Acasă Sport Fotbal / Alb-albaștrii au fost de neoprit cu Botoșaniul. Universitatea, ca și...

Fotbal / Alb-albaștrii au fost de neoprit cu Botoșaniul. Universitatea, ca și calificată în finala Cupei

-

Universitatea Craiova a înregistrat o victorie uriașă, scor 5-1, în partida disputată în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în compania echipei FC Botoșani, contând pentru prima manșă a semifinalelor Cupei României.

Alb-albaștrii au deschis scorul rapid, prin Băluță, care a șutat imparabil din mijlocul careului mare (’13, 1-0).

Craiova a scuturat plasa lui Pap din nou, prin Gardoș, care a reluat cu capul o centrare venită din corner, de la Gustavo, însă arbitrul Horațiu Fesnic a anulat golul pentru un presupus fault în atac comis de Ferreira (’28).

Știința și-a majorat avantajul tot grație rebelului Băluță, care a reluat de la 14 metri o pasă excelentă a lui Mitriță (’30, 2-0).

Oaspeții au redus din diferență prin Acsinte, care a nimerit vinclul lui Calancea din marginea careului mare, poziție lateral stânga (’35, 2-1).

Prima repriză nu s-a încheiat decât după ce Gustavo a transformat un penalti obținut tot de el, după un fault comis de Burcă (’45+2, 3-1).

Universitatea a continuat să preseze și a marcat și golul patru, Alex Mitriță deviind cu finețe la colțul din stânga al porții o pasă venită de pe dreapta, de la Dimitrov (’65, 4-1).

Alex Băluță a bifat hat-tricul în minutul 82, când a executat perfect o lovitură de la 20 de metri obținută de Burlacu (’82, 5-1).

„U” Craiova: Calancea – R. Popa (’69, Screciu), Gardoș, Ferreira – Dimitrov (’87, Briceag), Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (’76, Burlacu), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

FC Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Acsinte – Oaidă, Tincu (’58, Plămadă) – M. Roman (’86, Moruțan), Achim, Golofca – Golubovic. Antrenor: Costel Enache.

Cartonașe galbene: Băluță ’83 / Tincu ’44, Roman ’66.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Vodă; Horia Mladinovic.

Observatori: Romeo Malac, Silviu Crîngașu.

La această partidă au fost prezente și handbalistele de la SCM Craiova, care au primit aplauze și felicitări din partea publicului pentru calificarea în finala Cupei EHF. Altfel, antrenorul Bogdan Burcea a dat lovitura de începere.

Partida retur se va disputa pe 9 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

O stradă din Paris poartă numele Reginei Maria a României

O stradă din capitala Franței poartă, începând de ieri, numele Reginei Maria a României, în semn de omagiu față de rolul și implicarea în Conferința de Pace de la Paris ce a urmat Primului Război Mondial.

Ce a declanşat greva de avertisment de la Cummins

Muncitorii au declanşat greva de avertisment, din cauză că nu s-au înţeles cu patronatul în privinţa introducerii în Contractul Colectiv de Muncă a unei obligaţii ca angajaţii să lucreze sâmbăta şi/sau duminica. Dacă nu se vor înţelege, Sindicatul spune că intenţionează declanşarea grevei generale.