16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Gică Popescu“ și FEFS, în slujba studenților

„Gică Popescu“ și FEFS, în slujba studenților

Dumitru Barbu (stânga), Costin Nanu, Paul Răducan şi Doru Stoica au semnat parteneriatul în faţa studenţilor de la FEFS (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dumitru Barbu (stânga), Costin Nanu, Paul Răducan şi Doru Stoica au semnat parteneriatul în faţa studenţilor de la FEFS (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Studenții craioveni beneficiază, începând de joi, de un protocol semnat între Academia „Gică Popescu“ și Facultatea de Educație Fizică și Sport, urmând să-și completeze cunoștințele fotbalistice participând la antrenamentele clubului juvenil de la Hanul Doctorului. Inițiativa a venit din partea lui Dumitru Barbu și Doru Stoica, ambii conferențiari universitari doctori în cadrul FEFS Craiova, și Paul Răducan, managerul Academiei „Gică Popescu“, și a fost validată în prezența lui Costin Nanu, prodecanul FEFS.
„Obiectul protocolului de colaborare îl reprezintă cooperarea interinstituțională pe următoarele direcții: derularea de activități metodice și științifice în cadrul antrenamentelor de juniori; derularea de activități științifice experimentale ale studenților și profesorilor având ca obiect de studiu participarea sportivilor-fotbaliști în antrenament și competiție; furnizarea de informații metodice și științifice din domeniul antrenamentului sportiv în general și al fotbalului în mod particular“, a menționat Dumitru Barbu, completat de colegul de la disciplina fotbal, Doru Stoica: „Le mulțumesc de pe acum profesorilor-antrenori de la «GP» care vor avea răbdarea și amabilitatea de a ne primi în cadrul antrenamentelor dumnealor. Acest protocol înseamnă mult pentru noi și în special pentru studenți“.
„Sunt bucuros pentru parafarea acestui parteneriat. Știu ce potențial are FEFS Craiova și Academia «Gică Popescu» și am primit cu mare drag această propunere și vom vedea în viitorul apropiat rezultate pozitive. Perioada protocolului este nedeterminată, sperăm să țină zeci de ani și nu implică nimic financiar“, a punctat managerul „școlarilor“, Paul Răducan, și el un masterand al FEFS Craiova.

„Încercăm să acoperim toate disciplinele sportive“

La rândul său, reprezentantul conducerii FEFS Craiova, prodecanul Costin Nanu, a salutat inițiativa și a specificat că nu este singura colaborare cu cluburile din Bănie, existând parteneriate asemănătoare și pentru celelalte secții sportive.
„Între Academie și FEFS există o mai veche colaborare, știut fiind faptul că Gică Popescu este absolvent al facultății noastre, numai că odată cu semnarea și încheierea acestui protocol de astăzi cred că se deschid practic porțile către un drum nou, care ne dorim să fie presărat cu succes și cu foarte multe realizări de ambele părți. Noi, la nivelul facultății, încercăm să asigurăm toate cunoștințele necesare studenților. În primul rând, din punct de vedere teoretic, apoi, pentru activitatea practică, pentru că această meserie are un pregnant caracter practic, este nevoie de realizarea unor astfel de colaborări. Pentru disciplina fotbal eu zic că Academia «Gică Popescu», prin toate cadrele care își desfășoară activitatea aici, la care se adaugă baza materială pe care o pune la dispoziție, poate crea condițiile necesare pentru ca studenții noștri care și-au ales specializarea fotbal să își poată completa cunoștințele. Altfel, noi avem de câțiva ani buni mai multe protocoale cu mai multe instituții din oraș, pentru că încercăm să acoperim toate disciplinele sportive. Avem colaborări cu CSM Craiova, SCM-U Craiova, CSS Craiova, Liceul «Nicolae Titulescu» și chiar cu Palatul Copiilor și astfel studenții noștri pot să devină profesori-antrenori foarte buni“, a spus Costin Nanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS