Acasă Sport Competiții de box și K1 în Bănie

Competiții de box și K1 în Bănie

Sportivii au susținut joi o demonstrație la mall
Sportivii au susținut joi o demonstrație la mall
Sportivii au susținut joi o demonstrație la mall

Luptători de kickboxing, dar și pugiliști vor participa duminică la un eveniment în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie. De la ora 9.30 vor fi meciuri de box, apoi, începând cu 12.30, practicanții de kickboxing se vor întrece într-o competiție națională destinată amatorilor. Ionuț Pucă, reprezentantul clubului Power Gym Craiova, și Sorin „Pantera“ Tănasie, antrenor la secția de box de la CSM Craiova, au vorbit joi despre meciurile de duminică, într-o conferință de presă.

„Este ceva unic ca proiect în România, sub egida WKU. Vom avea copii, juniori, seniori, fete și băieți. Din Craiova vom avea trei cluburi, Power Gym, Toncea Martial Art și Team Marius Predoi, dar vor fi și cluburi din alte orașe. Cred că va fi spectacol, pentru că micuții noștri sportivi vor veni cu galerii“, a spus Pucă. De la 9.30 va fi o gală de box, cu sportivi craioveni și de la alte cluburi din Oltenia. Instalarea unui ring regulamentar în sala mică reprezintă un bun prilej pentru pugiliștii craioveni să boxeze în condiții optime. Sorin Tănasie, fost campion mondial la juniori, antrenează acum numeroși sportivi, împreună cu maestrul Vasile Fîntână, și și-ar dori ca aceștia să aibă parte de antrenamente în ring regulamentar, ceea ce nu se întâmplă momentan. „La grupa mea am constant 17-18 băieți, au fost chiar și 28 cei mai mulți, și nu mi se pare că am condiții și sală amenajată corespunzător. De doi ani se vorbește de o sală pentru box în oraș, sper să se facă mai repede“, a explicat Tănasie.

Acesta a adăugat că în meciurile de duminică vor putea fi văzuți la lucru pugiliști cu performanțe la Mondiale, Europene, Naționale, cum ar fi Alexandru Badea, Cosmin Toboșaru, Eber Dumitru, Alfaris Marwan și alții. De altfel, cei mai sus enumerați au și susținut joi o demonstrație la mall, alăturii de luptătorii de la Power Gym Craiova. Din Craiova vor participa boxeri de la CSM și SCM. La meciurile de kickboxing adulții vor plăti pe un bilet cinci lei, iar copiii vor intra gratuit.

Exit mobile version