11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, calificare istorică în „sferturile“ Cupei EHF

Craiova, calificare istorică în „sferturile“ Cupei EHF

Handbalistele de la SCM sunt între cele mai bune opt echipe din această competiție, iar mâine își vor afla următoarea adversară.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova, „Cenușăreasa“ grupei A din Cupa EHF, așa cum i-a plăcut antrenorului Bogdan Burcea să spună, a reușit o performanță de excepție. Ajunse în premieră în faza grupelor, handbalistele din Bănie au realizat ieri încă o premieră: s-au calificat în „sferturile“ de finală, după ce au câștigat ultimul lor meci din grupă. Elevele lui Bogdan Burcea au înfruntat în deplasare formația daneză Randers și s-au impus cu scorul de 29-25 (17-14).
„Pentru noi oricum aceste şase meciuri din grupele Cupei EHF sunt deja un câştig foarte mare. Avem trei adversari foarte puternici, Brest, Kuban şi Randers. Important este să ne păstrăm fetele sănătoase şi meci de meci vreau să ne jucăm şansa. Sigur, apărem ca o Cenuşăreasă a grupei, însă cred în şansa noastră. Jucăm la calificare, asta ne dorim pentru mai departe“, declara antrenorul craiovencelor după tragerea la sorți din luna noiembrie.

Victorii de răsunet și de palmares

Și așa s-a întâmplat. Întâlnind niște nume mari din handbalul european, Cristina Zamfir Florianu și colegele sale și-au jucat șansa și au acumulat opt puncte la finalul celor șase jocuri din grupă. Au fost trei victorii acasă: mai întâi, succesul categoric cu Randers, urmat de o victorie de palmares în fața Kubanului, echipă pregătită de marele Evgheni Trefilov, pentru ca sâmbăta trecută elevele lui Bogdan Burcea, Grigore Albici și Dumitru Berbece și obțină o victorie la limită, cât o calificare, în fața formației franceze Brest, cu două campioane mondiale între titulare. Formația din Hexagon a ajuns să joace în Cupa EHF, după ce a fost eliminată din Liga Campionilor. În deplasare, oltencele au pierdut la Brest, după un joc bun, la Kuban, iar ieri au încheiat triumfal grupa, cu o victorie în Danemarca, încurajate de un inimos grup de suporteri români. La final, antrenorii și jucătoarele craiovene au încins hora bucuriei pentru calificarea între cele mai bune opt formații din această competiție, a doua ca importanță din Europa. Pentru SCM au evoluat ieri: Dumanska, Stanciu – Florianu (7 g.), Pricopi (2 g.), Țicu, Nikolic, Elisei (2 g.), Klikovac (3 g.), Trifunovic (3 g.), Vizitiu (7 g.), Popescu, Șelaru (2 g.), Rădoi (3 g.). Tot ieri, Brest a învins pe Kuban cu 30-16.
În sferturile de finală, acolo unde a ajuns și HC Zalău, SCM Craiova va întâlni una dintre echipele: Handball Club Lada Togliatti (Rusia), Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia) sau Larvik (Norvegia). Tragerea la sorți va avea loc mâine, de la ora 12.00.

 

Grupa A

Rezultatele Craiovei: Brest – Craiova 25-22, Craiova – Randers 23-17, Kuban – Craiova 28-26, Craiova – Krasnodar 30-24, Craiova – Brest 16-15, Randers – Craiova 25-29.
Clasament: 1. Brest 8 puncte, 2 SCM Craiova 8 p, 3. Kuban 6 p, 4. Randers 2 p. Departajarea între primele două clasate s-a făcut pe baza rezultatelor directe.

Bogdan Burcea-antrenor SCM Craiova: O victorie frumoasă, o victorie bine-meritată, o victorie muncită și o calificare așteptată de toți iubitorii handbalului craiovean. A fost impresionant să fim încurajați departe de casă de suporteri români care ne-au transmis toată energia de care aveam nevoie. Va mulțumim!
Ne întoarcem acasă victorioși și așteptăm tragerea la sorți pentru a ne afla adversarul din sferturile de finală”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS