21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Atalanta a dat lovitura la Napoli. Astăzi se decide a patra semifinalistă din Cupa Italiei

Fotbal / Atalanta a dat lovitura la Napoli. Astăzi se decide a patra semifinalistă din Cupa Italiei

Cu Vlad Chiricheș pe teren din primul minut, liderul din Serie A, Napoli, a pierdut surprinzător, scor 1-2, partida disputată ieri seară, pe „Stadio San Paolo“, în fața echipei Atalanta (locul 9), din sferturile de finală ale Cupei Italiei.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 50, când Timothy Castagne a șutat lângă bara din dreapta de la cinci metri.

Atalanta și-a majorat avantajul în minutul 81, când Alejandro Gomez a profitat de o aluncare a lui Chiricheș, a continuat pătrunderea pe partea stângă și a șutat sub bară de la opt metri.

Napoletanii au reaprins speranța după un gol cu capul reușit de micuțul Mertens dintre doi fundași și portarul ieșit pe centrarea care a venit de pe partea stângă, de la Insigne (’85).

Napoli: Sepe – Hysaj, Chiricheș, Koulibaly, Rui – Rog, Diawara, Hamsik (’56, Insigne) – Zielinski, Ounas (’72, Allan), Callejon (’56, Mertens). Antrenor: Maurizio Sarri.

Atalanta: Berisha – Toloi, Caldara, Palomino – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Cristante (’75, Ilicic) – Cornelius (’82, Petagna), A. Gomez (’90, Haas). Antrenor: Gian Pierro Gasperini.

Cartonașe galbene: Koulibaly, Rog / Freuler, Caldara, Toloi.

A arbitrat: P. Giacomelli.

Atalanta s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, unde o va întâlni pe învingătoarea celui de-al patrulea „sfert“, Juventus – Torino, programat astăzi, de la ora 21.45 (Digi Sport), pe „Allianz Stadium“.

Celelalte două „sferturi“ au fost câștigate de Lazio Roma și AC Milan, care au eliminat formațiile Fiorentina, respectiv Inter Milano după ce s-au impus cu 1-0 fiecare. Lazio și AC Milan se vor întâlni de altfel în prima semifinală, disputa fiind programată în dublă manșă. Prima confruntare o să aibă loc în 31 ianuarie, pe „San Siro”, iar returul pe 28 februarie la Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS