12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii lui Pascu, favoriți să se califice în „careul de ași“

Voleibaliștii lui Pascu, favoriți să se califice în „careul de ași“

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova va întâlni astăzi, pe teren propriu, formația CSM București, în Cupa României, manșa retur din sferturile de finală. Partida din Polivalentă începe la ora 18.00 și pornește de la scorul de 3-1 pentru craioveni, care mai au nevoie să câștige două seturi azi pentru a accede în semifinale. Chiar și așa, antrenorul celor de la SCM-U, Dan Pascu, este precaut când vorbește de șansele echipei sale de a ajunge în „careul de ași“ al Cupei. Totuși, tehnicianul vicecampioanei își dorește revanșa, după ce în meciul de campionat, care a avut loc pe 2 decembrie, oltenii au fost înviși de CSM cu scorul de 3-0. „În partida cu CSM nu ne gândim decât la calificare! Suntem conștienți că va fi greu, dar trebuie să ne dăruim și să luptăm pentru fiecare minge. În urmă cu o săptămână am pierdut la CSM un meci de campionat cu 3-0, chiar dacă meciul a fost foarte strâns, scorurile apropiate, dar înfrângerea rămâne. Nu ne rămâne decât să ne luăm revanșa cu această echipă foarte luptătoare, omogenă, periculoasă. Se vede la ei plăcerea de a juca“, a spus Pascu.
Acesta a spus că își dorește un parcurs cât mai lung în competiția suprizelor. „De ce nu ar fi Cupa un obiectiv pentru noi? În ultimii ani, ne-am propus de fiecare dată să fim cât mai buni în campionat și cupă. Am tratat și Cupa cu toată seriozitatea, dar atunci când ajungi în Final Four întâlnești echipe puternice și se poate întâmpla orice. Până acum nu am avut șanse în Cupă, ne-am oprit mereu în sferuri sau semifinale. Acum avem prima șansă de a ne califica, deoarece am câștigat cu 3-1 la CSM București, dar va fi foarte greu să câștigăm două seturi acasă, care ne-ar ajuta să ne calificăm mai departe. Din postura în care ne aflăm nu ne permitem să spunem că avem un meci ușor în acest campionat. Pentru noi, toate meciurile sunt grele“, a completat antrenorul oltenilor.
SCM-U Craiova vine după primul succes în deplasare în Divizia A1, la Baia Mare, ce-i drept, în fața unei nou-promovate. „Nu cred că ne putem bucura foarte tare, pentru că a fost în fața unei echipe mai modeste și importante sunt cele trei puncte. Sper să ne dea un moral foarte bun în ceea ce va urma. Ne-am descătușat puțin și este o gură de aer pentru noi. Vreau să abordăm cu mai mult optimism și încredere meciurile ce vor urma“, a completat căpitanul oltenilor, Bogdan Ene.
Echipa care se va califica în semifinale va juca în acea fază într-un Final Four, pe 5 și 6 mai, iar meciurile vor avea loc prin tragere la sorți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS