17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (m): Spania, campioană europeană în premieră

Handbal (m): Spania, campioană europeană în premieră

Naţionala de handbal masculin a Spaniei este noua campioană europeană, după ce a învins aseară, în finala CE din Croaţia, reprezentativa Suediei, cu scorul de 29-23 (12-14).
Spania a cucerit prima medalie de aur auropeană, după alte patru finale disputate, în timp ce Suedia adună şi ea cinci finale, dar din care a câştigat patru. Spania obţine şi calificarea directă la CM din 2019, dar şi la CE din 2020.
În semifinale, Spania a eliminat campioana mondială en-titre, Franţa, iar Suedia a trecut de Danemarca, deţinătoarea titlului olimpic, informează News.ro.
Tot ieri, în meciul pentru medalia de bronz, Franţa – Danemarca, scor 32-29 (17-14). Această partidă a fost condusă de arbitrii români Constantin Din şi Sorin Dinu, fiind ultima din cariera lor internaţională, care a mai inclus şapte turnee finale de mari competiţii rezervate naţionalelor, precum şi o finală a Ligii Campionilor.

Înaintea finalei mici, EHF a anunţat şi All Star Team a CE din Croaţia: cel mai bun portar – Vincent Gerard (Franţa), extremă stânga – Manuel Strlek (Croaţia), inter stânga – Mikkel Hansen (Danemarca), centru – Sander Sagosen (Norvegia), pivot – Jesper Nielsen (Suedia), inter dreapta – Alex Dujshebaev (Spania), extremă dreapta – Ferra Sole (Spania), cel mai bun apărător – Jakov Gujun (Croaţia) şi MVP – Jum Gottfridsson (Suedia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS