Acasă Sport Tenis: Tecău și Rojer, învinși în semifinalele probei de dublu la Shanghai

Tenis: Tecău și Rojer, învinși în semifinalele probei de dublu la Shanghai

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a fost învinsă astăzi de cuplul Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia), cu 4-6, 6-3, 10-7, în semifinalele turneului Masters 1.000 ATP de la Shanghai (China), dotat cu premii totale 5.924.890 dolari. Agerpres notează că favoriții numărul doi s-au impus într-o oră și 22 de minute în fața cuplului Tecău/Rojer, cap de serie numărul trei.

Tecău și Rojer au luat primul set cu 6-4, dar apoi meciul s-a întrerupt o perioadă din cauza ploii. La reluare, Kubot și Melo au jucat mai bine și au câștigat setul secund cu 6-3. În super-tiebreak, Tecău și partenerul său au condus cu 6-5, dar apoi românul și-a pierdut ambele servicii, iar adversarii s-au desprins la 9-6, câștigând cu 10-7.

Kubot și Melo, cea mai bună pereche a anului până în acest moment, au câștigat toate cele patru confruntări cu Tecău și Rojer, precedentele fiind în 2015 în sferturi la Viena, cu 7-6 (4), 6-4, și anul acesta în optimi la Miami, cu 6-4, 3-6, 11-9, și în sferturi la Washington, cu 7-6 (3), 4-6, 10-7.

Perechea româno-olandeză va primi pentru participare un cec de 86.460 dolari și 360 de puncte ATP. Tecău și Rojer și-au asigurat săptămâna aceasta calificarea la Turneul Campionilor.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version