3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoutăţi la baschet: a revenit Hadar, a semnat Sebastian Ionescu

Noutăţi la baschet: a revenit Hadar, a semnat Sebastian Ionescu

Antrenorul Rami Hadar, jucătorul Sebastian Ionescu şi managerul Marius Toma îşi doresc ca echipa SCM-U să aibă un parcurs cât mai bun în campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Chiar dacă este pauză competițională în Liga Națională de baschet masculin, reprezentații echipei SCM-U Craiova au susținut joi o conferință de presă pentru a anunța ultimele noutăți. Prima ar fi aceea că antrenorul principal al echipei oltene, israelianul Rami Hadar, a revenit în Bănie, după ce în luna decembrie fusese nevoit să plece în țara natală, deoarece nu mai putea să-și prelungească viza de ședere în România. În perioada în care Hadar nu a fost la Craiova, în locul său a fost adus un director tehnic, macedoneanul „Aco“ Todorov. Odată cu revenirea lui Hadar la Craiova, Todorov a părăsit echipa.

Rami Hadar a mărturist că în perioada în care a stat în Israel a primit oferte de la alte echipe, dar le-a refuzat pentru că și-a dorit să continue activitatea la SCM-U Craiova.

Nu cred că ce mi s-a întâmplat a fost ceva personal. Sunt fericit că am revenit aici, mă simt acasă, chiar dacă sunt departe de casă. Am găsit echipa în condiții bune. În toată această perioadă am ținut legătura cu staff-ul tehnic, cu Todorov, și tot ce s-a făcut la echipă, mă refer la plecări și sosiri de jucători, a fost cu știința mea. Recunosc, am avut oferte în această perioadă, dar nu le-am dat curs, pentru că atâta timp cât clubul SCM-U Craiova a fost loial față de mine și eu trebuia să fiu la fel“, a spus tehnicianul israelian.

SCM-U va disputa următorul meci oficial pe 3 martie, în deplasare, cu Dinamo București, iar antrenorul Hadar a precizat că echipa se va pregăti în Bănie săptămâna aceasta, iar la începutul săptămânii următoare va disputa două partide amicale în Bulgaria, în compania formației Balkan Botevgrad.

 

Sebastian Ionescu: Mi se face pielea de găină când aud imnul Craiovei

 

Sebastian Ionescu este cel mai recent transfer al echipei craiovene. Tânărul jucător născut în Craiova a început baschetul la CSS, apoi a jucat la diferite echipe din țară. La Craiova vine de la CSM CSU Oradea și abia așteaptă să debuteze în maieul alb-albastru.

Sunt foarte fericit să joc la Craiova. Este o bucurie foarte mare pentru mine să joc pentru echipa din orașul natal. Pot spune că îmi stă foarte bine în albastru. De câte ori veneam la Craiova, ca adversar, și auzeam imnul mi se făcea piele de găină, abia aștept să joc. Dacă totul decurge cum trebuie, chiar aș vrea să iau banderola de căpitan în următorii ani și să punem Craiova undeva mai sus în clasament“, a spus baschetbalistul de 20 de ani.

E un copil pe care îmi doresc de doi ani să îl aduc acasă. A fost în pribegie o lungă perioadă, vrem să îi dăm încredere și are o șansă. Este unul din liderii noii generații, este în echipa care a câștigat CE U20 anul trecut, la Oradea. Este craiovean, dar la juniori a evoluat la alte echipe pentru a disputa finale de campionate naționale“, a spus managerul echipei, Marius Toma.

 

Mai pot apărea schimbări în lot

 

Acesta a lăsat să se înțeleagă că venirea lui Sebastian Ionescu nu este ultimul transfer până la încheierea perioadei de transferuri, care este 28 februarie.

Nu pot spune că Sebastian e ultimul. Pe 28 se încheie transferurile. Veți vedea miercuri mișcările care vor apărea, dacă vor mai pleca jucători. Noi credem că da, rămâne de văzut. Când a apărut LaMarcus Reed la echipă, Sebastian, ceilalți jucători simt că aceste veniri sunt cu un anumit scop. Unii vor suferi, nu vor avea minute în teren și s-ar putea să fie nefericiți cu acest statut și vor vrea să plece“, a explicat Toma.

 

Au un sponsor nou

 

Tot joi, Marius Toma a anunțat faptul că a semnat un contract important de sponsorizare pentru echipa de baschet cu un hotel din stațiunea Herculane.

Am ales baschetul deoarece membri ai conducerii companiei au afinitate pentru acest sport“, a explicat reprezentanta hotelului decizia de a sponsoriza echipa. Aceasta nu a vrut să menționeze și suma pe care o va primi SCM-U.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS