20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene, hotărâte să nu facă pași greșiți la Bistrița

Handbalistele craiovene, hotărâte să nu facă pași greșiți la Bistrița

Echipa feminină de handbal SCM Craiova are meci azi. Elevele lui Bogdan Burcea înfruntă, în deplasare, formația CSM Bistrița, de la ora 18.00 (netelevizat), într-un joc din prima etapă a returului din Liga Florilor.
Deși în această perioadă au parte de un program infernal, cu meciuri din trei în trei zile, în campionatul intern și în Cupa EHF, jucătoarele craiovene nu vor să treacă pe locul doi nici una dintre competiții.
În aceste condiții, handbalistele alb-albastre au plecat ieri spre orașul ardelean cu gândul numai la victorie, atât de necesară pentru a se menține în coasta ocupantei locului doi, HCM Vâlcea. Antrenorul Bogdan Burcea a vorbit ieri despre partida cu bistrițencele. „Anticipez că vom avea un joc greu. Nu mă interesează foarte tare poziția adversarei din clasament pentru că știu că Bistrița are o echipă bună, cu jucătoarele foarte bune. Avem parte de o deplasare lungă, avem jucătoare care nu sunt refăcute complet după accidentări, Florianu, Țicu, Pricopi, dar nu ne permitem să facem pași greșiți. În concluzie, megem acolo cu gândul să câștigăm“, a spus tehnicianul craiovean pentru GdS.
Oltencele au câștigat toate cele trei partide disputate în 2018 în Liga Florilor, cu Rapid, Corona Brașov și Brăila, în schimb, bistrițencele au pierdut două jocuri pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie și Corona Brașov, dar a câștigat confruntarea din deplasare cu Rapid București.
Jucătoarele de la SCM Craiova au un moral bun, după ce sâmbătă au învins Kuban Krasnodar (scor 30-24), într-un meci din grupa A a Cupei EHF, iar acest succes, al doilea din grupă, le menține în lupta pentru calificare în sferturile de finală ale acestei competiții europene. Un succes azi cu Bristrița le-ar da un moral bun Yuliei Dumanska și colegelor sale, care sâmbătă vor disputa un nou joc important în Cupa EHF, acasă cu Brest, de la ora 18.00. Handbalistele de la SCM nu vor pleca spre Craiova, imediat după meciul de la Bistrița, ci vor înnopta în orașul ardelean, pentru a se odihni și a nu mai pierde încă o noapte pe drum.

Liga Florilor

Rezultatele înregistrate în etapa a 14-a (prima din retur): CSM Bucureşti – AHCM Slobozia 35-13, CSM Slatina – Rapid Bucureşti 29-23, U Cluj – Măgura Cisnădie 23-28, Dunărea Brăila – Danubius Galaţi 20-19, HCM Râmnicu Vâlcea – Corona Braşov 30-25. Azi: CSM Bistriţa – SCM Craiova (ora 18.00, netelevizat); mâine: HC Zalău – CSM Roman (ora 17.30, DigiSport, Telekom Sport).
Clasament: 1. CSM București 45 p (15 meciuri), 2. HCM Vâlcea 33, 3. SCM Craiova 29 (13 meciuri), 4. Măgura Cisnădie 28, 5. HC Zalău 22 (13 meciuri), 6. Corona Brașov 21, 7. CSM Bistrița 21 (13 meciuri), 8. Dunărea Brăila 19, 9. CSM Roman 18, 10. Danubius Galați 12, 11. U Cluj 11, 12. Unirea Slobozia 10. 13. Rapid București 9, 14. CSM Slatina 8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS