12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Australian Open: Naomi Osaka, adversara Simonei Halep în optimi

Tenis – Australian Open: Naomi Osaka, adversara Simonei Halep în optimi

Epuizată după maratonul de la primul meci al celei de-a cincea zi de la Australian Open, urgenţa Simonei Halep este să se recupereze până la următorul meci, care va avea loc luni, acolo unde o va avea adversară pe Naomi Osaka, care a învins-o pe Ashleigh Barty, 6-4, 6-2.

La finalul jocului din această dimineaţă, Simona a afirmat că pur şi simplu a uitat de gleznă, că se simte atât de sfârşită încât accidentarea nici nu o mai simte. Doctorii spun că nu are cum să se recupereze, dar Simona promite să lupte în continuare.

„Glezna este inflamată, simt dureri! Nu sunt recuperată. Este imposibil să mă recuperez! Cred că, după acest meci, mâine va fi şi mai rău, dar voi continua să lupt şi vom vedea ce se va întâmpla.Cu siguranţa voi intra pe teren, dar nu ştiu cum va fi. Doctorul mi-a spus că riscul este prezent deoarece este o accidentare, dar eu cred că va fi bine”, a spus declarat Simona Halep la conferinţa de presă.

La doar 20 de ani, Osaka este considerată o stea în ascensiune în tenisul feminin. Este agresivă şi loveşte foarte puternic, iar în lumea tenisului a fost poreclită deja „mini-Serena”, ca urmare a asemănării cu fostul lider mondial.

Simona a mai întalnit-o de doua ori pe Osaka pâna acum şi de fiecare dată au fost meciuri complicate, chiar daca sportiva noastră s-a impus. Iată rezultatele inregistrate:

2016, Roland Garros: 4-6, 6-2, 6-3 pentru Simona
2017, Miami: 6-4, 2-6, 6-3 pentru Simona

În pofida vârstei, japoneza nu se teme de nimic. La precedentul turneu de Grand Slam la care a participat,  US Open 2017, Osaka a învins-o pe  Angelique Kerber (campioana en-titre) în primul tur. Ea s-a oprit atunci în turul 3.

De altfel, până la Australian Open 2018, Osaka nu reuşise niciodată să treacă de turul 3 la un Grand Slam.

Cea mai bună clasare a japonezei în ierarhia mondială datează din 2016, când a ajuns pe locul 40.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS