18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Burcea: Suporterii ne-au ajutat să învingem Debrecen

Bogdan Burcea: Suporterii ne-au ajutat să învingem Debrecen

Valentina Ardean Elisei (la minge) şi colegele sale au fost purtate spre victorie de un public activ pe tot parcursul meciului (Foto: Lucian Anghel)
Valentina Ardean Elisei (la minge) şi colegele sale au fost purtate spre victorie de un public activ pe tot parcursul meciului (Foto: Lucian Anghel)

Duelul dintre suporterii români şi ungari şi-a consumat sâmbătă un nou episod, de data aceasta în Sala Polivalentă din Craiova, la meciul de handbal feminin dintre SCM Craiova şi Debrecen, contând pentru Cupa EHF, partida tur din turul trei.

Galeria craioveană a cântat pe tot parcursul meciului
Galeria craioveană a cântat pe tot parcursul meciului

După ce clubul ungar a anunţat că va fi susţinut la Craiova de 100 de suporteri, acest lucru i-a mobilizat şi pe membrii galeriilor de fotbal din Bănie, care au venit în număr mare la sală.
Galeriile din cele două tabere, extrem de vocale, la care s-au adăugat 2.500 de spectatori, au fost ingredientele care au făcut ca atmosfera din tribune să fie incendiară, ca la marile meciuri din Liga Campionilor. Membrii galeriilor au cântat încontinuu, şi-au transmis şi mesaje mai neortodoxe, dar important este că lucrurile nu au degenerat.
Venite după o perioadă grea în campionatul intern, egal la Slobozia şi înfrângere cu Romanul, handbalistele lui Bogdan Burcea au intrat determinate în teren în meciul de debut în Cupa EHF, cu Debrecen. Încurajările suporterilor le-au împins de la spate pe Valentina Ardean Elisei şi colegele sale.
Dincolo de miza destul de importantă, calificarea în grupele EHF, jucătoarele craiovene au vrut să joace pentru suporteri şi să le ofere victoria. Şi aşa a fost. La finalul celor 60 de minute, SCM Craiova s-a impus cu scorul de 24-19 (16-11).

Suporterii echipei din Debrecen
Suporterii echipei din Debrecen

„Este un ecart mic, dar important”

Returul se va juca duminică, la Debrecen, iar antrenorul craiovencelor, Bogdan Burcea, nu crede că echipa sa poate fi considerată favorită la calificare. „Era un meci al orgoliilor, iar victoria – importantă pentru noi. Este un ecart mic, dar este important. Nu plecăm cu prima şansă de calificare. Meciul de acolo începe de la 0-0, iar dacă vom reuşi să câştigăm la un gol diferenţă, vom fi extrem de fericiţi. În partida de azi am avut o altfel de atitudine faţă de meciurile trecute. Fetele s-au luptat, au fost mai incisive, mai dornice să înscrie. Din păcate, nu toată lumea s-a ridicat la nivelul jocului, în special în repriza a doua, când a fost nevoie să facem schimbări. Era ideal dacă menţineam diferenţa de opt goluri, pe care am avut-o la un moment-dat“, a spus Burcea.
Antrenorul le-a mulţumit suporterilor pentru atmosfera creată: „Sunt mândru de toţi oamenii care ne-au încurajat şi au făcut-o exemplar. Le mulţumim şi îi aşteptăm în continuare la sală. Atmosfera din tribune a fost extrem de importantă şi fără suporteri nu ştiu dacă reuşeam o astfel de prestaţie“.

Cristina Zamfir Florianu: Starea mea de sănătate nu este foarte bună

IMG_0457

Şi Cristina Zamfir Florianu a avut numai cuvinte de laudă pentru suporteri: „Le mulţumesc din suflet acestor oameni minunaţi, care ne-au împins de la spate în momentele grele. Ne bucurăm că i-am făcut fericiţi. În handbal, cinci goluri nu înseamnă foarte mult, calificarea se joacă la Debrecen“, a spus jucătoarea. Cristina a vorbit şi despre starea sa de sănătate: „Nu este foarte bună starea mea de sănătate. Am suferit o entorsă destul de gravă la picior, chiar dacă mulţi spun că nu a fost adevărat. Mai am o întindere a ligamentelor la cotul drept cu entorsă, după meciul de la Galaţi. Voi strânge din dinţi când voi avea dureri, pentru că vrem locul doi în campionat şi calificare în grupele EHF“, a completat Florianu.
Pentru SCM au jucat: Dumanska, Stanciu – Elisei 6 goluri, Pricopi 6, Florianu 5, Nikolic 5, Rădoi 1, Țicu 1, Tudor 1, Vizitiu 1, Klikovac, Trifunovic.

Tiselj se concentrează pe campionatul intern

Antrenorul oaspetelor, slovenul Tone Tiselj, dublu câştigător de Liga Campionilor, a spus după meciul din Polivalentă că echipa sa a suferit, din cauza absenţei a două jucătoare importante, accidentate. Una este românca Mădălina Zamfirescu, doar rezervă sâmbătă. Totodată, Tiselj a adăugat că preferă să se gândească acum la următorul meci, din campionatul intern, şi a lăudat şi el atmosfera din Polivalentă: „Nu pot să mă gândesc acum la şansele noastre de calificare. Pregătesc meciul din campionatul intern, dar Craiova este o echipă mai puternică decât noi. În retur, vom încerca să jucăm cât mai bine. Sportul depinde de fani şi azi a fost o susţinere minunate, de ambele părţi. Este mai bine să joci în asemenea atmosferă“, a conchis antrenorul celor de la Debrecen. Acesta a mizat sâmbătă pe jucătoarele: Horvat-Pasztor, Szabo – Grigel 7, Punko 4, Lima 2, Harsfalvi 2, Hajduck 1, Palsddotir 1. De notat că la vama Borş, din în autocarul care îi transporta pe cei aproximativ 100 de suporteri ai formaţiei din Debrecen au fost confiscate de jandarmi materiale pirotehnice, cuţite, bâte de baseball, bastoane telescopice, pumnale.

Obiecte găsite în autocarul care transporta suporterii echipei din Ungaria (foto: Jandarmeria Română)
Obiecte găsite în autocarul care transporta suporterii echipei din Ungaria (foto: Jandarmeria Română)

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:

IMG_0459

IMG_0478

IMG_0474

IMG_0473

IMG_0469

IMG_0452

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS