21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, pregătită să o învingă pe Ekaterina Makarova

Simona Halep, pregătită să o învingă pe Ekaterina Makarova

Simona Halep a decis, după primul antrenament la turneul din Qatar, că va evolua la Doha, unde o va întâlni astăzi în turul al 2-lea pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 31 WTA. Meciul va începe în jurul orei 14.00 (DigiSport). Halep spune că piciorul la care s-a accidentat la Melbourne nu este refăcut 100%, dar după primul antrenament a decis să intre în competiția din Qatar, pe care a câștigat-o în 2014. Simona spune că se așteaptă la un meci greu contra Ekaterinei Makarova, în fața căreia are trei victorii și două înfrângeri. „Fiecare meci e greu contra ei, este stângace și este greu să mă adaptez la început cu efectul ei. Însă, am mai jucat cu stângace și știu ce trebuie să fac. Sunt gata și vom vedea ce va fi“, spune constănțeanca.
La turneul de la Doha, Monica Niculescu, numărul 92 mondial, a obținut luni una dintre cele mai importante victorii ale carierei, învingând-o pe Maria Şarapova, locul 41 mondial. Niculescu a vorbit despre modul în care a câștigat meciul: „Cheia a stat în faptul că i-am citit jocul. Nici eu, nici ea nu prea am avut ritm, pentru că știu că joc destul de ciudat. Antrenorul m-a încurajat, pentru că mă gândeam foarte mult la faptul că o am în față pe Maria pentru prima dată și nu știam la ce să mă aștept“. Românca va juca în turul următor cu Magdalena Rybarikova (Slovacia, locul 18 WTA), care a învins-o ieri pe Fatma Al Nabhani (Oman, locul 520 WTA), cu 6-3, 6-1.
Tot ieri, Sorana Cîrstea a trecut de Maria Sakkari (Grecia, 62 WTA), cu 6-2, 6-3, în timp ce Irina Begu a fost învinsă de Samantha Stosur, cu 6-4, 6-2. Și Simona Halep a felicitat-o pe Monica pentru victorie: „E o victorie mare și o felicit din suflet, chiar i-am trimis un mesaj. M-am bucurat mult să văd că a reușit și ea“.

Româncele înfruntă Elveția în Fed Cup

România va întâlni Elveţia în barajul de accedere în Grupa Mondială I din FED Cup, în weekendul 21-22 aprilie 2018. Echipa României va beneficia, astfel, pentru a şasea oară la rând de avantajul de a juca pe teren propriu în FED Cup. Cele două formaţii s-au mai întâlnit până acum de şase ori şi şi-au împărţit victoriile, scor general 3-3. Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, a declarat că România porneşte ca favorită, dar a precizat că jucătoarele române trebuie să fie atente. „Dacă ne uităm la clasament, putem spune că pornim favoriţi cu Elveţia. Dar trebuie să fim atenţi. Din experienţa mea, surprize pot apărea oricând. Fetele trebuie să fie concentrate la fiecare meci, indiferent pe cine au în faţă. Cel mai mult mă bucur că jucăm acasă acest meci cu Elveţia. Şi sper să jucăm tot la Cluj-Napoca“, a spus Florin Segărceanu.
Elveţia a ajuns în barajul pentru Grupa Mondială după ce a pierdut sfertul de finală împotriva Cehiei. România şi-a câştigat locul în baraj graţie victoriei cu 3-1 în faţa Canadei, repurtată în weekend la Cluj. România are şase jucătoare în top 100 (Simona Halep – 2, Irina Begu – 37, Sorana Cîrstea – 38, Mihaela Buzărnescu – 43, Ana Bogdan – 86, Monica Niculescu – 92), iar Elveţia are doar trei, Timea Bacsinszky – 42, Belinda Bencic – 73, Viktorija Golubic – 100, din echipă făcând parte şi Jil Teichmann – 134.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS