6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, optimiști înaintea meciului de la Timișoara

Alb-albaștrii, optimiști înaintea meciului de la Timișoara

Alex Mateiu şi Devis Mangia respectă Timişoara, dar vor punctele puse în joc (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Mateiu şi Devis Mangia respectă Timişoara, dar vor punctele puse în joc (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Devis Mangia și mijlocașul Alexandru Mateiu au prefațat partida cu ACS Poli Timișoara, programată mâine, de la ora 20.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu“, din etapa a 13-a a Ligii I.
Strategul grupării din Bănie a admis că bănățenii trebuie tratați cu maximă seriozitate, pentru că formează o echipă redutabilă în special pe teren propriu, dar consideră că elevii săi trebuie să-și impună jocul și să „culeagă“ punctele.
„Este un meci foarte complicat, pentru că întâlnim o echipă cu jucători de calitate. Dacă o analizăm observăm că este singura echipă care a învins-o pe CFR Cluj, lidera Ligii I. Noi trebuie să mergem și să jucăm la maximum posibilitățile noastre, să facem un meci bun. În acest moment nu îl avem la dispoziție pe Rossi, ceilalți sunt apți și avem diverse opțiuni pentru a stabili formula de bază. Vom utiliza trei jucători care vor construi de jos (fundași – n.r.). Preocuparea mea este dacă stăm cu trei fundași la un atacant… Dar trebuie să avem jucători de calitate și să acceptăm și o luptă trei la trei, deși Timișoara evoluează de obicei în sistemele 4-2-3-1 și 4-4-2“, a declarat Mangia, explicând că erorile din defensivă în meciurile trecute nu au ținut de partea de organizare a echipei: „Este clar că s-au făcut anumite erori în defensivă, dar nu sunt neapărat erori de organizare a echipei. Au fost mici neatenții din partea fundașilor și noi trebuie să înțelegem că nu am primit gol pentru că adversarul ne-a fost net superior, ci pentru că noi avem câte ceva de îmbunătățit“.

Mangia are răbdare cu Roman

Devis Mangia crede că ar trebui introdusă proba video și în Liga I „pentru că poate conduce la îmbunătățirea jocului“ și i-a luat apărarea atacantului Mihai Roman, care a fost contestat de suporteri la meciul cu Voluntari pentru că nu marchează: „Istoria fotbalului este plină de atacanți care la un moment dat se blochează, nu au reușite, dar până la urmă reușesc să depășească acel impas. Lui Mihai i-am cerut să fie calm, să gândească pozitiv și să continue să se antreneze cu echipa și pentru echipă și totul va fi bine“.
Antrenorul Universității a punctat că este cu ochii și pe echipa a doua a clubului, apreciind eficiența din ultima perioadă a lui Alex Popescu, dar consideră că acesta nu poate fi deocamdată titular.
„Alex Popescu se antrenează bine și va veni cu noi, dar în momentul acesta nu îi va fi ușor să intre titular, pentru că în compartimentul ofensiv sunt sportivi care joacă bine, însă îl avem în vedere. Ca idee mi-aș dori ca echipa a doua a clubului să evolueze din sezonul viitor în Liga a II-a“.
Întrebat despre Iulian Roșu, jucător venit în probe, Mangia a spus că nu s-a decis asupra lui, dar că nu este o prioritate pentru club.

Mateiu vrea victoria

La rândul său, mijlocașul Alex Mateiu s-a arătat optimist în privința deznodământului partidei cu ACS Poli Timișoara și se bucură că a avut realizări în ultima perioadă la echipă.
„Tot timpul am avut meciuri grele acolo, și acum va fi la fel, dar trebuie să-l tratăm cu seriozitate și sunt sigur că vom câștiga. Știm cu toții că Timișoara s-a întărit destul de mult în această vară, are jucători de calitate, dar cred că noi suntem mult mai buni și trebuie să demonstrăm asta pe teren. Trebuie să revenim la Craiova cu toate punctele. În ceea ce mă privește, a fost nevoie de mine, am jucat și mă bucur că am putut să ajut echipa“, a subliniat Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS