16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCălăreții de la CSM Craiova, pe podium la Prejmer

Călăreții de la CSM Craiova, pe podium la Prejmer

Vlad Gruia și calul Carland fac echipă bună. La concursul de la Prejmer au obținut trei locuri I și un loc II.

Trei dintre călăreții de la clubul CSM Craiova au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la concursuri de sărituri în sală, la Prejmer (județul Brașov). Carla Dobrică, Vlad Gruia și Claudia Ghițulescu au concurat atât în finala campionatului național, cât și la alte competiții, tot oficiale, care s-au desfășurat în paralel în același loc.
Dacă la Campionatul Național nu au reușit să urce pe podium, așa cum își propuseseră jocheii și antrenorii Sergiu și Robert Pistorel, la concursurile celelalte, Vlad Gruia și Carla Dobrică au avut clasări pe podium. Carla și calul Credo au obținut locul II la copii 2, la una dintre probe. Vlad Gruia a concurat cu doi cai: Oskar, care a avut un loc I, la cai debutanți, și Carland, alături de care a câștigat trei locuri I și un loc II.

Pistorel: Calificarea în finală a fost o performanță

Antrenorul Sergiu Pistorel s-a arătat mulțumit de parcursul sportivilor săi, mai ales că în perioada de pregătire pentru finala Campionatului Național au avut probleme cu vremea rea, terenul de antrenament de la hipodromul craiovean fiind câteva zile greu, nămolos.
„Faptul că acești copii nu au luat medalie la Campionatul Național nu reprezintă nicidecum un eșec. Rezultatul lor a fost unul foarte bun. Simplul fapt că s-au calificat în finală pentru ei a fost performanță, deoarece am mers cu o pregătire precară, pe nămol. Chiar dacă doream să se desfășoare altfel pregătirea, nu puteam, pentru că nu ne-a lăsat vremea și terenul. Doream să câștigăm concursurile, am mers acolo încrezători, dar o mică neșansă a făcut să nu luăm medalie. Avem doar acești căluți, iar dacă ei nu mai merg, sau Doamne ferește!, se lovește vreunul, nu mai avem alții. Ne zbatem în această situație precară în ceea de privește dotările, condițiile de antrenament, dar, totuși, reușim să mergem la concursurile acestea, să stăm la masa bogaților. Cei care au câștigat sunt cei care participă frecvent la competiții și au posibilități materiale de antrenament, de deplasare la concurs. Noi până la finală am fost la trei concursuri, iar ei deja au două concursuri internaționale bifate“, a spus Sergiu Pistorel, antrenorul care se ocupă de pregătirea sportivilor împreună cu fratele său, Robert Pistorel.

Trei locuri I pentru Vlad Gruia și Carland

La Prejmer, Vlad Gruia, împreună cu calul Carland, achiționat de puțin timp, au obținut patru clasări pe podium la concursul de categoria E. „Carland este achiziționat de curând și nu a avut timp să participe la etapele de calificare la Campionatul Național. Acum, la Prejmer a avut o comportare foarte bună, a mers fără penalizare și a avut cel mai bun timp. Este vorba de o probă mai acceptabilă, pentru că este perioada de acomodare cal-călăreț“, a spus antrenorul.
Pistorel a vorbit și despre parcursul sportivului craiovean alături de celălalt cal al său, Oskar, la Prejmer. „Dacă în prima zi a participat la debutanți și a luat locul întâi, în proba de campionat, cai de cinci ani, unde aveam speranțe, pe cele două manșe cumulat a avut 15 puncte penalizare, iar a doua zi calul a avut probleme și nu a reușit să termine parcursul, ieșind din lupta pentru titlu. Este un cal tânăr, fără experiență, dar ne bazăm pe el în viitor“.


Carla Dobrică și calul său, Credo, nu a luat medalie la Campionatul Național, dar a luat un loc II în celălalt concurs.

„În finală, în prima zi a avut un obstacol doborât, patru puncte de penalizare, iar în a doua manșă a doborât două bare, cumulând 12 puncte de penalizare. Asta a scos-o din lupta pentru titlu. A participat și în probele pentru copii 2 la celălalt concurs și a ocupat un loc II la una dintre ele“, a explicat Pistorel.

„Claudia a plâns, a fost aproape de baraj“

Claudia Ghițulescu a ratat pe puțin barajul la juniori. „Din păcate, Claudia nu s-a clasat pe podium la juniori, dar a avut evoluții foarte bune și numai o mică greșeală individuală a făcut să nu participe la barajul pentru decernarea titlului de campion cu calul Soleil Levant. A avut patru puncte penalizare, din cauza unei greșeli. A ieșit plângând după probă. Era supărată că a fost așa de aproape de baraj. Eu am încurajat-o și și-a revenit“, a adăugat antrenorul de la CSM Craiova.

Pregătesc sezonul în aer liber

Călăreții de la clubul craiovean se pregătesc acum pentru sezonul în aer liber la sărituri peste obstacole. Primul concurs la care ar trebui să meargă ar fi în 10 mai, la Jegălia. Antrenorul are în plan și cel puțin un concurs internațional, dar așteaptă vacanța școlară pentru ca cei trei tineri să fie mai liberi și să se pregătească mai mult. „La un concurs internațional trebuie să ai timp de pregătire înainte, să fii pus la punct, pentru că sunt niște costuri de participare mai mari, cai mai valoroși. Aștept perioada de vacanță ca să pot să am timp de antrenament. Acum vremea este schimbătoare. Facem două zile, vine ploaia, ne oprim. De mers, vom merge sigur, pentru că avem ambiție mare“, a încheiat antrenorul Pistorel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS