22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Australian Open: Simona Halep s-a calificat în finală, după o semifinală uluitoare. Va lupta pentru trofeu cu Wozniacki

Tenis – Australian Open: Simona Halep s-a calificat în finală, după o semifinală uluitoare. Va lupta pentru trofeu cu Wozniacki

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul1 WTA) s-a calificat, în urmă cu câteva minute, în premieră, în finala turneului de Grand Slam de la Australian Open.

Constănţeanca a învins-o în semifinale pe Angelique Kerber (Germania, locul 16 WTA), scor 6-3, 4-6, 9-7, după un meci dramatic, care a durat aproape două ore şi jumătate.

„A fost un meci foarte greu. Tremur, sunt foarte emoţionată. Ştiam că va fi foarte greu, ea loveşte din toate poziţiile. Mă bucur că am putut rezista şi am putut câştiga. Publicul m-a susţinut şi m-a ajutat, îi mulţumesc. Eu am avut prima două şanse de meci, dar le-am ratat. Am avut încredere în forţele proprii. După acea accidentare la gleznă am zis să mă lupt pentru acest turneu, să dau totul, apoi să mă odihnesc. Azi a fost un meci ca un montagne russe. Dacă nu renunţi şi lupţi până la capăt, poţi câştiga!”, a spus Halep imediat după meci.

Adversara Simonei din finala de sâmbătă va fi daneza Caroline Wozniacki (locul 2 WTA), care a trecut în semifinale de belgianca Elise Mertens (locul 37 WTA), scor 6-3, 7-6(2).

„Wozniacki este o jucătoare pe care o respect. Va fi o mare provocare. Când am jucat finala la Roland Garros am zis că voi fi mai curajoasă în următoarea finală de Grand Slam. Nu vreau să mă gândesc la titlu, vreau să joc cât mai bine”, a adăugat Simona Halep.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS