5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Băluță și Mitriță au făcut show cu CFR-ul. Craiova a încheiat pe podium anul 2017

Fotbal / Băluță și Mitriță au făcut show cu CFR-ul. Craiova a încheiat pe podium anul 2017

A fost greu, dar frumos. Într-o atmosferă cum numai în meciurile din derbiurile mari ale Europei poți vedea, Universitatea Craiova a reușit să-și adjudece punctele din jocul susținut sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania liderului Ligii I, CFR Cluj. Gruparea din Bănie a înregistrat 2-1 la finalul unui meci electrizant, trăit cu multă intensitate de către publicul craiovean, care a numărat de această dată „doar“ 26.900 de spectatori. În urma acestui succes important, trupa lui Devis Mangia a încheiat anul 2017 pe locul trei, cu 43 de puncte.

 

Goluri unul și unul și o bară de mare efect

 

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Băluță, care a reluat cu capul de la opt metri o centrare venită de pe dreapta, de la Martic (’45, 1-0).
Gruparea din Bănie și-a majorat avantajul printr-o lovitură liberă executată perfect, de la circa 20 de metri, sub bară, de Alex Mitriță, tot el fiind faultat în faza premergătoare (’51, 2-0).


Băluță a fost la un pas de dublă în minutul 59, după o pătrundere pe dreapta, finalizată cu un șut cu exteriorul de la 14 metri, însă mingea a lovit transversala.
În loc să fie 3-0, tabela a arătat 2-1, și asta pentru că Urko Vera a reușit să-l învingă pe Calancea din interiorul carelui (’62, 2-1).
Universitatea Craiova: Calancea – Popov, Kelic, Briceag – Martic, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriță (’63, Gustavo), Băluță, Burlacu (’77, R. Popa). Antrenor: Devis Mangia.
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Nascimento, Mureșan, Vinicius – Rus (’85, Nouvier) – Deac, Djokovic (’60, Urko Vera), Culio, Păun (’68, Mailat) – Omrani. Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonașe galbene: Kelic ’41, Calancea ’72, Bancu ’80, Băluță ’65, ’81 / Arlauskis ’45+1, Deac ’45, Rus ’49.
Cartonaș roșu: Băluță ’81.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Octavian Șovre, Valentin Avram; Horia Mladinovici.
Observatori: Adrian Vidan, Dan Potocianu.

 

Dan Petrescu, încântat de publicul oltean

 

La finalul întâlnirii, antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, nu s-a împăcat cu rezultatul de pe tabelă și consideră că jucătorii gazdelor au jucat cu un om în plus socotind aportul publicului.


„Suntem supărați, am pierdut un meci în care Craiova a fost mai bună decât noi în primele 15 minute, apoi CFR a fost echipa mai bună până la final. A fost un meci cu multe faze controversate și dacă o să le analizați o să vedeți că în două dintre ele am fost dezavantajați clar. La primul gol al Craiovei nu a fost corner, iar la Gustavo a fost henț și penalti clar. Dacă intram cu 0-0 la pauză ei ar fi trebuit să atace în repriza a doua și să se deschidă mai mult. Așa s-au apărat, au și stat pe jos 15 minute. Practic, au știut ce vor și, cu câteva decizii în favoarea lor, au luat cele trei puncte. Craiova este o echipă foarte bună, cu jucători excelenți și un public extraordinar. Avantajul lor este că joacă mereu în 12 pentru că au un stadion de excepție și niște fani pe măsură. Toate aseta îmi aduc aminte de China. La fel era și acolo, doar că erau stadioane de 45.000 de spectatori, însă atmosfera nu era ca aici. Datorită acestui public incredibil joacă mereu în 12 atunci când joacă acasă“, a subliniat Dan Petrescu.

 

Devis Mangia: Am jucat într-o atmosferă fantastică

 

Strategul Universității Craiova, Devis Mangia, a recunoscut că a fost un meci în care a stat tensionat, dar a fost bucuros pentru reușita echipei sale.


„Suntem mulţumiţi, am făcut o primă repriză bună, am început bine şi partea secundă, apoi am făcut un pas înapoi după ce am luat gol din fază fixă de la o echipă care stă mult mai bine decât noi la fazele fixe. Ultimele minute, cu un om în minus, am ştiut să suferim, dar băieţii au dat tot, merită felicitaţi, au câştigat în faţa unei echipe mari. Aşa e totdeauna în fotbal, controlam partida şi puteam face 3-0 la transversala lui Băluţă, apoi s-a schimbat şi puteam pierde totul, după eliminare s-a întors jocul. Din fericire, băieţii s-au concentrat, nu s-au relaxat şi au rezistat până s-a încheiat“, a declarat Mangia. „Când am ajuns, mi s-a zis că voi vedea când vom juca la Craiova, că totul se va schimba, că stadionul va fi mereu plin. Eu vedeam cum e la Severin şi mi se părea greu, având în vedere că jucam cu trei-patru mii de spectatori. Le mulţumesc tuturor, am jucat într-o atmosferă spectaculoasă, fantastică“, a încheiat Mangia.

 

Băluţă: Nu meritam cartonaşul roşu

 

Căpitanul Universității, Alex Băluță, autorul unui gol și al unei bare de mare efect, a punctat că nu merita să fie eliminat și că se bucură că echipa sa nu a încasat gol în inferioritate numerică.


„Mă aşteptam să fie un meci cu mulţi nervi. S-au încins spiritele la sfârşit. Nu mai poţi să le spui nimic arbitrilor. Nu poţi nici să respiri pe teren. Am primit uşor primul galben. Mi s-a părut normal să îl întreb de ce mi-a dat galben. Mi-a zis să tac din gură. La al doilea galben, Culio a fost şmecher, a căzut uşor şi am primit cartonaşul roşu pe care nu îl meritam. Voi lipsi cu Dinamo. Nu mai pot schimba nimic. Mi-a părut rău, mai era din meci. M-ar fi durut sufletul să ne egaleze. Meritam să câştigăm. Am jucat ce am pregătit, dacă vom juca aşa ne vom menţine pe primele trei locuri, mă bucur că am reuşit să facem fericiţi aproape 30.000 de fani. O să merg liniştit în vacanţă“, a spus Băluţă.
De menționat faptul că înaintea primului fluier s-a ținut un moment de reculegere în memoria regelui Mihai, fanii de la Peluza Nord afișând și un banner cu următorul mesaj: „Oltenia îşi salută regele. Exemplu de modestie, demnitate şi nobleţe. Mihai I, de sânge albastru, nemuritor, simbol al istoriei neamului românesc“.
De asemenea, înaintea jocului, oficialii clubului au anunțat că i-au prelungit contractul lui Renato Kelic, fundașul croat semnând o înțelegere valabilă până în 30 iunie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS