jucat foarte bine, iar asta e important. Au fost deciziile mele, dar a trebuit să vorbesc şi cu şefii. Oricum, decizia i-a prins bine jucătorului și clubului. Deocamdată am câştigat doar un meci în semifinale, cel mai important e că putem oferi astfel de prestaţii suporterilor care vin la stadion. Trebuie să ne menţinem poziţia în clasament, în primele trei. Trebuie să ne gândim la meciul de luni, să repetăm prestaţi de azi. Să vedem cum vor sta jucătorii din punct de vedere fizic“, a declarat Devis Mangia.

Pentru galerie foto, click aici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS