10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOvidiu Bic și Dominik Glavina, prezentați oficial

Ovidiu Bic și Dominik Glavina, prezentați oficial

Marcel Popescu are încredere că Dominik Glavina și Ovidiu Bic vor aduce plusul de care are nevoie „U“ Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova nu a fost foarte „vocală“ din punct de vedere al transferurilor din această iarnă, în Bănie ajungând doar doi jucători: mijlocașul Ovidiu Bic și atacantul Dominik Glavina. Președintele Științei, Marcel Popescu, i-a prezentat joi pe cei doi, explicând că gruparea din Bănie a urmărit în această perioadă de transferuri să aducă fotbaliști care să crească valoarea echipei și nu numărul ei.
„În privința sosirilor, Universitatea Craiova, raportându-ne după investițiile făcute, se află pe locul doi, după CFR Cluj, a cheltuit 2,2 milioane de euro. Noi, cu 730.000 de euro plătiți pentru activarea clauzei lui Mitriță și 200.000 de euro pentru aducerea lui Ovidiu Bic de la Mediaș, adică 930.000 de euro în total, ne situăm pe locul doi ca investiții, nu ca număr de jucători sosiți. Ovidiu Bic este un jucător născut în 1994 pe care l-am dorit și în vară, s-a făcut o ofertă pentru el atunci, dar lucrurile s-au împotmolit și nu am reușit să-l luăm atunci, dar mă bucur că am putut să o facem acum. Este un mijlocaș cu calități atât ofensive, cât și defensive și sper ca prin tricoul Universității Craiova să cocheteze în curând și cu echipa națională. Dominik Glavina este de naționalitate croat, a fost în probe la noi, în Antalya, a confirmat și i s-a oferit șansa să continue proba cu jocuri oficiale, urmând ca prestațiile lui să ne convingă definitiv la sfârșitul actualului sezon. Este născut în 1992 și o experiență internațională jucând la Beitar Ierusalim, dar în același timp este un profil de jucător pe care îl căutam și sper că l-am găsit prin el“, a spus Marcel Popescu.

Jucătorii, bucuroși că au venit la Universitatea

La rândul lor, cei doi fotbaliști transferați de Craiova consideră că au făcut un pas înainte prin venirea la Universitatea și promit să pună umărul la rezultate notabile.
„Mă bucur foarte mult că am ajuns la Universitatea Craiova și sper să realizez cât mai multe în tricoul Științei. Am vrut să vin aici, pentru că Universitatea este un club mare, cu suporteri extraordinari și vreau să joc cât mai bine. Este o diferență foarte mare între fanii Craiovei și cei de la Mediaș, iar lucrul acesta te motivează, îți dă forță pentru a câștiga meciurile. Consider că Universitatea are forța necesară să câștige un trofeu“, a spus Ovidiu Bic.
„Sunt bucuros că mă aflu în Craiova, un oraș frumos cu un stadion pe măsură. Am vrut să vin la Universitatea pentru că este o echipă foarte mare, cu jucători foarte buni și mulți suporteri și voi încerca să dau totul pentru echipă. Sunt altruist, fac ambele faze ale jocului, iar în sezonul trecut am reușit să înscriu foarte multe goluri și sper să o fac și aici“, a punctat Dominik Glavina.

Nu mai pleacă nimeni și e posibil să mai apară jucători

Marcel Popescu a subliniat ideea că Universitatea Craiova nu s-a oprit din transferuri, că sunt discuții inclusiv cu un portar, și că din lotul actual nu mai pleacă nimeni.
„Au fost și suntem încă în negocieri cu anumiți jucători, neexcluzând ca până pe 19 februarie, când se închid transferurile, să avem posibilitatea să vă prezentăm alte sosiri. Dar, repet, nu de dragul de a fi mai mulți, ci de dragul de a fi mai buni. Nu a fost nici un secret că am căutat un portar. Am bătut la uși mai mari, dar până acum nu am reușit să aducem unul, însă mai avem timp până în 19 februarie. În privința ultimelor speculații precizez că Torje, Rada și Raț nu fac obiectul nostru. Avem altă filosofie și altă viziune asupra transferurilor. Ne-am despărțit de Spahija și Datkovic, iar lotul care s-a întors din cantonamentul din Antalya rămâne intact. Nu mai pleacă nimeni!“, a spus conducătorul Universității, comentând și plecarea lui Florin Niță, de la FCSB, la Sparta Praga: „Plecarea lui Niță la Sparta Praga i-a luat FCSB-ului șansa la titlu. În acest moment, CFR-ul se află în pole position pentru câștigarea campionatului, iar Universitatea Craiova a urcat pe doi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS