12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova - Zalău, încă un derbi al orgoliilor

Craiova – Zalău, încă un derbi al orgoliilor

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor primi sâmbătă, de la ora 17.30, vizita campioanei ACSVM Zalău, în etapa a doua din play-off. În runda inaugurală din această fază a competiției, oltenii au fost învinși pe terenul liderului Steaua CSM București (scor 3-0). Înainte de confruntarea din Polivalentă, Zalăul ocupă locul patru, cu 44 de puncte, iar vicecampionii de la SCM-U Craiova se află pe poziția a șasea, cu 39 de puncte.
Antrenorul vicecampioanei, Dan Pascu, a vorbit despre confruntarea cu Zalăul, dar și despre meciul pierdut runda trecută, pe terenul Stelei. „Am pregătit foarte bine meciul cu Steaua, dar ei au avut o armă de temut, serviciul. Servesc cel mai bine din campionat, iar asta a făcut diferența. Acum ne pregătim de un meci al orgoliilor, cu Zalău, campioana en-titre. Va fi un meci disputat. Acum sunt pe locul patru, dar este o echipă puternică, cu jucători cu experiență. În play-off nu mai există meci ușor, în care pornești ca favorit. Presiunea este foarte mare, dar mai ales pe primele echipe, care au pretenții mai mari. Nu am un sentiment prea plăcut, pentru că în ultimii ani ne-am luptat pentru titlu, dar zic că anul acesta este unul de tranziție. Sper ca în sezonul următor să ne organizăm mai bine și să ne luptăm pentru medalie“, a spus Pascu, care se bucură că jucătorul Răzvan Olteanu se apropie de forma de dinainte de accidentare.

Ene: Cel mai realist obiectiv este locul 4

Căpitanul oltenilor, Bogdan Ene, crede că sâmbătă va fi un meci spectaculos între Craiova și Zalău. „Nu am început play-off-ul așa cum ne-am dorit. Am avut o înfrângere pe terenul Stelei, echipă care nu ne-a lăsat să ne facem jocul așa cum ne-am dorit. Este dificil meciul cu Zalău, ei au câștigat un punct la Galați. Meciurile dintre noi și Zalău mereu au fost foarte disputate. Acum trei ani am jucat semifinala cu ei, acum doi ani finala, anul trecut nu a mai fost același sistem competițional, dar am fost la bătaie cu ei pentru campionat. În sezonul regulat ne-am împărțit victoriile. Sunt două echipe de același nivel, care de câte ori se întâlnesc oferă un spectacol voleibalistic. Consider că performanța cea mai realistă pentru noi în acest sezon este locul patru“, a spus Ene.
La rândul său, internaționalul sârb Aleksandar Blagojevic, unul dintre transferurile reușite ale Craiovei în vara trecută, a vorbit și este despre meciurile din play-off. „Dacă ne uităm la rezultat, la Steaua a părut că am făcut un meci rău, dar în unele momente am prestat un joc bun. Ideea e să menținem acest nivel cât mai mult. Cu Zalău sunt optimist. Sunt sigur că vom juca bine, ne simțim bine când jucăm acasă. I-am bătut și în sezonul regulat aici. Încerc mereu să dau cât mai mult. Uneori e dificil, e primul meu sezon în străinătate. Uneori greșesc, sper că voi ajuta mai mult echipa în viitor“, a spus voleibalistul, care în vară va împlini 25 de ani. Tot sâmbătă, dar de la ora 12.30, voleibalistele de la SCM-U Craiova vor juca tot în Polivalentă meciul doi cu Transilvania Brașov din play-off-ul Diviziei A2. în primul joc, echipa craioveană a fost învinsă cu 3-0. În această fază se joacă după sistemul „cel mai bun din trei meciuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS