16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCorneliu Papură: Avem același obiectiv, să creștem jucători

Corneliu Papură: Avem același obiectiv, să creștem jucători

Corneliu Papură (stânga) şi Mugur Guşatu şi-au făcut planul de lucru pentru acestă iarnă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul echipei secunde a Universității Craiova, Corneliu Papură, a făcut pentru GdS o scurtă analiză a turului de campionat din Liga a III-a, la finele căruia „satelitul“ a ocupat locul doi, cu 29 de puncte, la o distanță de șapte puncte de liderul ACS Șirineasa.
„Sunt mulțumit de ce a realizat echipa în 2017, dar tot timpul e loc de mai bine. Nu e rău unde suntem, având în vedere că evoluăm tot timpul cu patru-cinci jucători de la juniori A. Jucăm de la egal la egal cu seniorii, iar ăsta e un lucru bun pentru club, pentru că se vor maturiza mult mai repede și atunci când sunt solicitați la prima echipă le va fi mult mai ușor să se adapteze. Rezultatele au venit în urma unor jocuri bune. Noi nu am fost preocupați de rezultate, ci de progresul jucătorilor, iar faptul că au crescut valoric și suntem în față în clasament înseamnă că am muncit bine. Avem o echipă bună pentru Liga a III-a și sunt aceiași jucători cu care am plecat la drum în urmă cu un an și jumătate. Am făcut o selecție bună și ușor-ușor au crescut“, a declarat Corneliu Papură, pentru GdS.

„În principiu, lotul va fi același“

Strategul divizionarei C a dezvăluit planul de pregătire al alb-albaștrilor mici pentru această iarnă și a prefațat și returul campionatului, precizând că nu știe cu exactitate ce jucători va avea în lot și că îl așteaptă pe Devis Mangia la o discuție ca să vadă ce juniori ia la prima echipă.
„Reunirea va avea loc pe 15 ianuarie, iar vizita o vom efectua pe 16 ianuarie. De cantonament nu pot spune prea multe lucruri acum. Să plece echipa mare prima dată și după aceea vom stabili și noi ce și cum. Ne vom pregăti pe plan local primele două săptămâni și ne gândim să plecăm într-un cantonament cam de pe 29-30 ianuarie. Cam așa aș dori, dar să vedem și cum e timpul pe aici, pentru că acum parcă e primăvară. Eu am tot programul de pregătire făcut pe cele șapte săptămâni, am pus și datele când vreau să susținem jocurile de verificare, iar adversarii îi stabilesc cei care se ocupă de organizare. Cei din club au tot programul meu afișat, cu antrenamente și tot ce cuprinde pregătirea noastră“, a spus Papură.
„În principiu, lotul va fi același, dar să vedem cine pleacă la prima echipă și ce se hotărăște cu jucătorii care sunt de mai mult timp aici și încă nu au făcut pasul mai sus. Să vedem ce hotărâre o să se ia în cazul lor, pentru că nu sunt eu în măsură să decid. Nu știu dacă vor fi împrumutați sau cedați. De venit or să vină de jos, de la Centrul de copii și juniori, dar din afară nu cred“, a completat tehnicianul craiovean.

„Anul ăsta sperăm să dăm doi-trei la echipa mare“

Întrebat dacă se dorește promovarea în Liga a II-a, ținând cont de problemele financiare și rezilierile de contracte de la liderul ACS Șirineasa, Corneliu Papură a evitat un răspuns concret și a punctat că obiectivul a rămas acela de a crește jucători pentru prima echipă.
„E tipic pentru România ce se întâmplă la Șirineasa. Știu că au probleme financiare și au reziliat contractele unor jucători importanți, dar poate se răzgândesc conducătorii de acolo și aduc alții în loc, și luptă în continuare pentru promovare. Nivelul este destul de slab la Liga a III-a și dacă transferi cinci-șase jucători buni poți promova. Dacă Șirineasa renunță la luptă, cred că bătălia se va da între Sebiș, Reșița și Lugoj. În ceea ce ne privește, avem același obiectiv, să creștem jucători. În mare parte am și reușit până acum, și, privind în urmă, l-am propulsat la echipa mare pe Burlacu. Anul ăsta sperăm să dăm doi-trei, dar să vedem. Eu i-aș vrea pe toți la prima echipă, dar deocamdată e dificil, pentru că sunt acolo deja trei juniori buni: Burlacu, Screciu, Popa. Pentru cei care vin din spate e greu să se impună, dar o să vedem pe parcurs cum va fi. Nu știu ce să zic de promovare. Sunt foarte preocupat să vorbesc cu patronul și cu Devis Mangia, să vedem pe cine ține la echipa mare și ce strategie o să facem pentru echipa a doua“, a încheiat Corneliu Papură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS