3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii s-au jucat cu Timișoara. Craiova a urcat pe doi

Fotbal / Alb-albaștrii s-au jucat cu Timișoara. Craiova a urcat pe doi

Universitatea Craiova s-a impus categoric, scor 2-0, în partida disputată vineri seară, pe stadionul „Dan Păltinișanu“, în fața echipei ACS Poli Timișoara, contând pentru etapa a 13-a din Liga I. A fost un meci în care Băluță, Mitriță și ceilalți colegi ai săi s-au întrecut în ratări.

Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 27, când Băluță a centrat perfect de pe partea stângă pentru Ivan Martic, iar mijlocașul croat a reluat imparabil cu capul de la opt metri (0-1).

Gruparea din Bănie și-a asigurat punctele în minutul 89, când Băluță a centrat de pe dreapta pentru Bancu, acesta a întors pentru Burlacu, iar Andrei a reluat cu capul la colțul lung (0-2).

De menționat că Alex Mitriță a părăsit terenul accidentat spre finalul primei părți, însă a fost avertizat și cu un cartonaș roșu, după ce a fost implicat într-un scandal pe tunelul ce duce la vestiare cu reprezentanți ai bănățenilor.

Poli Timișoara: Curileac – Crețu, Bocșan, Melinte, Țigănașu – Artean, Vașvari – Munteanu, Curjuric (58, Doman), Bîrnoi – Șeroni (69, Ciucur). Antrenor: Ionuț Popa.

Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic, Kelic, Ferreira – Martic (78, Dimitrov), Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriță (45+1, Gustavo), Băluță (90+2, Bărbuț), Burlacu. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Șeroni 59, Crețu 59, Doman 63 / Datkovic 18, Burlacu 84, Gustavo 90+1.

Cartonașe roșii: Țigănașu 33 / Mitriță 45.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Valentin Avram, Mircea Mihail Grigoriu; Florin Ovidiu Mazilu.

Observatori: George Ionescu, Romolus Gabor.

Universitatea Craiova a urcat pe locul doi după acest succes și va încheia turul pe podium. În etapa viitoare va evolua tot în deplasare, împotriva celor de la Poli Iași, meciul fiind programat sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 19.15.

 

Popa, mulțumit că a scăpat doar cu două goluri

 

Antrenorul formației ACS Poli Timișoara, Ionuț Popa, a recunoscut superioritatea Universității Craiova și a invocat absențele din lot și eliminarea lui Țigănașu în justificarea înfrângerii.

„Craiova a fost mai bună, putea să câștige la scor. E greu să joci împotriva lor când ai 65 de minute de joc în inferioritate și când nu ai un atacant, când nu ai doi-trei jucători de bază. Toate astea se văd în jocul echipei. Dacă nu aducem trei jucători, dintre care doi atacanți, retrogradăm!“, a declarat Popa.

 

Mangia, supărat din cauza ratărilor

 

La rândul său, strategul Universității Craiova, italianul Devis Mangia, consideră că elevii săi și-au bătut joc de ocaziile avute și că trebuia să închidă jocul cu mult înainte de golul lui Burlacu.

„Este un teren dificil la Timișoara. Trebuia să fim mai atenți și să închidem meciul mai devreme. A fost un cartonaș roșu just pentru Țigănașu, dar eu l-am pierdut pe Mitriță pentru un contact foarte puternic și apoi a primit și cartonașul roșu, un lucru nedorit de mine. Nu am văzut nimic din cele petrecute pe tunel, trebuie să întreb colaboratorii ce s-a întâmplat. Avem jucători ofensivi, care pot alterna. Burlacu a încercat astăzi și anumite execuții mai sofisticate. Nu este un jucător despre care se vorbește mult, dar joacă bine și se antrenează bine. În privința ratărilor, este o situație care se repetă, așa cum a fost cu Sepsi și Mediaș. Trebuie să ne îmbunătățim jocul, dar cu o medie de două goluri pe meci se poate lucra cu mai multă seninătate“, a declarat Devis Mangia.

 

Burlacu: Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa

 

Andrei Burlacu a fost preferat de Mangia printre titulari în dauna lui Gustavo și mutarea a fost reușită, pentru că tânărul atacant a pecetluit victoria Craiovei.

„Este o victorie muncită, am luptat din primul minut ca o echipă. Mister a mizat pe mine în această seară și mă bucur că am putut să-mi ajut echipa cu o evoluție bună și cu gol marcat. Noi nu ne-am concentrat pe acea eliminare, am încercat să ne facem jocul cât mai bine, am vrut să punem în practică ceea ce am exersat la antrenamente în această săptămână și se pare că ne-a ieșit“, a spus Burlacu după joc.

 

Băluță, omul cu assist-urile

 

Căpitanul Universității Craiova, Alex Băluță, a avut o nouă evoluție excelentă. Nu a marcat, dar a stat la baza ambelor goluri, iar asta l-a bucurat pe decarul grupării alb-albastre.

„Ne așteptam la un meci greu, pentru că ei joacă bine pe teren propriu. Am știut cum să abordăm partida de la început, ne-am creat foarte multe ocazii, am marcat de două ori și eu zic că este o victorie meritată, dar putea fi și la un scor mai mare. De data aceasta nu am marcat, am fost cu assist-urile și îmi pare rău că nu am reușit să înscriu, pentru că ne-am fi făcut meciul și mai ușor. Suntem pe un drum foarte bun și sper să continuăm așa“, a declarat Băluță, care se gândește la noi convocări la națională: „Bineînțeles că mă gândesc la națională, pentru că am avut un randament bun în ultima perioadă. Cosmin Contra cred că va fi un plus pentru națională, pentru că este un antrenor tânăr și cunoaște foarte bine fotbalul românesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS