15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu, pe aceeași lungime de undă cu Băluță

Craioveanu, pe aceeași lungime de undă cu Băluță

Alex Băluță ar putea părăsi campionatul României, în favoarea unuia mai puternic (Foto: Alexandru Vîrtosu)

În timp ce Alexandru Băluță se răsfață pe plajele dominicane, profitând din plin de scurta vacanță, în România se fac fel și fel de calcule în privința sa. Dacă finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a înaintat o ultimă ofertă de 2,5 milioane de euro și răspunsul oficialilor Universității Craiova și al căpitanului a fost negativ, spiritul anti-București funcționând perfect, se pare că mijlocașul din Bănie, are căutare și în străinătate, existând mai multe cluburi care îl au în vizor.

„Aș vrea să vină la mine la Getafe”

Revenit în țară pentru scurt timp, directorul de imagine al Universității Craiova, Gică Craioveanu, știe că Alex Băluță are toate șansele să părăsească gruparea alb-albastră în această iarnă, fiind convins că se va găsi o echipă care să achite suma de trei milioane de euro, clauza de reziliere a mijlocașului, dar îl sfătuiește pe jucător să rămână în Bănie și să cucerească un trofeu. „Grande“ este convins că în vară îi va crește cota și îl vor căuta echipe importante ale Europei, inclusiv din La Liga. Altfel, Craioveanu a recunoscut că l-a propus pe Băluță la Getafe, acolo unde îndeplinește rolul de consilier al președintelui lui Getafe, Angel Torres.
„Sfatul meu e să rămână la Craiova, fără discuții. Eu zic că fotbalul pune pe fiecare unde îi e locul. Alex Băluță să rămână la Craiova până în vară, să lupte pentru campionat, să joace la echipa națională, că este foarte important, și după aia alta îi va fi cota. Vă dați seama că eu aș vrea să vină la mine la Getafe, la Villarreal, echipele unde am jucat și eu, ar fi frumos. Getafe ar avea de unde să plătească acea clauză de trei milioane de euro pe el. Păi, dacă plătește vreo 50 de milioane pe sezon televiziunea, cred că ar avea de unde să plătească. În Spania sunt alți bani“, a spus Gică Craioveanu.

„Mi-aș dori să ajung să joc în Spania”

Băluţă (24 de ani) mai are contract cu Craiova până în 2021 și a afirmat la Gala Fotbalului Românesc, desfășurată la începutul lunii decembrie, că vrea să câștige un trofeu cu Universitatea și abia după aceea se va transfera. „Îmi doresc să rămân la Craiova cel puțin până la vară. M-aș bucura din suflet să câștigăm un trofeu în 2018. Suntem în cărți pentru campionat, lupta este departe de a fi încheiată. E clar că totul se va decide în play-off, acolo unde punctele se vor înjumătăți, astfel că orice echipă de acolo va avea șansa ei. Vreau să prind un transfer afară, pentru că doar când voi ajunge acolo voi vedea cu adevărat ce pot! Mi-aș dori să ajung să joc în Spania. Mă uit la fiecare meci disputat acolo, mă bucur că am multe de învățat, pentru că sunt destui jucători de valoare”, a spus Băluță, care a marcat opt goluri în tricoul alb-albastru în acest sezon și unul în cel al naționalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS