Acasă Sport Roger Federer, în sferturile de finală de la Indian Wells

Roger Federer, în sferturile de finală de la Indian Wells

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 7.972.535 dolari, învingându-l în două seturi, 7-5, 6-4, pe francezul Jeremy Chardy, într-o partidă disputată miercuri.
În vârstă de 36 ani, Federer a obţinut cu această ocazie a 15-a sa victorie în tot atâtea meciuri disputate de la începutul anului 2018 în circuitul profesionist, după ce a câştigat anterior Openul Australiei şi turneul de la Rotterdam (Olanda). El mai are nevoie de un singur succes pentru a egala cel mai bun start al său de sezon, reuşit în 2006, când a înregistrat 16 victorii consecutive.

Campionul din Ţara Cantoanelor poate egala această performanţă în meciul următor, în care îl va avea ca adversar pe sud-coreeanul Hyeong Chung (21 ani, locul 26 ATP), unul dintre starurile în devenire ale circuitului profesionist. Jucătorul asiatic s-a calificat în sferturile de finală la Indian Wells după ce s-a impus în două seturi, 6-1, 6-3, în faţa uruguayanului Pablo Cuevas.
Federer şi Chung s-au întâlnit în luna ianuarie, în semifinale Australian Open, sud-coreeanul abandonând în setul al doilea, la scorul de 6-1, 5-2 pentru elveţian.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version