12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa Fulger, cea mai tare de la Turneul „Paul Stuparu“

Echipa Fulger, cea mai tare de la Turneul „Paul Stuparu“

Șapte echipe de studenți din Craiova s-au întrecut ieri la Memorialul „Paul Stuparu“ (ediția a 4-a) la handbal mixt, desfășurat în Sala „Matei Basarab“.
Organizatorii i-au lăsat pe studenți să își facă echipa cum vor, chiar dacă erau din facultăți diferite, singura regulă pe care trebuia să o respecte fiind aceea ca într-o echipă să fie în permanență în teren două fete. A fost multă voie bună, pentru unii a contat mai puțin scorul sau cu cât au mâncat bătaie. Una dintre studente a venit însoțită de fetița sa de doar câteva luni.
Studenții și-au pus nume haioase la echipe, iar trofeul a fost câștigat de echipa Fulger, care a trecut în marea finală de Kinetotalentații, cu scorul de 16-8.


Pe locul trei s-a clasat formația EFS, anul trei. Celelalte echipe participante au fost Kinetoștașii, Kesa, Leii și Happy Kineteam.
Din echipa câștigătoare au făcut parte și doi studenți din Serbia.

Alexandra Timovski studiază la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Bănie. Are și serviciu, iar în weekenduri joacă handbal la o echipă din țara sa natală, în orașul Kladovo. Este nelipsită la evenimentele sportive din Craiova. „Sunt la master la Management Sportiv și la Kinetoterapie. Muncesc, dar joc și handbal în Serbia, la o echipă din Kladovo, din liga a doua. Mă antrenez la Craiova, alături de handbalistele de aici, sau dacă nu, fac singură alergare. Acolo merg doar la meciuri, în weekend. Mă simt bine la Craiova, și dacă mai stau mult aici mi-ar plăcea să joc la SCM. Am jucat și fotbal în competițiile interstudențești, am mers și la crosuri, sunt și voluntară la volei. Îmi place să fiu activă“, a mărturisit studenta. Al doilea străin de la echipa campioană este Ștefan Dibokic, care a fost portar, deoarece a făcut fotbal și a jucat pe același post. Ceilalți componenți ai echipei Fulger: Alina Iovan, Andrei Popescu, Georgiana Bădoi, Paul Ștefan Bălan, Mirel Popa și Codruț Păun. S-au acordat și patru premii individuale: Mihai Iovănescu – golgheter, Codruț Păun – cel mai tehnic jucător, Andreea Mazilu – cea mai tehnică jucătoare, Ramon Chiriță – cel mai bun portar.

Teo Matican a vrut în semifinale și a ajuns în finală

Aurora Ungureanu Dobre l-a premiat pe Theodor Matican
Aurora Ungureanu Dobre l-a premiat pe Theodor Matican

Din echipa de pe locul doi, Kinetotalentați, a făcut parte și Teo Matican, sportivul special al Craiovei, multiplu medaliat în trecut la concursuri de ciclism, ski și atletism rezervate persoanelor cu dizabilități.

În finala Turneului „Paul Stuparu“, Teo a înscris trei goluri, în aplauzele coechipierilor. Profesoara Aurora Ungureanu Dobre a povestit că Teo și-a dorit tare mult să joace în semifinale și pentru acest obiectiv a schimbat trei echipe.
„Teo este în anul 1 la Kinetoterapie. S-a întâmplat ca echipa inițială să piardă. Era foarte dezamăgit, chiar a și plâns, că el voia să ajungă în semifinale. Este sportiv. Pe atletism, ciclism, schi este învingător. Atunci, ceilalți colegi s-au mobilizat și au ajuns până în finala mare. Anul acesta, cei de la Kinetoterapie au venit să se simtă bine, nu au vizat să câștige“, a spus Aurora Ungureanu Dobre, reprezentanta Asociației Pro EFS Craiova și totodată cadru universitar.
Prezent la turneu, Cătălin Popescu, fost coleg cu regretatul Paul Stuparu la CS Universitatea Craiova, speră ca pe viitor să poată organiza un turneu cu echipe profesioniste. „Și eu îmi doresc un turneu de seniori, dar deocamdată nu am reușit din motive financiare. Continuăm cu această competiție între studenți până vom reuși să organizam și o cupă cu echipe profesioniste, măcar de Divizia A, dacă nu și de Ligă. Sper să fim mai bine financiar, să ne permitem să organizăm, pentru că este o cheltuială mult mai mare. Competiția de anul acesta a fost un succes. Totul a fost amical, și-au făcut echipe pe prietenii. Toată lumea a primit premii, chiar dacă simbolice“, a spus Cătălin Popescu.

Soţia, fiul şi nepoţelul regretatului Paul Stuparu
Soţia, fiul şi nepoţelul regretatului Paul Stuparu

La festivitatea de premiere au fost prezenți și trei dintre membrii familiei lui Paul Stuparu: soția, unul dintre fii și nepoțelul.

Galerie foto:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS