16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel de foc! SCM înfruntă o forță a Rusiei, Lada Togliatti

Duel de foc! SCM înfruntă o forță a Rusiei, Lada Togliatti

După ce în grupă au întâlnit pe Kuban Krasnodar, Zeljka Nikolic (la minge) și colegele sale vor avea parte și în „sferturi“ de o confruntare cu o echipă din Rusia, Lada Togliatti

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a avut ghinion la tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei EHF. Elevele lui Bogdan Burcea vor întâlni una din favoritele la câștigarea trofeului, Lada Togliatti, echipă care mai are în vitrină două Cupe EHF. Dacă trece de formația rusă, SCM ar putea întâlni în semifinale pe HC Zalău.

Handbalistele de la SCM Craiova și-au aflat ieri adversara din sferturile de finală ale Cupei EHF. Tragerea la sorți, desfășurată la sediul EHF de la Viena (Austria), nu a fost deloc cu noroc pentru jucătoarele craiovene, care vor înfrunta în lupta pentru un loc în „careul de ași“ formația rusă Lada Togliatti, una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Meciul tur se va juca în Polivalenta din Craiova, pe 3 sau 4 martie, iar returul o săptămână mai târziu pe terenul formației ruse, iar oltencele vor avea parte de o deplasare lungă și costisitoare. „Lada Togliatti este principala favorită la câştigarea trofeului, nu am dorit-o ca adversar, dar parcă am avut o presimţire că vom juca împotriva lor. Ne va fi foarte greu, dar nici până aici nu ne-a fost uşor. Ne vom pregăti foarte bine pentru cele două partide şi ne vom juca şansa, important este să nu mai apară probleme medicale, pentru că am avut cam multe în ultima perioadă“, a spus ieri antrenorul craiovencelor, Bogdan Burcea.
Echipa craioveană a ajuns abia aseară acasă de la meciul cu Randers din Danemarca, din cauza unor probleme apărute luni la un avion cu care ar fi trebuit să zboare de la Amsterdam la București.
Echipa rusă a câștigat la pas cea mai grea grupă din care au mai făcut parte Vipers Kristiansand (Norvegia), Issy Paris (Franța) și FC Copenhaga (Danemarca). Lada a pierdut un singur meci, în deplasarea din Norvegia. În acest sezon, Togliatti luptă pentru titlu în țara natală cu Rostov Don. De altfel, adversara Craiovei, aflată pe locul doi în campionatul Rusiei, este la două puncte în spatele celor de la Rostov, pe care le-a și învins (scor 31-24), dar Lada are cu două meciuri mai puțin disputate.

Au jucătoare de națională și golgheterul Cupei EHF

Daria Dmitrieva, centrul naționalei Rusiei, e cea mai valoroasă jucătoare a echipei Lada Togliatti și e golgheterul Cupei EHF după faza grupelor, cu 46 de reușite. Formația pregătită de Levon Akopian mai are și alte handbaliste de valoare, componente ale naționalei conduse de Evgeni Trefilov. Portarul Elena Utkina și interul stânga Polina Vedekina au făcut parte din echipa Rusiei la ultimul Campionat Mondial.
Lada Togliatti a câștigat trei trofee europene: Cupa EHF (2012, 2014) și Cupa Cupelor (2002), în două dintre finale învingând echipe din România: Oltchim în 2002 și HC Zalău în 2012. A jucat și finala Ligii Campionilor în 2007, dar a pierdut-o în fața danezelor de la Slagelse.

Daria Dmitrieva, centrul naționalei Rusiei, e cea mai valoroasă jucătoare a echipei Lada Togliatti. Ea este și golgheterul Cupei EHF după faza grupelor, cu 46 de reușite.

Rezultatele celor două echipe în grupe
Grupa A: Brest – Craiova 25-22, Craiova – Randers 23-17, Kuban – Craiova 28-26, Craiova – Krasnodar 30-24, Craiova – Brest 16-15, Randers – Craiova 25-29.
Grupa B: Handbal Club Lada – Koebenhavn Haandbold 27-24, Issy Paris – Handbal Club Lada 17-27, Vipers Kristiansand – Handbal Club Lada 30-21, Handbal Club Lada – Vipers Kristiansand 29-24, Koebenhavn Haandbold – Handbal Club Lada 28-31, Handbal Club Lada – Issy Paris 25-24.

HC Zalău, mai norocoasă

În schimb, cealaltă formație românească prezentă în sferturile de finală ale Cupei EHF, HC Zalău, a avut șansă la tragerea la sorți, urmând să întâlnească reprezentanta Turciei, Kastamonu. Campioana Turciei are și ea un parcurs impresionant până acum, fiind pe doi în campionatul intern, cu șase puncte peste Ankara, echipă pe care Zalău a eliminat-o în preliminarii, și victorii cu Gdynia (27-26 și 28-25), Viborg (28-26 și 28-15) și Byasen (30-28). Formația din nordul Turciei, cu ieșire la Marea Neagră, este, de fapt, o multinațională, cu zece jucătoare străine. Sunt trei croate, două rusoaice, o braziliancă, o poloneză, o bielorusă, o muntenegreană și o româncă. Anca Rombescu, fostul portar de la Tomis Constanța, joacă în Turcia de zece ani, iar la Kastamonu a ajuns acum două sezoane. Dacă vor trece de „sferturi“, Craiova și Zalăul se vor întâlni în semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS