17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova - Brest, un meci cât o calificare

Craiova – Brest, un meci cât o calificare

Alison Pineau (stânga) şi Valentina Ardean Elisei (dreapta), două jucătoare de talie mondială, cu un palmares impresionant, se vor duela sâmbătă în Polivalenta din Bănie

Dacă înving sâmbătă echipa franceză, care are în componență campioane mondiale, handbalistele craiovene își măresc considerabil șansele de calificare în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Meci mare sâmbătă în Sala Polivalentă din Craiova! Handbalistele de la SCM Craiova vor primi vizita echipei franceze Brest Bretagne, de la ora 18.00 (netelevizat), în Sala Polivalentă. Jocul contează pentru etapa a cincea din grupa A a Cupei EHF. Dacă runda trecută, în Bănie venea un antrenor celebru, Evgheni Trefilov, de data aceasta vor ajunge în Craiova handbaliste (Darleux și Pineau) care în luna decembrie deveneau campioane mondiale cu selecționata Franței.
Pentru partida de sâmbătă, cei mai înflăcărați dintre suporterii olteni au pregătit o coregrafie specială. Atât ei, cât și jucătoarele de la SCM și staff-ul tehnic își pun mari speranțe în acest meci, unul important în ecuația calificării în sferturile de finală ale acestei competiții.
După patru etape disputate, formația din Hexagon ocupă primul loc în grupa A, cu șase puncte, urmată de SCM Craiova (4), Kuban Krasnodar (4), Randers (2). În tur, Brest a învins Craiova cu scorul de 25-22.
În cazul unui succes sâmbătă, handbalistele craiovene ar face un pas important în calificarea în cele mai bune opt echipe ale acestei competiției. „Cu Randers și Kuban acasă am obținut victorii concludente. Sunt echipe puternice ca nivel, am mizat pe contraatac. Brest e o echipă mai tehnică, care are în componență niște proaspete campioane mondiale. Va fi mult mult mai greu, însă vom încerca să mulțumim suporterii, să ieșim cu fruntea sus de pe teren. Pornim de pe aceeași poziție de pe care am început grupa, de Cenușăreasă, însă ne dorim să ne autodepășim“, a spus antrenorul principal al Craiovei, Bogdan Burcea.

Joacă din trei în trei zile

După ce la sfârșitul săptămânii trecute SCM obținea o victorie categorică cu echipa rusă Krasnodar, formația din Bănie a jucat miercuri în campionatului intern, remizând, scor 28-28, la CSM Bistrița, în prima etapă din returul Ligii Florilor. Antrenorul Bogdan Burcea a mizat pe jucătoarele: Dumanska, Stanciu – Elisei (12 goluri), Florianu (7), Pricopi (3), Vizitiu (3). Nikolic (1), Rădoi (1), Țicu (1), Klikovac, Șelaru, Tudor, Trifunovic, T. Popescu. Valentina Ardean Elisei și colegele sale au parte de un program infernal, cu meciuri la foc automat, unul mai important ca altul, și deplasări lungi. La aceste inconveniente se adaugă problemele medicale ale unor jucătoare, nerefăcute complet după accidentări.
Brest a învins etapa trecută pe Randers, cu 23-15, după ce la pauză danezele conduceau cu 10-9. În campionatul francez, Brest ocupă locul 2, cu 39 de puncte și are un meci mai puțin disputat decât liderul Metz, care are 48 de puncte. După semieșecul de la Bistrița, Craiova rămâne pe locul trei în Liga Florilor, la trei puncte în spatele celor de la HCM Vâlcea. Derbiul oltean pentru locul doi se va disputa chiar etapa viitoare, meciul fiind programat joi, 8 februarie, în Craiova, de la ora 17.30. Tot în etapa a 15-a, a treia echipă olteană, CSM Slatina va întâlni, în deplasare, pe Corona Brașov, sâmbătă, de la ora 12.00.
Revenind la partida de sâmbătă, dintre Craiova și Brest, trebuie spus că un bilet costă cinci lei (intrare generală).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS