7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Dezamăgire maximă în derbi. Alb-albaștrii, umiliți de FCSB

Fotbal / Dezamăgire maximă în derbi. Alb-albaștrii, umiliți de FCSB

Mult așteptatul derbi s-a transformat într-un mare coșmar pentru suporterii din Bănie. Cu un joc la întâmplare, o apărare praf și un portar fără reacție, Universitatea Craiova a pierdut categoric, scor 2-5, meciul susținut duminică seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în compania echipei FCSB, în etapa a 16-a din Liga I.
Alb-albaștrii au început foarte slab derbiul, practic s-a dormit în ghete în primele 35 de minute, timp în care tabela a suferit două modificări nedorite.
Oaspeții au deschis scorul la prima ocazie de poartă, Gnohere reușind să-l învingă ușor pe Calancea cu un șut de la zece metri, după o pasă a lui Florin Tănase, de pe stânga (’1, 0-1).
FCSB a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, a doua reușită fiind asemănătoare cu prima, doar că nu a mai centrat Tănase de pe stânga, ci Momcilovic, iar la finalizare s-a regăsit Teixeira, care a reluat cu efect lângă bara din stânga (’33, 0-2).
Finalul primei părți i-a aparținut Craiovei, care a combinat mai bine și s-a apropiat mai des de poarta lui Niță, însă fără să-i pună mari probleme acestuia.
La reluare, defensiva olteană a continuat prestația extrem de slabă și a fost prinsă pe picior greșit de mai multe ori. Prima dată Enache a șutat pe lângă poartă din postură de unu la unu cu Calancea (’58), apoi Florin Tănase, scăpat singur cu portarul Craiovei, a făcut 3-0 cu un șut din marginea careului mare (’61, 0-3).
Universitatea a redus din diferență prin Andrei Burlacu, al cărui șut de la 14 metri l-a lovit pe Larie și l-a păcălit pe Niță (’66, 1-3).
FCSB a refăcut diferența în urma unui autogol al lui Kelic, care a încercat să-l blocheze pe Budescu (’69, 1-4).
Kelic a reușit să marcheze și în poarta adversă, fundașul croat a reluat cu capul de la opt metri o centrare venită de pe stânga, de la Gustavo (’72, 2-4).
Calancea a mai scos o dată mingea din plasă la o reluare cu capul a lui Florinel Coman, după o centrare a lui Larie, de pe dreapta (’83, 2-5).

Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic (’58, Dimitrov), Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu (’84, Briceag), Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță (’62, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Larie, Momcilovic – Ov. Popescu, Nedelcu (’76, Pintilii) – Teixeira, Budescu (’73, Coman), Tănase – Gnohere (’52, Alibec). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonașe galbene: Kelic ’27 / Larie ’16, Tănase ’73, Pintilii ’89.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Andrei Antonie.

În urma acestui eșec, Universitatea Craiova ocupă locul trei, în timp ce FCSB a devint lideră în Liga I. În partida viitoare, alb-albaștrii vor evolua la Giurgiu, împotriva echipei Astra, confruntarea fiind programată vineri, de la ora 20.45.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS