Acasă Sport Alb-albaștrii, optimiști înaintea deplasării la Botoșani

Alb-albaștrii, optimiști înaintea deplasării la Botoșani

Briceag, Popa și Mangia știu că va fi greu la Botoșani, dar vor victoria (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Briceag, Popa și Mangia știu că va fi greu la Botoșani, dar vor victoria (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a susținut ieri conferința de presă premergătoare deplasării în Moldova, pentru confruntarea cu FC Botoșani, programată mâine, de la ora 20.45, pe stadionul „Municipal“. Antrenorul grupării din Bănie, Devis Mangia, a vorbit laudativ la adresa rivalei și a punctat că își dorește să nu mai apară greșeli în apărare și că nu este interesat de jocul rezultatelor.
„Va fi o partidă foarte complicată, deoarece vom întâlni un adversar care are un parcurs bun în campionat, se regăsește în spatele nostru în clasament, are jucători de calitate și practică un joc frumos. Este un meci important, dar nu cred că este decisiv în privința play-off-ului. Totul se va decide după ce vom avea această pauză de iarnă. Cred că atunci, în ultimele patru meciuri, când echipele vor fi un pic diferite, lucrurile se vor clarifica în privința echipelor care vor merge în play-off sau play-out. În ceea ce privește suprafața de joc (la Botoșani vremea a fost destul de rea în ultimele zile – n.r.), trebuie să se gândească organizatorii. Nici noi nu suntem foarte norocoși din acest punct de vedere… Mergem la Botoșani ca să învingem, atât putem spune. Am primit multe goluri în ultimele meciuri, dar trebuie să scoatem din discuție meciul cu Slavia, deoarece a fost un simplu amical. Datele sunt însă aceleași și trebuie să ne facă să reflectăm asupra lor. Dacă vrem să facem un campionat foarte bun, trebuie să ne organizăm mai bine și să eliminăm din greșeli. Eu am fost supărat inclusiv pentru meciul cu Juventus, deoarece am primit un gol ușor. Trebuie să lucrăm și să îmbunătățim cifrele, să scădem numărul golurilor primite și să-l mărim pe cel al golurilor reușite“, a spus Mangia, care nu a scăpat de problemele de lot nici pentru acest joc: „Zlatinski s-a pregătit normal, cu echipa, și dacă și mâine (azi – n.r.) va răspunde pozitiv la antrenamentul pe care îl avem, îl vom lua cu noi la Botoșani. Mai avem ceva probleme cu Rossi, Popov și Tiago Ferreira, pe care trebuie să-i evaluăm din punct de vedere medical“.

„Nu este o presiune suplimentară la Botoșani“

Universitatea Craiova a câștigat cu greu puncte pe „Municipalul“ din Botoșani, dar fundașul Marius Briceag susține că nu este o presiune suplimentară pentru el și colegii săi și îi asigură pe suporteri că își vor da tot concursul ca să obțină cele trei puncte.
„Va fi o partidă dificilă, FC Botoșani este un adversar foarte bun, are o echipă puternică, dar mergem acolo optimiști, să câștigăm cele trei puncte. O să dăm totul pe teren, pentru că avem nevoie să rămânem acolo sus în clasament. Nu este o presiune suplimentară la Botoșani, dar întâlnim o echipă agresivă, cu jucători foarte buni în atac“, a spus Briceag. Pe aceeași lugime de undă este și ultimul venit în familia Universității, Răzvan Popa: „O să fie un meci foarte greu, mai ales că jucăm în deplasare, dar noi mergem să câștigăm și să rămânem sus în clasament, în primele trei locuri, ca să ne luptăm pentru titlul de campioană. Sunt foarte mulțumit că am ajuns la Craiova, colegii m-au primit foarte bine, staff-ul la fel, și mă simt foarte bine, mă simt ca acasă. De cele mai multe ori am jucat în apărare, dar acum, cu Juventus, a fost nevoie de mine la mijlocul terenului și pot să joc și acolo fără probleme“.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version