20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Monica Niculescu s-a retras înaintea sfertului cu Elise Mertens, de la Hobart

Tenis / Monica Niculescu s-a retras înaintea sfertului cu Elise Mertens, de la Hobart

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost nevoită să se retragă din turneul WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, astăzi, înaintea meciului din sferturi, cu belgianca Elise Mertens, a doua favorită, din cauza unei accidentări la gât, informează Agerpres.
„Sunt foarte dezamăgită, deoarece iubesc acest turneu. Am dat o lovitură de backhand şi am simţit un trosnet la gât, iar de atunci nu mă mai pot mişca aşa cum trebuie. Îmi pare rău pentru fani, îmi place mult să joc aici, dar nu mă pot mişca, aşa că asta era decizia potrivită”, a declarat Niculescu, citată de contul de Twitter al competiţiei din Tasmania.
Niculescu (30 ani, 95 WTA), venită din calificări, jucase finala anul trecut la Hobert, chiar cu Mertens, belgianca învingând cu 6-3, 6-1. Mertens o mai învinsese anul trecut pe Niculescu şi cu 6-2, 6-2 în primul tur la Biel.
Românca va primi un cec de 6.175 dolari şi 78 puncte WTA pentru participare.
Mertens va juca în semifinale cu britanica Heather Watson, venită şi ea din calificări, care a dispus în sferturi cu 6-0, 6-4 de croata Donna Vekic.
În penultimul act s-a calificat şi ucraineanca Lesia Ţurenko, a cincea favorită, după 6-1, 6-1 cu belarusa Arina Sabalenka. Ţurenko va juca în semifinale cu învingătoarea dintre românca Mihaela Buzărnescu şi americanca Alison Riske.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS