6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Împinși de public, alb-albaștrii au câștigat derbiul cu CFR Cluj

Fotbal / Împinși de public, alb-albaștrii au câștigat derbiul cu CFR Cluj

Universitate Craiova s-a impus cu scorul de 2-1, la capătul unui joc frumos, în partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în fața liderului CFR Cluj, contând pentru etapa a 22-a din Liga I.
Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Băluță, care a reluat cu capul de la opt metri o centrare venită de pe dreapta (’45, 1-0).
Gruparea din Bănie și-a majorat avantajul printr-o lovitură liberă executată perfect, de la circa 20 de metri, sub bară, de Alex Mitriță, tot el fiind faultat în faza premergătoare (’51, 2-0).
Băluță a fost la un pas de dublă în minutul 59, după o pătrundere pe dreapta, finalizată cu un șut cu exteriorul de la 14 metri, însă mingea a lovit transversala.
În loc să fie 3-0, tabela a arătat 2-1, și asta pentru că Urko Vera a reușit să-l învingă pe Calancea din interiorul carelui (’62, 2-1).
Universitatea Craiova: Calancea – Popov, Kelic, Briceag – Martic, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriță (’63, Gustavo), Băluță, Burlacu (’77, R. Popa). Antrenor: Devis Mangia.
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Nascimento, Mureșan, Camorra – Rus (’85, Nouvier) – Deac, Dokovic (’60, Urko Vera), Culio, Păun (’68, Mailat) – Omrani. Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonașe galbene: Kelic ’41, Calancea ’72, Băluță ’65, ’81 / Arlauskis ’45+1, Deac ’45, Rus ’49.
Cartonaș roșu: Băluță ’81.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Octavian Șovre, Valentin Avram; Horia Mladinovici.
Observatori: Adrian Vidan, Dan Potocianu.
Universitatea Craiova a încheiat prima parte a campionatului pe locul trei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS