11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii, în scădere de formă

Fotbal / Alb-albaștrii, în scădere de formă

Universitatea Craiova a început să aibă evoluții și rezultate oscilante în ultima perioadă, iar apatia unora dintre jucători este inexplicabilă. Alb-albaștrii s-au calificat cu multe emoții în sferturile Cupei României, după ce au câștigat ieri seară, la Ploiești, cu 3-2, în optimi, în fața divizionarei secunde CS Afumați, dar impresia lăsată nu a fost prea bună. Ilfovenii au condus de două ori grație reușitelor lui Dorin Burlacu (’10) și Vlada (’93), iar oltenii au replicat prima dată prin Gustavo (’65) și au întors soarta meciului grație căpitanului Alex Băluță (’101, ’105).

CS Afumaţi: An. Marinescu – Onea, Robicek, Patriche, Perju – V. Olariu – D. Burlacu (’73, Vlada), R. Avram, Buduroi, Vl. Tudorache – M. Dedu (’109, Manole). Antrenor: Vasile Neagu.

Universitatea Craiova: Mitrovic – Spahija, Kelic, R. Popa (’60, Bărbuț) – Dimitrov, Screciu (’46, Mateiu), Zlatinski, Briceag – Gustavo (’111, Bancu), M. Roman (’31, An. Burlacu), Al. Băluţă. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Tudorache ’56, Avram ’64, Patriche ’76, Vlada ’93, Onea ’116 / Popa ’27, Gustavo ’67, Spahija ’102, Kelic ’103.

Au arbitrat: Florin Andrei – Bogdan Velicu, Gero Szabo; Andrei Antonie.

Observatori: Zoltan Szekely, Dorinel Dincă.

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci important și dificil în Liga I. Alb-albaștrii vor întâlni pe FC Viitorul, confruntarea din runda a 20-a fiind programată sâmbătă, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

 

 

Mangia: În România se schimbă opiniile la fiecare cinci minute

 

La finalul întâlnirii de pe stadionul „Ilie Oană“, antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a considerat că elevii săi nu au făcut o partidă modestă cu CS Afumați și a respins ideea că sunt probleme la echipă.

„Cupa este o competiție cu multe riscuri, dar în seara aceasta (ieri – n.r.) echipa noastră a avut caracter și a reușit să facă un meci bun, chiar dacă atmosfera din jurul nostru era perturbată. Am făcut o evaluare și am făcut alegeri (în privința titularilor – n.r.) după cum am gândit eu meciul. Chiar dacă au fost multe momente mai grele în joc, băieții au reușit să rămână în meci și să obținem un rezultat pozitiv. În privința înlocuirii lui Mihai Roman a fost o evaluare tactică a mea și am preferat să-l schimb repede. Aici, în România, se schimbă opiniile la fiecare cinci minute. Eu merg pe strada mea, echipa face o muncă bună. Suntem mulțumiți că ne-am calificat și trebuie să ne recuperăm energiile pentru meciul cu Viitorul. Va fi un joc foarte dificil, pentru că Viitorul este una dinte echipele care joacă un fotbal foarte bun“, a declarat Mangia, la Digi Sport.

 

Băluță, obiectiv

 

Din rândul jucătorilor, căpitanul Craiovei, Alex Băluță, a vorbit foarte obiectiv când a fost întrebat de evoluția echipei sale din partida cu Afumați.

„Mă așteptam să întâlnim o echipă bună, chiar dacă joacă în eșalonul secund. Trebuia să începem mult mai bine meciul, pentru că așa cum s-a întâmplat la Botoșani așa am pățit și în seara asta. Cred că i-am luat cam de sus pe cei de la Afumați și trebuie să învățăm ceva din acest meci. Mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa și să ne calificăm în sferturi, dar la ceea ce am arătat cred că e puțin rușinos. Nu suntem obosiți, pentru că am avut timp să ne odihnim. Nu mai contează cu cine o să cădem în sferturi. Trebuie să muncim, pentru că mai avem multe de demonstrat și sunt sigur că vom reuși în acest sezon să ridicăm și noi un trofeu“, a spus Băluță, prefațând și jocul cu Viitorul: „Acum este important să ne refacem forțele până la meciul cu Viitorul. Va fi un meci frumos, pentru că ambele echipe jucăm deschis și sunt sigur că va fi o atmosferă superbă la noi, la Craiova“.

 

Mateiu: Am tratat meciul foarte serios

 

Contrar lui Băluță, Alex Mateiu a punctat că adversarii din Cupă nu au fost tratați superficial și că „a fost o nebunie de joc“.

„Ne-a pus mari pobleme CS Afumați, o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, care pasează foarte bine și foarte tehnici. Bravo lor, le doresc multă baftă la Liga a II-a, sper să promoveze. Nu i-am luat de sus, am tratat meciul foarte serios, ne-am dorit calificarea. Nu știu ce s-a întâmplat, ne-au dat golul acela foarte repede și de acolo a fost o nebunie de joc, am alergat după egalare. Mă bucur că până la urmă a reușit Băluță să dea două goluri superbe și să ne calificăm. Nu am nici o preferință în privința viitorului adversar. Cu oricine picăm, trebuie să ne calificăm, pentru că ne dorim foarte mult să câștigăm Cupa în sezonul acesta“, a spus Mateiu, vorbind apoi și de meciul de sâmbătă seară: „Va fi un meci spectaculos cu Viitorul. Și noi, și ei, jucăm un fotbal bun și sper să iasă un meci spectaculos și în tribună să avem 30.000 de spectatori. Va fi o atmosferă foarte frumoasă, abia aștept meciul de sâmbătă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS