21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Chivorchian și Ostafiuc, trei ani cu suspendare în dosarul Poli Timișoara

Fotbal / Chivorchian și Ostafiuc, trei ani cu suspendare în dosarul Poli Timișoara

Curtea de Apel Timiș s-a pronunțat astăzi în dosarul finanţării clubului Politehnica Timişoara din perioada 2008-2011, când clubul violet era patronat de Marian Iancu. Printre inculpați s-au numărat Gheorghe Chivorchian (foto) – pe atunci preşedinte al clubului – şi Constantin Ostaficiuc, fost preşedinte al CJ Timiş. Ambii au fost găsiţi vinovaţi şi au primit pedepse de trei ani cu suspendare, transformate în perioade de supraveghere de trei ani. În plus, aceştia nu vor avea voie să mai ocupe funcţii publice timp de doi ani după expirarea pedepsei, informează Telekom Sport.
În prezent preşedinte al formaţiei Juventus Bucureşti, Chivorchian a fost găsit vinovat pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi, pe lângă pedeapsa cu suspendare, va fi obligat şi la plata sumei de 5.050.000 lei, în solidar cu Ostaficiuc Constantin, Nădăştean Ioan Petrişor şi SC Politehnica Timişoara SA.
Iniţial, Chivorchian fusese condamnat la trei ani şi 10 luni de închisoare cu executare.

Iată decizia Curţii de Apel Timişoara:

„În baza art. 25, 397 C.p.pen., art. 1349 C.civ., art. 1382 C.civ., obligă în solidar inculpaţii Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrişor şi partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 6.300.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Borza Petru pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Pepa Daniela Octavia pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş“, se arată în sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, conform tion.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS