17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au fost de neoprit cu Botoșaniul. Universitatea, ca și calificată în finala Cupei

Fotbal / Alb-albaștrii au fost de neoprit cu Botoșaniul. Universitatea, ca și calificată în finala Cupei

Universitatea Craiova a înregistrat o victorie uriașă, scor 5-1, în partida disputată în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în compania echipei FC Botoșani, contând pentru prima manșă a semifinalelor Cupei României.

Alb-albaștrii au deschis scorul rapid, prin Băluță, care a șutat imparabil din mijlocul careului mare (’13, 1-0).

Craiova a scuturat plasa lui Pap din nou, prin Gardoș, care a reluat cu capul o centrare venită din corner, de la Gustavo, însă arbitrul Horațiu Fesnic a anulat golul pentru un presupus fault în atac comis de Ferreira (’28).

Știința și-a majorat avantajul tot grație rebelului Băluță, care a reluat de la 14 metri o pasă excelentă a lui Mitriță (’30, 2-0).

Oaspeții au redus din diferență prin Acsinte, care a nimerit vinclul lui Calancea din marginea careului mare, poziție lateral stânga (’35, 2-1).

Prima repriză nu s-a încheiat decât după ce Gustavo a transformat un penalti obținut tot de el, după un fault comis de Burcă (’45+2, 3-1).

Universitatea a continuat să preseze și a marcat și golul patru, Alex Mitriță deviind cu finețe la colțul din stânga al porții o pasă venită de pe dreapta, de la Dimitrov (’65, 4-1).

Alex Băluță a bifat hat-tricul în minutul 82, când a executat perfect o lovitură de la 20 de metri obținută de Burlacu (’82, 5-1).

„U” Craiova: Calancea – R. Popa (’69, Screciu), Gardoș, Ferreira – Dimitrov (’87, Briceag), Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (’76, Burlacu), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

FC Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Acsinte – Oaidă, Tincu (’58, Plămadă) – M. Roman (’86, Moruțan), Achim, Golofca – Golubovic. Antrenor: Costel Enache.

Cartonașe galbene: Băluță ’83 / Tincu ’44, Roman ’66.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Vodă; Horia Mladinovic.

Observatori: Romeo Malac, Silviu Crîngașu.

La această partidă au fost prezente și handbalistele de la SCM Craiova, care au primit aplauze și felicitări din partea publicului pentru calificarea în finala Cupei EHF. Altfel, antrenorul Bogdan Burcea a dat lovitura de începere.

Partida retur se va disputa pe 9 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS