17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportȘtefania Priceputu și Valentin Boboșca, nr. 1 în județ

Ștefania Priceputu și Valentin Boboșca, nr. 1 în județ

După un an în care au tras din greu la antrenamente și au urcat pe podiumurile competițiilor naționale și internaționale, sportivii doljeni care sunt elevi în structurile sportive din cadrul Ministerului Educației (Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ Craiova, CSS Craiova, Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ Craiova și Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni) au fost recompensați joi, într-un cadru festiv, în Gala Sportului Școlar, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în sala de festivități a instituției.
44 de elevi și 18 profesori performeri au fost premiați cu suma totală de 50.000 de lei, asigurată de Consiliul Județean Dolj. Evenimentul, care a avut în prim-plan premierea sportivilor și profesorilor antrenori, a fost presărat și cu momente artistice, de dans și colinde, oferite de elevi de la Palatul Copiilor.
Organizatorii au acordat premiile pe mai multe criterii. Cele mai importante au fost rezultatele de la Campionatul Mondial, urmate de cele de la Campionatele Europene, Campionate Balcanice, apoi la competiții internaționale.
Anul acesta s-au acordat și distincțiile cele mai importante, sportiva și antrenorul anului. Câștigătorii au fost aceiași ca la Gala Sportului Doljean, eveniment organizat luni de DJST Dolj. Este vorba de luptătoarea Ștefania Priceputu, care învață la LPS „Petrache Trișcu“, și de antrenorul ei, Valentin Boboșca. Cele mai importante rezultate ale Ștefaniei din 2017 sunt titlul de campioană europeană la juniori și medalie de bronz la Campionatul Mondial. Trebuie reamintit că din 2018 luptătoarea va concura la senioare și va reprezenta numai clubul Steaua București.

Caiaciștii din Dăbuleni au cu ce se lăuda

Caiaciştii din Dăbuleni şi antrenorii lor se declară mulţumiţi de rezultatele obţinute în 2017

Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni, prin secția de caiac-canoe, a avut joi șase sportivi și doi antrenori premiați. Profesorul Stelian Prodan s-a declarat mulțumit de rezultatele din 2017, un an în care au avut medalii multe și sportivi la loturi naționale. „A fost un an cu rezultate deosebite. Alex Pătrașcu a luat argint la Europene, iar Adina Căle un loc patru. Avem și un loc cinci la Campionatul Mondial de la Bascov, la canoe simplu. Pe plan național, avem multe medalii. Alex Pătrașcu a câștigat aproape tot în proba lui de canoe simplu. Pregătirea se face pe un canal de irigații, care pleacă din Dunăre spre Dăbuleni și are o lungime de 10 kilometri și o lățime de vreo 60 m. Toți copiii sunt din Dăbuleni, acolo învață. Au un program strict, cu școală, casă, sport. După ce termină liceul nu îi mai putem ține. Avem o fată care a fost la Europene și acum este la Dinamo. Eu, împreună cu colegul Mirel Vasiliche, avem o grupă de performanță, de opt-zece sportivi, una de avansați, cu același număr de sportivi, și patru grupe de începători. De câțiva ani ne putem mândri că suntem în top“, a spus Stelian Prodan, pentru GdS. Antrenorul a completat că anual încearcă să achiziționeze câte o ambarcațiune pentru sportivi pentru a ține pasul cu adversarii. „Ambarcațiunile reprezintă o problemă pentru noi, pentru că, la nivel înalt, îți trebuie o barcă performantă. Luăm prin contract bărci de la lotul național, dar sunt mai învechite. Noi reușim să luăm cam câte o ambarcațiune pe an, cam 4.000-5.000 de euro, cele mai acceptabile“, a completat Stelian Prodan.

Elevi cu rezultate deosebite la Campionatele Mondiale:

Luiza Iordache (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Patrick Budan Pârvu (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Alexandra Rombu (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Andrei Enășoiu (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Mădălina Vasile (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Robert Sârbulescu (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Ștefania Priceputu (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Alexandru Pătrașcu (caiac-canoe, LT „Constantin Brâncoveanu“ Dăbuleni), Adina Căle (caiac-canoe, LT „Constantin Brâncoveanu“ Dăbuleni).

Profesori cu rezultate deosebite la Campionatele Mondiale: Valentin Boboșca (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Geri Mitroi (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Mirel Vasiliche, Constantin Prodan (ambii caiac-canoe, LT „Brâncoveanu“ Dăbuleni).

Elevi cu rezultate deosebite la Campionatele Europene:

Mihai Bigea (scrimă, LPS „Petrache Trișcu“),Ana Maria Cristescu (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Isabel Călărașu (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Vlad Croitoru (karate, LPS „Petrache Trișcu“), Vittoria Bușcă (karate, LPS „Petrache Trișcu”), Robert Călin (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Bogdan Catană (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Cristian Badea (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Ștefan Purcaru (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Adrian Săvoiu (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Cosmin Bîziche (volei, CN „Nicolae Titulescu“).


Profesori cu rezultate deosebite la Campionatele Europene: Daniel Săvoiu (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Adrian Popescu (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Daniel Matache (scrimă, LPS „Petrache Trișcu“), Aurel Cimpoeru (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Alexandru Cosma (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Daniela Căpățînă (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Valentin Simon (volei, CN „Nicolae Titulescu“).

Elevi cu rezultate deosebite la Campionatele Balcanice:

Vanessa Balaci (atletism, LPS „Petrache Trișcu“), Ionela Băran (judo, LPS „Petrache Trișcu“), Simona Zidaru (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Denis Constantin (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Ștefan Coman (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Andrei Cârlogănescu (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Raluca Lungu (baschet, CSS Craiova).

Antrenori cu rezultate deosebite la Campionate Balcanice:

Marius Cimpoeru (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Nicușor Bugiulescu (atletism, LPS „Petrache Trișcu“), Mihai Voinea (judo, LPS „Petrache Trișcu“), Liviu Manea (baschet, CSS Craiova).

Elevi cu rezultatate în competiții internaționale: Lavinia Enceanu, Diana Cristuinea, Diana Pârva, Andreea Stăicuți (toate la canotaj, Dăbuleni), Luiza Popescu și Cristian Bogdan (ambii la tenis de masă, CSS Craiova); componenții echipei masculine de juniori 1 de la CSS Craiova, antrenați de Daniela Pădeanu (Marius Budoiu, Mircea Pomacu, Marian Surugiu, Daniel Văduva, Octavian Bornaz, Sebastian Udriște, Radu Gheorghe, Robert Mătușoiu, Mihai Pârvu, Sebastian Domnu, Alexandru Novac, Alexandru Nica, Mihai Păun, Andrei Gruia.

Profesori cu rezultate în competiții internaționale: Olimpiu Oproiu (tenis de masă), Cătălin Georgescu (tenis de masă), Daniela Pădeanu (handbal) – toți de la CSS Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS