20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Universitatea, de nerecunoscut în derbi

Fotbal / Universitatea, de nerecunoscut în derbi

Mult așteptatul derbi s-a transformat într-un mare coșmar pentru suporterii Universității Craiova, veniți în număr mare din Bănie la Severin ca să-și vadă favoriții cum înving pe FCSB și cum urcă pe primul loc în clasament. Surpriza le-a fost însă mare. Cu un joc la întâmplare, o apărare praf și un portar fără reacție, formația alb-albastră a pierdut categoric, 2-5, și scorul putea fi mai mare, meciul susținut ieri seară, pe stadionul „Municipal“, în compania grupării antrenate de Nicolae Dică.

 

Unde a fost Craiova în prima repriză?

 

Universitatea Craiova a început meciul foarte slab și în primele 35 de minute s-a dormit în ghete, timp în care tabela a suferit două modificări nedorite. Oaspeții au deschis scorul chiar la prima acțiune de poartă, Gnohere reușind să-l învingă ușor pe Calancea cu un șut de la zece metri, după o pasă a lui Florin Tănase, de pe stânga (’1, 0-1). FCSB a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, a doua reușită fiind asemănătoare cu prima, doar că nu a mai centrat Tănase de pe stânga, ci Momcilovic, iar la finalizare s-a regăsit Teixeira, care a reluat cu efect lângă bara din stânga (’33, 0-2).
Finalul primei părți i-a aparținut Craiovei, care a combinat mai bine și s-a apropiat mai des de poarta lui Niță, însă fără să-i pună mari probleme acestuia.

 

Defensiva, depășită de nenumătate ori

 

Apărarea Craiovei a continuat prestația extrem de slabă și după pauză, când a fost prinsă pe picior greșit de mai multe ori. Prima dată a fost taxată de Florin Tănase, care, scăpat singur cu portarul Calancea, a marcat simplu, cu un șut din marginea careului mare (’61, 0-3).
Universitatea a redus din diferență cu mult noroc, un șut slab al lui Andrei Burlacu de la 14 metri l-a lovit pe Larie și l-a păcălit pe Niță, care nu a reușit să intervină și să salveze (’66, 1-3).
Revenirea mult dorită nu a venit, din contră, FCSB a refăcut diferența în urma unui autogol al lui Kelic, care a încercat să-l blocheze pe Budescu, dar a fost imprudent (’69, 1-4).
Kelic a reușit să marcheze și în poarta adversă, fundașul croat a reluat cu capul de la opt metri o centrare venită de pe stânga, de la Gustavo (’72, 2-4).
Calancea a mai scos o dată mingea din plasă la o reluare cu capul a lui Florinel Coman, după o centrare a lui Larie, de pe dreapta (’83, 2-5).

Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic (’58, Dimitrov), Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu (’84, Briceag), Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță (’62, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Larie, Momcilovic – Ov. Popescu, Nedelcu (’76, Pintilii) – Teixeira, Budescu (’73, Coman), Tănase – Gnohere (’52, Alibec). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonașe galbene: Kelic ’27 / Larie ’16, Tănase ’73, Pintilii ’89.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Andrei Antonie.

În urma acestui eșec, Universitatea Craiova ocupă locul trei, în timp ce FCSB a devenit lideră în Liga I. În partida viitoare, alb-albaștrii vor evolua la Giurgiu, împotriva echipei Astra, confruntarea fiind programată vineri, de la ora 20.45.

 

Mangia: Rezultatul a explicat distanța dintre noi și FCSB

 

La finalul întâlniri, antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a recunoscut că elevii săi au avut o prestație extrem de slabă, dar speră ca echipa sa să-și recapete echilibrul și să învețe din greșelile comise.
„Meciul a început rău, iar rezultatul a explicat distanța dintre noi și FCSB. Rezultatul din seara aceasta s-a datorat erorilor noastre și calităților jucătorilor adverși. Trebuie să continuăm să lucrăm și să schimbăm situația. Nu trebuie să ne gândim la primul loc. Eu nu o fac, degeaba alții se supără inutil. Singurul lucru la care mă gândesc este să ne îmbunătățim jocul. Trebuie să privim cu toții spre următorul meci, să învățăm din greșelile pe care le-am făcut și la sfârșitul anului vom vedea unde am reușit să ajungem. Trebuie să învățăm să fim echilibrați în fiecare moment, inclusiv acesta, pentru că este un punct bun de a pleca și a continua să lucrăm“, declarat Mangia, la Digi Sport.

 

Băluță: Cu toții suntem vinovați

 

Căpitanul Științei, Alex Băluță, este de părere că întreaga echipă este responsabilă pentru umilința cu FCSB și este convins că fiecare și-a învățat lecția.
„A fost o seară urâtă pentru noi. Am făcut foarte multe greșeli în apărare, iar în atac nu am fost deloc eficienți și asta ne-a costat foarte mult. Am început meciul de la 0-1, a fost ceva incredibil și nu-mi explic cum am putut să luăm un gol atât de repede și așa de ușor. Am greșit cu toții în seara asta, cu toții suntem vinovați, dar trebuie să ținem capul sus, să mergem înainte și să învățăm ceva din acest meci. Nu am simțit nici un fel de presiune. Toate ocaziile pe care le-au avut le-au fructificat, au știut să profite. Pentru mine ar fi fost o motivație în plus să știu că jucăm la Craiova, dar asta nu scuză cu nimic din ce am jucat aici, la Severin. Lumea a venit în număr foarte mare, ne-a susținut, dar noi nu am reușit să le facem pe plac. Mai sunt multe meciuri până la final, trebuie să muncim și putem să terminăm campionatul regular pe locul doi“, a explicat Alex Băluță.

 

Mateiu: Trebuie să ne revenim

 

Eșecul cu FCSB a fost greu de explicat și de Alex Mateiu, care speră ca Universitatea să se revanșeze contra Astrei, la Giurgiu
„Nici nu mai știu ce să zic la asemenea rezultat. Ne doream victoria, speram, aveam încredere în noi că azi era ziua cea mare și câștigăm. Ne pare rău, nu ne așteptam la acest rezultat. Cred că FCSB a avut și noroc, pentru că prea le-a intrat tot. Orice centrare pe care o dădeau ca să nu iasă mingea în aut, balonul ajungea la ei și ieșea golul. Suntem foarte supărați, dar trebuie să ne revenim, să o luăm de la capăt și să câștigăm la Astra“, a spus Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS